ARK Invest CEO Cathie Wood zei donderdag 11 januari 2023 op CNBC dat bitcoin (BTC), ’s werelds grootste cryptocurrency naar marktwaarde, in een bullish scenario €1.355,559 in prijs zou kunnen bereiken in 2030, waarmee ze haar schatting met 50% verhoogde ten opzichte van een eerdere voorspelling van €1 miljoen.

“We denken dat de waarschijnlijkheid van de bull trend is toegenomen met deze goedkeuring van de SEC. Dit is een groen licht,” zei Wood op CNBC. Op woensdag werden bitcoin ETF’s eindelijk goedgekeurd in de VS na tien jaar proberen. De Securities and Exchange Commission gaf woensdag groen licht aan de belangrijkste aanvragen van de markten die de baanbrekende producten op de beurs willen zetten.

De CEO van ARK Invest zei ook dat een bear case de prijs zou zien stijgen naar €233,608 en een base case van €617,050. ARK ondersteunde de vorige voorspelling van de prijs van €1 miljoen door te wijzen op een hogere hashrate, aanbod van langetermijnhouders en adressen met een niet-nul balans in vergelijking met de eerdere neergangen. De goedkeuring van de spot ETF’s door de SEC heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de bullish thesis.

ARK Invest behoort tot de vermogensbeheerders die door de SEC zijn goedgekeurd om bitcoin ETF’s uit te rollen, die donderdag met de handel zijn begonnen. Op donderdag kwam de prijs van BTC voor het eerst sinds december 2021 kortstondig boven de €44,282 uit. Het gaf echter al zijn eerdere winsten op en wordt nu verhandeld in de buurt van €41,861.

ARK is niet de enige die een enorme sprong in bitcoinprijzen verwacht. Standard Chartered Bank voorspelde onlangs dat de prijs van bitcoin tegen het einde van 2025 zou kunnen stijgen tot niveaus die dichter bij €180,741 liggen, waarbij de bitcoin ETF werd vergeleken met het eerste in de VS gevestigde exchange-traded product voor goud, dat in november 2004 werd gelanceerd. Hierna steeg de goudprijs meer dan 4x in de zeven jaar die het duurde voordat de goud ETP holdings tot wasdom kwamen.

Volgens Frank Kruit van Cryptokoersgids.nl zien de voorspellingen van de toekomst er positief uit!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *