Wil je je badkamer omtoveren tot een spa-achtig toevluchtsoord? Je hoeft geen duizenden euros uit te geven aan een renovatie om het te laten gebeuren. Luxe badkamers creëren is eenvoudiger dan je denkt!

Je kunt je badkamer met een klein budget in één dag omtoveren tot je eigen persoonlijke spa, zonder iets ingrijpends te veranderen. Volg deze eenvoudige tips om te ontdekken hoe je er meteen meer van kunt gaan genieten.

Tips voor een luxere badkamer


1. Gebruik een dienblad voor het bad

Als je graag baadt, koop dan een kuipblad om je boek, zeepjes en drank op te leggen terwijl je baadt. Ze zijn goedkoop en komen in verschillende stijlen, zodat je iets kunt krijgen dat perfect bij je stijl en behoeften past.

2. Voeg bloemen en groen toe

badkamer-grote-ramen-outdoor

De natuur is van nature rustgevend en daarom verwerken veel kuuroorden kleuren uit de natuur, en ook de natuur zelf in de vorm van planten en bloemen. Of ze nu echt of nep zijn, breng wat groen in je badkamer om je te helpen in contact te komen met de natuurlijke genezende krachten van de natuur.

3. Dim de lichten

badkamer-modern-cream

In kuuroorden is altijd zachte verlichting aanwezig, die gemakkelijk is voor de ogen om je te kalmeren. Om deze ontspannen sfeer in je eigen badkamer creëren, installeer je een dimmer zodat je de lichten zachter kunt zetten als je een meer serene sfeer wilt scheppen. Zet ook een paar mooie kaarsen neer die een mooie gloed scheppen en de ruimte vullen met een aangename geur.

4. Geef je douchekop een upgrade

Om een spa-achtige ervaring in je douche te creëren, installeer je een betere douchekop, zoals een regendouchekop of een massagedouchekop. Deze kleine upgrade kost niet veel en is gemakkelijk zelf te installeren.

5. Integreer zacht textiel

metalen-badkuip-handdoek-hout-bijzettafeltje

Niets is zo luxe als zacht en pluche textiel. Als er ramen in de badkamer zijn, hang er dan een paar gordijnen of een luxaflex om ze te verzachten. Leg een pluizig kleed bij de wastafel, de douche en het bad, zodat je iets warms hebt om op te stappen. Kies zware, luxueuze handdoeken die je met plezier om je heen slaat na een bad of douche, en ook mooie handdoeken.

6. Verzamel toiletartikelen op een dienblad

kaars-rose-badkamer-bloemen

Rommel veroorzaakt meer stress, dus organiseer je aanrecht door je toiletartikelen op een mooi dienblad te verzamelen. Zo zijn ze gemakkelijk bereikbaar en veel esthetischer.

7. Voeg zitplaatsen toe

Je hoeft geen grote badkamer te hebben om wat zitplaatsen in te bouwen. Een klein bankje of voetenbankje is al voldoende. Dit geeft je niet alleen een mooi plekje om lotion op te doen of te zitten terwijl je een kuurtje voor je voeten doet, maar het geeft de badkamer ook een luxueuzere uitstraling vanuit decoratief oogpunt.

8. Laat het lekker ruiken

badkamer-luchtjes

Je reukzin heeft een groot effect op het scheppen van een spa-achtige ervaring. Zoals we al zeiden zijn kaarsen een geweldige manier om een kalmerende gloed en geur te krijgen, maar je kunt ook aromatherapie gebruiken als je dat liever hebt. Koop een olieverspreider of rietstokjes om te profiteren van de vele voordelen van natuurlijke oliën.

Mocht je nog op zoek zijn naar badkamers purmerend? Dan ben je bij Grando bij het juiste adres!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *