Als je moet beslissen of je je huidige auto inruilt of verkoopt, kan dat een lastige keuze zijn. Veel kopers geven de voorkeur aan de eenvoud van het inruilen bij een auto dealer, ook al krijgen ze misschien niet zoveel geld. Dan kan het nog als occasion auto doorverkocht worden. Anderen kiezen ervoor om zelf op zoek te gaan naar een geschikte koper en een betere prijs te krijgen. Hier zijn wat tips om je te helpen bij je keuze.

Inruilen

st-johns-auto-dealer

Het is een gemakkelijke manier om van je huidige auto af te komen. Lever hem gewoon in bij de dealer.

Je krijgt minder geld dan wanneer je hem zelf verkoopt. In het beste geval kun je verwachten dat je de groothandelswaarde van de auto krijgt.

Je kunt het inruilbedrag gebruiken als aanbetaling op de nieuwe auto.

Om de beste prijs te krijgen, zul je waarschijnlijk met een ervaren verkoper moeten onderhandelen over de inruilwaarde.

Zelf verkopen

auto-rijden-man

Dit vergt aanzienlijke inspanningen, zoals advertenties plaatsen, telefoontjes aannemen, omgaan met vreemden en proefritten maken.

Meestal krijg je het meeste geld voor je auto, ergens tussen de verkoopwaarde en de groothandelswaarde in.

Het kan zijn dat je je huidige auto pas kunt verkopen nadat je je nieuwe auto hebt gekocht. Je kunt het geld dus niet gebruiken als aanbetaling. Als de oude auto niet is afbetaald, kun je een overlap van autoafbetalingen hebben totdat je hem verkoopt.

Je zult moeten onderhandelen met een koper, maar de meesten zijn meestal niet zo ervaren in het afdingen als een professionele autoverkoper.

Het kan zijn dat je meer omzetbelasting moet betalen over de nieuwe auto, maar als je meer geld krijgt voor de oude auto door hem zelf te verkopen, kun je er nog steeds op vooruit gaan.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *