Voor iedereen die dit jaar van plan is om met de auto naar Hongarije te reizen vormt dit artikel een goede basis. Er zijn namelijk nogal wat tolwegen in Hongarije – vrijwel alleen maar – en daardoor is het handig om met een Hongarije vignet te reizen. Dit geldt zowel voor mensen die naar Hongarije toe reizen, maar ook wanneer je van plan bent om gewoon veel met de auto te doen in Hongarije zelf. Je eerste stap richting een fijne autovakantie is een geldig vignet. Alles wat je nog meer dient te weten voor vertrek, lees je in dit artikel.

Een van de eerste dingen die je moet doen voordat je vertrekt, is het aanschaffen van een vignet Hongarije. Dit vignet – ook wel vignette hungary genoemd – is een sticker die op de voorruit van je auto moet worden geplaatst en die aangeeft dat je tol hebt betaald voor het gebruik van de snelwegen. Zonder dit vignet riskeer je een boete als je op een tolweg rijdt. En zo’n boete is niet alleen zonde van je portemonnee, maar ook niet fijn wanneer je een leuke vakantie tegemoet wil gaan.

Het hungary vignette is verkrijgbaar in verschillende varianten, afhankelijk van de duur van je verblijf en het type voertuig dat je hebt. Voor personenauto’s zijn er bijvoorbeeld vignetten voor 10 dagen, 1 maand en 1 jaar. Het is belangrijk om het juiste vignet te kiezen op basis van je reisplannen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan onderweg. Het is dus goed om je reis precies uit te stippelen voor vertrek, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

fisherman's bastion in Budapest during daytime

Een handige tip is om het vignet van tevoren online te kopen, zodat je het bij aankomst in Hongarije meteen kunt gebruiken. Op de website van de officiële vignetverkoper voor Hongarije kun je eenvoudig het juiste vignet selecteren, betalen en downloaden. Zo bespaar je tijd en gedoe bij tolpoorten of tankstations.

Naast het vignet hungary zijn er nog een paar andere dingen waar je op moet letten als je met de auto naar Hongarije reist. Ten eerste is het verplicht om altijd je rijbewijs, kentekenbewijs en verzekeringspapieren bij je te hebben. Ook moet je auto zijn voorzien van de verplichte veiligheidsuitrusting, zoals een gevarendriehoek, veiligheidshesjes en een verbanddoos.

Wat betreft verkeersregels zijn er enkele verschillen met Nederland. Zo moet je in Hongarije altijd de verlichting van je auto aan hebben, zelfs overdag. Ook gelden er andere maximumsnelheden op verschillende typen wegen, dus het is verstandig om je daarvan bewust te zijn voordat je de weg op gaat. Tot slot is het handig om te weten dat tankstations in Hongarije over het algemeen goed vertegenwoordigd zijn langs de snelwegen en in stedelijke gebieden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het vinden van brandstof voor je reis.

Kortom, als je met de auto naar Hongarije gaat, zorg er dan voor dat je een geldig vignet hebt, je aan de verkeersregels houdt en de nodige veiligheidsuitrusting bij je hebt. Op die manier kun je zorgeloos genieten van je reis en al het moois dat Hongarije te bieden heeft.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *