Het verzorgen van je planten kan soms best lastig zijn. Sommige planten gaan al dood als je een paar dagen water vergeet. Andere planten blijven echter nog dagenlang goed zonder water. Door de juiste tips wordt het verzorgen van planten een stuk makkelijker. In dit artikel lees je tips voor het verzorgen van je planten.

1. Keuze qua planten

verschillende-planten-tuin

Ten eerste is het belangrijk om planten te kiezen die bij je passen. Weet je van jezelf dat je vaak water vergeet te geven? Zet dan een reminder in je agenda, zodat je herinnerd wordt dat je nog water moet geven. Helpt dit zelfs niet? Dan is het slim om te kiezen voor planten, die weinig water nodig hebt. Kies bijvoorbeeld voor vaste planten, zoals vetplanten en cactussen. Vetplanten zijn bijvoorbeeld haqorthia fasciata, echeveria tarus en aloΓ« vera. Heb je groene vingers? Dan kan je kiezen voor planten die meer verzorging nodig hebben. Dit zijn bijvoorbeeld de drakenboom, lepelplant, krulvaren, vioolplant en Kaapse Jasmijn.

2. Maak gebruik van een automatisch watergeefsysteem

Dit is een ideale oplossing als je houdt van planten die regelmatig water nodig hebben, maar zelf vaak water vergeet te geven. Ook als je regelmatig weg bent van huis is dit een goede oplossing. Dit systeem werkt zo dat het water in een reservoir bevat. Dit water wordt geleidelijk afgegeven aan de plant. Het enige wat jij moet doen is het waterreservoir vullen via de vulschaft. Hiermee kan je jouw plant een paar weken lang water geven. Probeer dit vooral te gebruiken als noodoplossing. Verser water is namelijk beter voor je planten.

3. Zo check je of je plant water nodig heeft

planten-woonkamer

Twijfel je vaak of je plant water nodig heeft? Dan kan je op een hele simpele manier checken of je plant water nodig heeft. Stop je vinger een paar centimeter in de aarde van je plant. Vervolgens haal jij je vinger er weer uit. Zie je aarde op je vinger als je jouw vinger uit de grond haalt? Dit betekent dat je plant geen water nodig heeft. Als er wel grond blijft plakken aan je vinger, heeft je plant wel water nodig. Heb je per ongeluk je plant te veel water gegeven? Stop dan een tampon in de pot. Dit klinkt raar, maar het heeft echt effect. De tampon neemt het overtollige water op. Vergeet echter niet de tampon te verwijderen, voordat je gasten je raar aan kijken!

Met deze tips kan jouw huis weer versieren met een aantal planten! Vergeet niet dat je iemand moet regelen die je plantjes water geeft als je op vakantie gaat!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *