Wanneer je als ondernemer goed je best doet, levert dat over het algemeen tevreden klanten op. En een tevreden klant komt graag nog eens bij je terug. Als je een winkel hebt, is dat niet zo ingewikkeld. Mensen weten je dan immers vrij eenvoudig te vinden. Maar wanneer je actief bent in een andere sector en niet prominent in het straatbeeld aanwezig bent, bestaat de kans dat de klant na verloop de naam van je bedrijf vergeten is. Slimme ondernemers delen daarom nuttige relatiegeschenken uit. Ze vormen een welkom presentie, maar zorgen er ook voor dat jouw bedrijfsnaam niet vergeten wordt!

Een kleinigheid met een groot effect

man-geeft-presentatie-bedrijf-kantoor

Relatiegeschenken zijn er in veel soorten en maten. Het is de kunst om de juiste balans te vinden tussen de inkoopprijs van het artikel en het uiteindelijke effect: terugkerende klanten. Bovendien is het een goed idee om iets handigs te geven. Een gebruiksvoorwerp, dat iedereen nodig heeft. Al vele jaren is de balpen hier een mooi voorbeeld van. Vrijwel iedereen heeft wel eens een pen nodig en als daar dan de naam van jouw bedrijf op te lezen is, blijft die naam dus goed in het geheugen van jouw klant hangen. Helaas is een pen na verloop van tijd leeg en dan verdwijnt het ding meestal in de prullenbak. Een meer duurzame keuze is de handdoek. Je laat bijvoorbeeld handdoeken bedrukken bij Loopper.nl met het logo van je bedrijf of met een pakkende tekst. Vaak worden handdoeken ook als relatiegeschenk bij jubilea toegepast, als een blijvende herinnering aan het feest. Zo’n handdoek gaat namelijk vele jaren mee en heeft dus een veel grotere impact.

Aan de sleutelbos

Wellicht is een handdoek als relatiegeschenk voor jouw bedrijf net niet helemaal de juiste keuze en ben je op zoek naar iets kleins dat iedereen overal mee naartoe kan nemen. In dat geval zou je aan sleutelhangers kunnen denken. Een sleutelhangers bedrukken is niet duur en biedt de mogelijkheid om jouw boodschap op krachtige wijze uit te dragen. Je hebt bovendien heel veel verschillende mogelijkheden, zoals de combinatie van sleutelhanger met muntje voor winkelwagentjes of hangers met een foto erin. Telkens wanneer de klant zijn sleutelbos gebruikt, zal hij door middel van de sleutelhanger herinnerd worden aan jouw bedrijf. Zo blijft jouw merk dus altijd onder de aandacht. Goed voor de omzet!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *