Veranda’s geven niet alleen veel huizen een finishing touch, maar ze voegen ook leefruimte toe, beschermen je gezin en je huis tegen de elementen en kunnen je op de lange termijn zelfs geld besparen. Hier bespreken we een aantal redenen waarom de goede oude veranda een belangrijk onderdeel is van elk huis.

1. Esthetisch

veranda-aluminium-antraciet-licht-plafond

Laten we het eerst hebben over hoe een huis met een veranda eruitziet. Afhankelijk van de stijl van je huis, of het nu eigentijds of klassiek, modern of nostalgisch is, kan het toevoegen van een overkapping in de juiste stijl aan de voorkant, achterkant of helemaal rondom het huis de look van het huis flink verbeteren. Het geeft je huis uiteindelijk een luxere uitstraling.

2. Je kan vaker buiten zitten

In Nederland kan het in het voorjaar al warm genoeg zijn om buiten te zitten wanneer het een beetje beschut is tegen de wind. Veranda’s zijn hier geweldig voor, want ze bieden niet alleen beschutting tegen zon en regen, maar met wat extra toevoegingen zoals luifels en zonwering kan je veranda zelfs in de wintermaanden een extra kamer in je huis worden. Veel mensen laten een ventilator installeren voor extra verkoeling, en voor de winter kun je een infraroodlamp plaatsen.

3. Genoeg schaduw in de tuin

veranda-wit-licht-plafond

Een overkapping tuin biedt schaduw in de zomer en beschermen je huis tegen de elementen in de winter. Dit betekent dat je huis koeler blijft in de zomer en warmer in de winter. Als je huis niet als een hete oven is, hoef je de airconditioning niet 24/7 te laten draaien en dat bespaart je op de lange termijn geld. Je bespaart niet alleen op je energierekening, maar een veranda helpt ook om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

4. Waarde toevoegen

Een veranda kan de waarde van je huis met wel €12.000 verhogen. Niet alleen omdat het je huis een complete uitstraling geeft, maar ook omdat een goed ontworpen veranda gebruikt kan worden als een extra kamer in je huis.

5. Duurzaamheid

veranda-doorschijnend-plafond-wit

Afhankelijk van de plaatsing kan een veranda voorkomen dat hete zonnestralen je huis binnenkomen. Beschutting tegen de zon zorgt ervoor dat de binnenkamers koel blijven op die warme zomerdagen en vermindert daardoor je uitgaven voor koeling aanzienlijk.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *