Herinner jij je ook nog die buurjongen of dat studiegenootje met die stralende lach? Wanneer hij of zij binnenkwam, kon je er bijna niet omheen. Een oogverblindende lach van top tot teen waardoor iedereen automatisch vrolijker werd. Wil jij nou ook graag zo’n onvergetelijke indruk achterlaten en mensen verblijden met je stralende lach? Lees dan de onderstaande tips om binnen de kortste keren met een prachtige lach op je gezicht door het leven te gaan.

Verzorg je tanden

wit-gebit-vrouwen-lach

Allereerst is het heel belangrijk dat je mondverzorging op orde is. Wanneer je glimlacht, laat je tegelijk je tanden zien. Het is dus van belang dat je je gebit goed poetst, het liefst twee keer per dag. Tandartsen adviseren ook om de tandenborstel die je gebruikt om de drie of vier maanden te vervangen. Dit komt doordat de borstel na dagelijks gebruik op een gegeven moment zijn schoonmakend vermogen verliest. Daarnaast is het goed om tandpasta met fluoride te gebruiken zodat je tanden en tandvlees gezond blijven. Naast het tandenpoetsen, worden andere producten zoals mondwater, floss en ragers ook aangeraden. Zelfs als je je tanden uitstekend poetst, heb je nog steeds de kans op tandplak tussen je tanden en kiezen. Met floss en ragers kom je op plekken waar de tandenborstel niet komt en mondwater helpt om de bacteriën in je mond te doden.

Bezoek de tandarts

Wanneer je mondhygiëne op peil is, ben je al goed op weg naar die stralende glimlach. Het is daarom belangrijk om ook twee keer per jaar op controle te gaan bij de tandarts. Bij de tandarts kunnen eventuele gaatjes of andere zaken worden opgemerkt en behandeld. Mocht je kampen met gebitsproblemen die niet meer op te lossen zijn met kronen en bruggen, dan kan je ook kiezen voor een kunstgebit. De voordelen hiervan zijn onder andere geen tand- of kiespijn meer, geen vervelende smaak in je mond en natuurlijk het herstel van je stralende lach. Wanneer je liever geen kunstgebit hebt, maar wel een of meerdere tanden of kiezen mist, kan je ook kiezen voor een implantaat in Eindhoven. Het implantaat vervangt de tandwortel en zorgt ervoor dat jij die glimlach binnen no-time weer op je gezicht hebt.

Eet gezond

gezonde-maaltijden-eten

Dat het eten van groenten en fruit goed voor je lichaam en geest is, wisten we al. Wat je misschien nog niet wist, is dat het consumeren van gezond eten ook erg goed is voor je tanden. Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld noten, appels en bloemkool, helpt dit je mond te reinigen en het glazuur van je tanden te beschermen. Het eten van rauwe groenten en fruit helpt je dus om tandplak te bestrijden en vermindert de kans op gaatjes. Dit is in tegenstelling tot zoete of zure snacks, die er juist voor zorgen dat er tandplak ontstaat tussen je tanden en kiezen. Ga dus voor een lekker stuk groente of fruit om een stralende glimlach tevoorschijn te halen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *