Heb je op dit moment al een flesje motorolie bij jou in de garage staan? Zo niet, is het zeker een goed idee om daar snel in te investeren. Denk daarbij aan het kopen van de beste kroon oil. Dit is een van de meest essentiële vloeistoffen om te hebben in een voertuig. Is je auto voorzien van goede olie, dan kun je zeker zijn van een soepele werking en een lange levensduur van de motor. Waar je zoal op moet letten tijdens het kopen van de olie, lees je hier.

Goede olie kan de nodige bescherming bieden tegen corrosie en roest

Er zijn tal van redenen om snel te kiezen voor de beste motorolie kopen. Motorolie vormt een beschermende laag op metalen oppervlakken in de motor En dat zorgt er weer voor dat deze oppervlakken veel beter worden beschermd tegen roest en corrosie. Dit is vooral een erg fijne gedachte bij motoren die voor een wat langere tijd stilstaan. Je kunt daarbij denken aan voertuigen zoals klassieke auto’s of voertuigen die je alleen tijdens de zomer gebruikt.

Weet je al goed wat de viscositeit moet zijn van de motorolie van jouw voertuig?

auto-motor

De viscositeit is een erg belangrijke eigenschap van motorolie . Want door dit te controleren, weet je meteen hoe goed het bestand is tegen stromen bij verschillende soorten temperaturen. Een olie met de juiste viscositeit zorgt voor een goede smering en bescherming van de motor. En dat is het geval bij zowel koude starts als bij hoge temperaturen. Daarnaast bevat hoogwaardige motorolie verschillende soorten additieven. En deze helpen bij het oplossen van vuil, slib en andere verontreinigingen in de motor. Dit helpt de motor schoon te houden. Maar het voorkomt ook ophoping van afzettingen die de prestaties kunnen verminderen en de levensduur van de motor kunnen verkorten.

Voer regelmatig onderhoud uit aan het voertuig voor een verlengde levensduur

Belangrijk om te weten, is dat je regelmatig olie moet verversen. Dit doe je het beste volgens de aanbevelingen van de fabrikant van je voertuig. Waarom dat aan wordt geraden? Olie raakt na verloop van tijd meer en meer vervuild. Maar het verliest ook zijn smerende eigenschappen, waardoor het minder effectief wordt in het beschermen van de motor. Door regelmatig olie te verversen, houd je de motor in optimale conditie en verleng je de levensduur ervan. Koop je op korte termijn een flesje olie voor je voertuig, waarmee je de prestaties kunt boosten?

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *