Wanneer je uit het zuiden van het land komt dan ben je ongetwijfeld bekend met het vieren van hét grootste feest van het jaar daar; carnaval! Wanneer je van boven de rivieren komt kan het een behoorlijke uitdaging zijn om in het feestgedruis mee te gaan. Wellicht snap je de hysterie niet of voel je je een buitenstaander. Lang verhaal kort; dat ben je ook, de paar enclaves die carnaval vieren in het oosten van het land daargelaten natuurlijk. Maar dat je een buitenstaander bent, dat wil niet zeggen dat je niet prima kunt integreren en het carnaval vieren kunt leren! Hoe je dit doet? Lees snel verder voor wat eerste tips.

De start

three assorted-color animal plush toys

Wie denkt dat carnaval pas begint ergens in februari heeft het mis. De elfde van de elfde, dus 11 november, is al een hele belangrijke dag voor de echt carnavalsvierder. Op deze dag wordt namelijk Prins Carnaval bekendgemaakt en ingehuldigd. Hoe het ritueel en de bekendmaking precies verlopen is per stad, regio én provincie weer anders. Maar over het algemeen kunnen we deze datum wel nemen als de start van het carnavalsseizoen. Dus ben je recent verhuisd naar het zuiden des lands? Dan verdient deze datum een groot kruis in je agenda.

De outfit

Carnaval staat in Nederland natuurlijk gelijk aan verkleden. Waar het in andere (vooral Zuid-Amerikaanse) landen vooral gaat om uitbundig verklede mannen en vrouwen op een hele sierlijke manier, is dat in Nederland wel even anders. Daar gaat het vooral om zo gek en hilarisch mogelijk. Een eerste keer kan dit nog wel even zoeken worden, en het kan zelfs een beetje uit je comfort zone zijn. Maar er is ook verkleedkleding wat zeer eenvoudig is te gebruiken is als instapmodel. Denk aan een dieren onesies. Dit trek je zo over je kleding heen, is hilarisch maar ook weer niet té opzichtig. Kijk vooral ook online rond naar de verschillende opties, je zult zien dat er meer is dan dat je in eerste instantie denkt. Haal vrienden en familie over om in dezelfde outfit te gaan, voor je het weet loop je met zijn allen er als de hele kinderboerderij bij!

Kortom, een goede voorbereiding is het halve werk. Een cliché maar in het geval van carnaval ook zeker waar. Realiseer je dat niemand het in één keer allemaal goed doet dus schroom ook niet om mensen om tips en adviezen te vragen. Ook wanneer je naar het zuiden verhuist vanuit het noorden, hoef je niet je nieuwe woonplaats uit te vluchten om ervoor te zorgen dat je niet een flater slaat. En één geruststelling; zodra iedereen een biertje of vijf op heeft snapt iedereen elkaar en zal elk verschil verdwijnen!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *