Het is oorlog in bookmaker land. Sinds de opening van de markt voor online kansspelen kregen al achttien gokbedrijven een vergunning toegekend van de Nederlandse Kansspelautoriteit. In de komende maanden worden er nog een flink aantal nieuwe bedrijven op de markt verwacht, waaronder grote internationale bedrijven als Unibet en Betfair. Het maakt het voor de liefhebbers van sportweddenschappen lastig te overzien waar ze het beste terecht kunnen. Waar moet je nou eigenlijk op letten?

1. Verantwoord spelen

voetbal-goal

Het deelnemen aan kansspelen, online Γ©n offline, is niet zonder gevaren. Daar moet je je goed van bewust zijn voor je begint met spelen. Weet je van jezelf dat je verslavingsgevoelig bent? Begin er dan niet aan.

De meeste bookmakers bieden ook tools waarmee jij je eigen speelgedrag in de hand kunt houden. Zo kan je limieten instellen waarmee je bepaalt hoeveel geld je per dag, week of maand maximaal kunt inzetten en hoeveel tijd je op de bookmaker site kunt doorbrengen. Hiermee bescherm je jezelf tegen problematisch speelgedrag.Ook moeten bookmakers van de Kansspelautoriteit zelf tijdig ingrijpen bij problematisch speelgedrag. Kijk bij het kiezen van een bookmaker dan ook goed hoeveel aandacht ze op hun site besteden aan verantwoord spelen. Dit geeft je een indicatie van de controle die ze houden op je speelgedrag.

2. Quoteringen

De quoteringen, ook wel odds, zijn de cijfertjes die je bij een bookmaker achter wedstrijden ziet staan. Deze cijfers geven aan hoeveel geld jij kunt verdienen met elke euro die je inzet. Zie je bijvoorbeeld 1,30 achter Real Madrid bij een wedstrijd tegen Levante, dan betekent dit dat je € 1,30 voor elke door jou ingezette kunt verdienen bij winst van Real.

Per bookmaker kunnen deze quoteringen behoorlijk verschillen. Het kan dus lonen om eerst te kijken bij welke bookmaker je het meeste waar krijgt voor je geld.

3. Aanbod

voetbalschoenen

Voor het wedden op voetbal kan je bij elke bookmaker in Nederland wel terecht. Maar wat als jij een liefhebber van curling, snooker of futsal bent, welke bookmaker kies je dan? Het aanbod van sporten kan per online wedkantoor verschillen. Het is dan ook de moeite waard om te kijken welke bookmaker het grootste aanbod heeft.

Let daarbij ook op het aantal wedopties per wedstrijd. Zo zal je bij de ene aanbieder bij een gemiddelde wedstrijd in de Eredivisie dertig wed mogelijkheden krijgen, terwijl dit bij de ander er meer dan honderd kunnen zijn.

4. Welkomstbonus

Nu de bookmakers met elkaar in strijd zijn zullen ze er alles aan doen om jou als speler aan zich te binden. Hun belangrijkste wapen in deze strijd is de welkomstbonus. Dit is een cadeautje wat je van de bookmaker krijgt zodra jij je bij hun aanmeldt. Deze bonus bestaat vaak uit een gratis weddenschap met een bepaalde waarde. De hoogte van dit gratis wedkrediet kan per bookmaker verschillen, het is daarom de moeite waard deze te vergelijken voor registratie.

Vergeet hierbij niet te letten op de voorwaarden die de bookmaker aan de bonus heeft verbonden. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

5. Zoek achtergrondinformatie

Om jouw favoriete bookmaker te vinden is het goed om alle bookmakers met elkaar te vergelijken. Kies niet direct voor de bookmaker met de meest flitsende reclame of het mooiste bonusaanbod maar neem je tijd. Bekijk de bookmaker sites of lees je in via een bookmaker vergelijkingssite zoals Mybookmakers.nl. Zo kan je zelf bepalen waar jij het meest veilig en plezierig wed op sport.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *