Een bruiloft is een hele gebeurtenis. Het is een dans van miljoen verschillende stukjes die er allemaal voor proberen te zorgen dat het ritme perfect is en niemand uit de pas loopt. Anders gezegd, een bruiloft is een stress explosie. Wat we in ons hoofd hebben en wat er werkelijk gebeurt kunnen vaak twee heel verschillende dingen zijn.

Als de bruid alles in evenwicht probeert te brengen (of dat nu echt nodig is of niet, we weten allemaal dat ze het toch probeert), zal het horen dat de bruidegom zijn schoenen niet kan vinden, of dat zijn das verkeerd zit, onnodige stress veroorzaken.

Hier zijn 7 gemakkelijke stijltips voor de bruidegom, zodat hij er op zijn allerbest uitziet voor de grote dag.

1. Begin vroeg met winkelen

Bruiden beginnen bijna ongepast vroeg met jurken kopen, maar bruidegoms wachten tot de week van de bruiloft om hun spullen in orde te maken. Dit is een enorme vergissing. Je bruidegom moet zijn eerste pasbeurt ongeveer 90 dagen voor de grote dag hebben. Dit geeft hem ruim de tijd om te zorgen dat de pasvorm, afwerking, stof en kleermakerij perfect zijn.

Als je vroeg begint, bespaar je geld op aanpassingen omdat niets overhaast hoeft te gebeuren (met extra kosten tot gevolg), en het stressniveau blijft heel laag. Het is altijd beter als de bruidegom zijn pak/tuxedo perfect gepast heeft en alle bijbehorende accessoires in de aanslag heeft. Niemand hoeft zich te haasten om een foutje te herstellen, en je weet dat het mooi zal passen.

2. Stijl zit in de details

man in blue suit kissing woman in white wedding dress

Een manier om ervoor te zorgen dat zijn stijl op punt is, is het toevoegen van de details die vaak over het hoofd gezien worden: pochet, manchetknopen, horloge, en stropdasstang/clip. Een man in een zwart pak houdt geen kaars op tegen een andere man in een gelijkaardig pak maar uitgerust met manchetknopen en stropdasstang die bij elkaar passen, een perfect gevouwen pochet, en een horloge dat de kamer vertelt van wat voor stijl hij houdt.

De details maken voor jou het verschil, nietwaar? Ze zijn ook belangrijk voor hem… of dat zouden ze toch moeten zijn. Als je zijn pak of smoking voor de bruiloft samenstelt, onderzoek dan de extra stukken die het perfect zullen maken. Als je hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact met me op te nemen – ik help je graag.

3. Slank je garderobe af

De meeste bruidsparen wagen zich aan de “we gaan op dieet voor de bruiloft” levensstijl, zodat ze die lichamen in beeld waardige vorm kunnen krijgen voor de grote dag. Een weg die vaak over het hoofd gezien wordt is de garderobe van de bruidegom. Je kunt hem er bijna onmiddellijk slanker en lichter uit laten zien door kleding aan te trekken dat afslankt.

Verwijder overtollige stof en onnodige plooien. Wat je overhoudt is een pak dat hij draagt als een verlengstuk van zichzelf – zelfverzekerd, strak, debonair. We zijn allemaal wel eens op een bruiloft geweest waar de bruidegom naar buiten komt in een pak dat gebouwd is als een doos, terwijl een van zijn vrienden (met dezelfde lichaamsbouw) een slank, getailleerd pak heeft.

4. Sla de sjofele schoenen over

Zorg ervoor dat elke man een nieuw paar heeft voor de grote dag. Als je de traditionele weg opgaat met je schoeisel, zijn er drie dingen om te onthouden:

  1. Ze moeten wel ingelopen, maar niet versleten zijn. De meeste geklede schoenen zitten na een week dragen nog comfortabel. Je wilt dat ze er mooi uitzien, maar ook niet stijf en oncomfortabel zijn. Koop je schoenen minstens twee weken voor de grote dag en draag ze een week om ze in te werken.
  2. Ze moeten gepoetst zijn als ze zwart zijn. De schoenen van de bruidegom moeten er legerklaar uitzien (dat wil zeggen: ze zijn opgepoetst en klaar voor inspectie).
  3. Alle groomsmen moeten bijpassende schoenkleuren en -stijlen hebben. Ze hoeven niet per se identiek te zijn, maar als ze allemaal dezelfde kleur pak dragen, moeten ze even passende schoenen hebben (zowel qua kleur als qua staat).
    Stijltips voor de bruidegom

man in gray suit and woman in white wedding dress

5. Bind het geheel samen

Ik ben persoonlijk een grote fan van de vlinderdas, maar ik weet dat die niet voor iedereen is weggelegd. Ik vind ook dat als je voor een vlinderdas kiest, het een handgeknoopte versie moet zijn. Opklikbare strikjes uit de smokingverhuur zijn lang niet zo cool als een handgeknoopte vlinderdas.

Als je een vlinderdas of gewone das kiest, kies dan voor smalle versies van elk. Sommige vlinderdassen zijn zo dun dat ze er onder zijn kin bijna komisch uitzien. Hetzelfde geldt voor traditionele stropdassen: smal is het beste. Brede stropdassen brengen herinneringen terug aan de jaren ’80 toen alles tweekleurig, gestreept en zo breed als een vrachtwagen was. Een smalle stropdas in de kleur of het patroon van je thema ziet er gelikt, modern en evenredig uit.

6. Pasvorm – boven alles

bruid-bruidegom-natuur-buiten

Wat je kleuren ook zijn, hij ziet er geweldig uit als zijn kleren goed passen, en onflatteus als ze dat niet doen. Daarom zijn maatpakken essentieel als je voor een goede pasvorm wilt gaan. Hij zal op een bepaald moment van de avond zijn jasje uittrekken, en als zijn overhemd kreukels heeft of overal extra stof uitsteekt, zullen jullie er geen van beiden blij mee zijn.

Geef wat extra geld uit en koop hem een op maat gemaakt overhemd zodat het hem past alsof het voor hem gemaakt is… want dat is het ook. Een pak, jasje, overhemd, en/of broek die op maat van zijn lichaam gemaakt zijn, zullen hem er altijd slanker en meer verzorgd uit doen zien.

7. Grooming

De laatste stijltip is misschien wel de belangrijkste, want hij past in elke categorie van bruiloften, van landelijk tot kathedraal; van strandfront tot achtertuin. Zorg ervoor dat je bruidegom zijn manscaping in orde heeft. Ik heb het over zijn gezichtshaar, zijn halslijn, zijn tanden, zijn nagels. Je zult op veel foto’s staan, en je wilt er niet naar kijken en denken, man, ik wou dat mijn tanden witter waren en ik me beter had geschoren voor die dag.

Denk aan alle verschillende foto’s die je gaat maken: de glimlachen; foto’s van je handen en ringen; toespraken; taartceremonie… je wilt er op je best uitzien, toch? Begin nu met je hygiΓ«ne regime. Je tanden kunnen zichtbaar witter zijn in slechts een paar weken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *