Poker is een spel dat wereldwijd ongekend populair is. Ook in Nederland wordt dit spel veelvuldig gespeeld. Je kunt ervoor naar een fysiek casino, maar poker online spelen behoort eveneens tot de mogelijkheden. Heb je nog niet eerder poker gespeeld, maar lijkt dit je wel leuk om te doen? Dan kun je hier vast en zeker nog wel wat hulp bij gebruiken. Daarom zetten wij in deze tekst 4 tips voor de beginnende pokeraar op een rijtje.

1. Zorg dat je de combinaties kent

poker-kaarten

Wie nog niet eerder poker gespeeld heeft, begrijpt er mogelijk maar weinig van. Daarom raden wij jou niet aan om zonder enige voorkennis plaats te nemen aan een pokertafel. Zorg er in ieder geval voor dat je de verschillende combinaties kent. Bij twee kaarten met dezelfde waarde is er sprake van een pair, terwijl twee keer twee kaarten met dezelfde two pair genoemd wordt. Heb je vijf kaarten van dezelfde soort en zijn deze ook nog eens oplopend? Dan spreken we van straight flush. Als het om een 10, boer, koningin, koning en aas gaat, heb je zelfs een royal flush.

2. Kijk welke variant er gespeeld wordt

Een veelgemaakte fout onder beginnende pokeraars is dat zij denken dat iedere variant van poker hetzelfde is. Toch is dit niet het geval. We kennen bijvoorbeeld Omaha en texas holdem poker. Bij Omaha start iedere speler met vier, vijf of zelfs zes kaarten in zijn of haar hand en komen er vijf kaarten op tafel. Je gebruikt twee kaarten uit jouw hand en drie kaarten van tafel om de hoogste combinatie te maken. Speel je Texas Hold’em poker? Dan krijgt iedere speler twee kaarten. Deze gebruik je om een zo hoog mogelijk combinatie te maken met de vijf kaarten op tafel.

3. Ga niet elke keer mee

poker-munten-kaarten

Als je met poker de eerste drie kaarten op tafel wilt zien, moet je fiches inzetten. Iedere speler dient hetzelfde aantal fiches in te zetten voordat de eerste kaarten op tafel komen. Wil je dit niet? Dan stap je uit het spel en gooi je jouw kaarten weg. Veel spelers zijn benieuwd naar de eerste kaarten en gaan daarom vaak mee. Toch raden wij jou aan niet elke keer mee te gaan. Doe dit alleen als je goede kaarten hebt.

4. Focus je niet te veel op jouw eigen hand

Omdat jij de enige bent die weet welke kaarten je in jouw hand hebt, focus jij je hier al snel op. Logisch, want met deze kaarten moet je het deze ronde doen. Toch raden wij je aan je niet te veel op de kaarten in jouw hand te focussen. Denk ook na over de kaarten die andere spelers kunnen hebben en welke combinaties zij eventueel kunnen maken. Dit kan je helpen de juiste keuze(s) te maken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *