Je hebt vast wel eens van bingo gehoord. Maar heb je eigenlijk nooit echt de kans gehad om het te spelen, en weet je niet precies hoe het spel wordt gespeeld? In dit artikel leggen we je alles uit over bingo. 

Wat is bingo? 

Bingo is een bekend kansspel wat gespeeld kan worden door meerdere deelnemers tegelijkertijd. Iedere speler heeft een kaart waarop 75 nummers staan (5 rijen en 5 kolommen). Je mag ervoor kiezen om meer dan een kaart te kopen. Degene die het spel leidt, trekt willekeurig nummers en noemt deze vervolgens op. Hierbij roept hij eerst de letter om en vervolgens het cijfer, zodat spelers zonder al te veel zoeken het nummer kunnen opzoeken. Wanneer jouw nummers worden getrokken, mag je deze van je kaart(en) afstrepen. 

Wanneer heb je ‘bingo’? 

Bingo, Spel, Fortuin, Mogelijkheid, Succes, Amusement

Je hebt bingo als je een of meerdere rijen (horizontaal) op je kaart(en) hebt waarbij alle cijfers zijn doorgestreept, of bij een volle kaart. Als je op locatie speelt, is het nu het moment om ‘BINGO’ te roepen. 

Er zijn ook nog andere varianten, waarbij bijvoorbeeld de hoeken van de kaart worden gebruikt voor een winnend patroon. Echter, zijn die varianten wat ingewikkelder om te begrijpen en kiezen de meeste organisaties er daarom voor om het spel simpel en traditioneel te houden. 

Online bingo 

Je kunt bingo overal ter wereld spelen; in een casino, in een clubhuis, op een cruise en nog veel meer andere locaties. Maar wist je ook dat je online bingo kunt spelen? 

Bij online bingo kun je vaak al beginnen met spelen vanaf €0.05. Het leuke is dat je ook bij deze vorm van bingo sociaal bezig bent, omdat er een chatroom aanwezig is en soms zelfs een host die het spel leidt. Online kun je verschillende bingorooms vinden, waar je eenvoudig en snel kunt deelnemen aan een potje bingo. 

Omdat de nummers automatisch worden weggestreept, wordt online spelen eenvoudiger gemaakt. Daarnaast kun je – vergeleken met een fysiek bingohuis-  online natuurlijk ook meer spelletjes spelen in minder tijd, en kun je het spel spelen waar je je ook bevindt, via je laptop of mobiele telefoon. 

Sinds deze maand heeft de Ksa online gokspelletjes eindelijk gelegaliseerd in Nederland, dus… sla je slag! 

Dubbele bingo 

bingo-ballen

Over een dubbele bingo moeten vooraf duidelijke afspraken worden gemaakt. Vaak wordt ervoor gekozen om de prijs te delen. Vooral als het om een geldprijs gaat, is dat de beste oplossing. 

Kun je valsspelen met bingo?  

Dat kan. Zo zijn er helaas wel eens spelers die willekeurig ‘bingo’ roepen. Daarom is de controle van de nummers belangrijk; alle nummers die afgeroepen zijn, moeten ook daadwerkelijk op de kaart staan om een bingo te hebben. Bij de ouderwetse bingo is het controleren van de cijfers een vervelend klusje, en daarom wordt het niet bepaald gewaardeerd als iemand een valse bingo heeft. Soms wordt degene met een valse bingo gestraft, en moet hij of zij bijvoorbeeld een liedje zingen of een andere opdracht uitvoeren. 

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *