Als er een ding belangrijk is bij ondergoed, is het natuurlijk dat het lekker en comfortabel zit. En dit is gelukkig heel goed mogelijk! Wel is het zaak om uit te zoeken wat jij lekker vindt zitten. De keuze voor ondergoed is namelijk heel persoonlijk, maar er zijn wel belangrijke aandachtspunten om op te letten. In dit artikel delen we er meer over.

Zachte stoffen

De beste tip die we je kunnen meegeven: draag ondergoed in zachte stoffen. Denk aan katoen, bamboe en polyamide. Kies het liefst voor ademende stoffen, of het nu gaat om je bh, onderbroek of sokken. Je hebt veel soorten ondergoed in zachte stoffen om aan te trekken. Draag bijvoorbeeld een mooie bralette: een niet-voorgevormde bh zonder beugels, wat heerlijk zit. Het is ook nog eens een hele elegante keuze, want een bralette kent vaak een verfijnde look met bijvoorbeeld kanten details. Dit maakt een bralette fraai om onder een blouse te dragen, om een goed voorbeeld te noemen. Door de fit en de stof voelt het net alsof je helemaal geen bh aan hebt. Is dat geen heerlijk idee?

Ondergoed met stretch

Draag ondergoed met stretch, want zo beweegt je ondergoed mee met elke beweging die je maakt. Elastaan zorgt bijvoorbeeld dat je ondergoed goed meebeweegt: dit is een materiaalsoort om naar te kijken bij de selectie voor nieuw ondergoed. Zeker op dagen dat je veel beweegt is dit een uitkomst, bijvoorbeeld als je gaat sporten, wandelen of een fietstocht maakt. Maar eigenlijk zit stretchy ondergoed iedere dag lekker, hoe je dag er ook uitziet.

Geen beugel

Veel mensen vinden de beugel in de bh niet zo comfortabel zitten. De beugel biedt natuurlijk wel ondersteuning, maar je kunt er ook last van hebben. Gelukkig zit dat bij een bh zonder beugel wel anders, waarmee je kiest voor een natuurlijk draaggevoel. Je geniet nog steeds van lichte ondersteuning, wat dus een ideale oplossing vormt. Grote kans dat je de bh nu comfortabel aan vindt voelen, ook als je β€˜m langer draagt. Je kunt het dragen van een bh met of zonder beugel natuurlijk ook afwisselen, afhankelijk van je dag of activiteit. Of kies je favoriete soort, als je een duidelijke voorkeur hebt.

Juiste maat

Het is fijn om ondergoed in de juiste maat te dragen, of het nu gaat om een bh of een onderbroek. Je wilt namelijk niet dat je ondergoed snijdt of knelt, maar ook niet dat het te los zit. Je kunt dit laten opmeten: zo ben je zeker van je zaak. Het kan zelf best lastig zijn om je maat nauwkeurig in te schatten, en je hebt er op de lange termijn zeker iets aan als je dit laat opmeten door een expert.

Verschillende soorten

Zorg dat je op de hoogte bent van de verschillende soorten ondergoed om uit te kiezen. Denk aan de verschillende soorten onderbroeken: een string zit heel anders dan een boxer, om maar een onderscheid te maken. Probeer het liefst zoveel mogelijk designs uit. Het is namelijk ook een kwestie van persoonlijke voorkeur, wat we nogmaals willen benadrukken. En door de verschillende soorten te testen, kom je er pas echt achter wat jij wel of niet goed vindt zitten. Houd ook in gedachten dat er geen goed of fout is: wat de een heerlijk vindt zitten, vindt de ander juist helemaal niet comfortabel. Wil je bijvoorbeeld veel bewegingsvrijheid ervaren, of ga je liever voor veel ondersteuning? Op die manier kun je je persoonlijke wensen op een rijtje zetten, om tot de gewenste keuze te komen.

Welke tip ga jij toepassen om comfortabel ondergoed te dragen? Neem deze tips in ieder geval mee in je zoektocht naar nieuw ondergoed, zodat het voortaan nog prettiger zit.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *