Een huis met kinderen is een huis vol plezier! Met actieve kinderen beleef je elke dag weer nieuwe avonturen, waarbij je vaak op het nippertje iets op de vloer morst. Of je nu eten laat vallen, drinken omstoot of door het huis rent met vieze schoenen aan, je vloeren moeten op elk scenario voorbereid zijn. Je kunt je zelfs afvragen of het wel veilig is om tapijt voor kinderkamers te kopen, omdat het zachte materiaal mogelijk beschadigd kan raken. Er is de juiste combinatie van vloerkleed eigenschappen nodig om te bepalen wat het beste type vloerkleed babykamer zal zijn.

Vloerkleed vezels

Bij het kiezen van een vloerkleed voor kinderkamers is het verstandig om te investeren in een kindervloerkleed met een uitstekende vlek bestendigheid die aan de voordelige kant van de prijsschaal ligt. Het is heel gebruikelijk voor ouders om het vloerkleed in de kinderkamers opnieuw te plaatsen als ze ouder zijn of helemaal verhuisd zijn, dus misschien wil je de duurdere, meer pluche vezels voor je grote slaapkamer en woonkamer laten liggen. Nylon vloerkleed biedt betrouwbare prestaties om voetverkeer aan te kunnen, blijft veerkrachtig en gemakkelijk schoon te maken, en helpt vlekken te voorkomen terwijl het er aantrekkelijk blijft uitzien. Nylon tapijt is verkrijgbaar voor een gemiddelde prijs en past dus uitstekend bij het gemiddelde actieve gezin met kinderen dat af en toe een ongelukje meemaakt.

Voor nieuwere gezinnen met een kleiner budget biedt polyester vloerkleed stijl, waarde en zelfs duurzaamheid, terwijl het toch duurzaamheid en vlek bescherming biedt tegen een betaalbare prijs. Voor langdurig succes in de slaapkamers van je kinderen is het ook de moeite waard om gemengde tapijtvezel opties te onderzoeken, omdat deze stijlen goed bestand zijn tegen vlekken, een indrukwekkende veerkracht bieden en voetafdrukken minder lang uitzenden.

Structuur van het tapijt

kinderkamer bruin vloerkleed dik

Gesneden-, friezen-, saxony-, shag- en kabelvloerkleed passen over het algemeen niet goed in een kinderkamer. Deze vloerkleed constructies zijn moeilijker schoon te houden en kunnen de slijtage van spelende kinderen niet zo goed aan als meer geschikte opties. Een meer low-profile optie zoals een level lussenpool vloerkleed en multi-level lussenpool vloerkleed zal meer duurzaamheid, vlek bestendigheid en slijtvastheid bieden, terwijl het ook gemakkelijker te onderhouden is bij het opruimen van vuil, modder en morsen. Een vloerkleed met textuur of patroon voegt visuele interesse toe aan het ontwerp van een kinderkamer en verbergt slijtage beter na verloop van tijd!

Kleuren

Je slimme kleurkeuze zal er zeker voor zorgen dat het vloerkleed voor kinderkamers er na verloop van tijd nieuwer uitziet. Omdat lichtere kleuren vuil en vlekken meer zullen laten zien, zullen donkere neutrale kleuren vlekken beter verbergen tussen het stofzuigen door. Voor de ultieme kleurbescherming raden we aan om gemêleerde stijlen te onderzoeken die meerdere tinten in één vloerkleed weergeven. Deze waardevolle opties zullen in de loop der jaren minder slijtage en vlekken vertonen tot je uiteindelijk klaar bent om het tapijt te vervangen.

Vergeet bij het ontwerpen van een kinderkamer niet te investeren in een hoogwaardig vloerkleed met antimicrobiële en geluidsisolerende eigenschappen en in machine wasbare vloerkleden voor nog meer bescherming van het tapijt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *