Cristiano Ronaldo is een van de grootste voetballers op aarde (maar vertel Lionel Messi dit alsjeblieft niet). CR7 staat bekend om zijn veelzijdigheid als aanvaller met grote snelheden en eentje met epische scharen en geweldig voetenwerk. Ronaldo heeft league titels gewonnen in verschillende landen – maar hij kwam vooral in de spotlight terecht  als aanvaller bij Manchester United (waar hij de Premier League won), voordat hij zich aansloot bij Real Madrid en daar zo’n beetje alles won wat te winnen valt.

Bij Madrid scoorde Ronaldo 311 goals in 292 wedstrijden, ongelofelijke statistieken die laten zien hoe getalenteerd hij echt is. Ronaldo speelt op dit moment bij Juventus, die op het punt staan om de Serie A te winnen aan het eind van het seizoen. In het artikel hieronder, hebben we 10 fascinerende feiten verzamelt over Ronaldo, die ongeveer net zo interessant is buiten het veld als hij op het veld is.

Lees ze!

10. Zijn bijnaam toen hij kind was, was ‘cry baby’

cristiano-ronaldo-huilen

Gezien het feit dat Ronaldo niet vies is van een beetje “vallen” tijdens het spelen, zullen tegenstanders van Ronaldo dit waarschijnlijk erg grappig vinden! Blijkbaar was ‘cry baby’ CR7’s bijnaam toen hij klein was, omdat hij altijd ging janken als hij niet kreeg wat hij wilde.

Een andere bijnaam die hij van zijn vrienden kreeg, was ‘little bee’, wat verwees naar zijn bizarre snelheden als hij voetbal aan het spelen was. Als een professional irriteert Ronaldo zijn tegenstanders al jaren door zijn snelle spel.

9. Hij is een toegewijde bloeddonor, wat zijn gebrek aan tattoos wellicht kan verklaren

Sinds David Beckham beroemd is, is het een beetje een trend geworden onder voetballers om je helemaal onder te kladden met tattoos. Maar, Ronaldo heeft geen enkele tattoo op zijn hele lichaam.

Dit heeft misschien te maken met het feit dat hij een toegewijde bloeddonor is. Het Rode Kruis stelt dat je geen bloed mag geven als je tussen nu en 4 maanden geleden nog een tattoo hebt laten zetten, waardoor Ronaldo lange tijd geen bloed zou mogen doneren als hij tattoos zou zetten.

Leuk weetje: wist je dat CR7 ooit beenmerg heeft gedoneerd om de zoon van zijn teamgenoot Carlos Martins te helpen? De 3 jaar oude jongen was gediagnosticeerd met een zeldzame bloedziekte

8. Hij is vernoemd naar Ronald Raegan

‘Ronaldo Reagan’ klinkt niet zo lekker als Christiano Ronaldo, maar als Ronaldo’s pa z’n zin had gekregen, was dit misschien wel de naam van de grootste voetbalster geworden! Maar, José Dinis Aveiro moest het maar doen met ‘Ronaldo’ om Ronald Raegan te eren, die José’s favoriete acteur was geworden voordat hij President van de Verenigde Staten werd.

7. Hij springt vijf keer zo snel dan een cheeta

christiano-ronaldo-springen

Bron: Giphy

Oké oké, dit klinkt misschien een beetje ongeloofwaardig – maar er is wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd op Ronaldo’s belachelijke snelheid en één stukje onderzoek heeft zelfs bewezen dat de Juventus ster vijf keer zo snel springt dan een cheetah. Het schijnt dat hij zelfs beter kan springen dan de gemiddelde NBA speler, wat trouwens ook zou verklaren hoe hij die bizarre scharen kan doen.

Ronaldo moest wel hard werken om zo snel te worden. Als tiener hing Ronaldo zware gewichten aan zijn voeten en rende hij hiermee tijdens zijn trainingen. Hij geloofde dat als hij ze af zou doen, hij veel sneller zou rennen dan de doorsnee persoon – en het lijkt te hebben gewerkt voor hem! Tijdens een gemiddeld voetbalseizoen voor Ronaldo, wordt geschat dat hij 900 keer meer sprint dan een Olympische sprinter doet in training.

6. Ronaldo’s kindervriend Albert Fantrau heeft zijn eigen plek aan de voetbalacademie voor Ronaldo opgeofferd

Dit is een sterk staaltje vriendschap! Ronaldo was beste vrienden met zijn teamgenoot Albert Fantrau. Hun coach vertelde aan hen dat wie de meeste goals zou scoren in één specifieke wedstrijd een beurs zou winnen voor Lisbons vooraanstaande voetbalacademie.

Fantrau en Ronaldo waren nek aan nek, toen Fantrau de kans kreeg om te scoren. Maar, hij passte de bal naar Ronaldo en liet zo dé kans van zijn leven aan zich voorbijschieten. Later legde hij uit dat hij dit deed omdat hij wist dat Ronaldo een betere voetballer was. Ronaldo is deze opoffering nooit vergeten en heeft Fantrau sindsdien een huis, een auto en geld gegevens als bedankje.

5. Hij was de eerste Portugese speler ooit die ging spelen bij Manchester United F.C.

cristiano-ronaldo-Manchester

In 2003 tekende Ronaldo bij Manchester United. Hij was nog maar een tiener, maar de Red Devils legden toch €12 miljoen neer voor Ronaldo, die daarmee de eerste Portugese speler werd die bij MUFC speelde.

Hij kreeg overigens ook gelijk nummer 7 toegewezen op z’n shirt – wat de druk extra verhoogde, aangezien hij al is gedragen door legendes als David Beckham, Eric Cantona en George Best! Ronaldo heeft zichzelf meer dan bewezen en nummer 7 definieerde zijn sportcarrière voor de rest van zijn leven.

4. Zijn vader was een alcoholist, wat ook de reden is dat Ronaldo weigert te drinken

Helaas heeft Ronaldo al een goede portie familiedrama meegemaakt en toen de voetballer nog maar 20 was, stierf zijn vader José aan de gevolgen van alcoholisme.

De ster heeft meerdere keren geprobeerd zijn vader naar rehab te sturen, maar helaas sloeg José alle hulp af. Als gevolg van zijn verlies, weigert Ronaldo elke vorm van alcohol aan te raken – hij maakt zich zorgen dat deze aandoening erfelijk is en hij wil niet het risico lopen dat hij zijn vaders pad zal volgen.

3. Hij heeft een hartoperatie gehad toen hij 15 was

Ronaldo moest een flinke operatie ondergaan toen hij nog maar 15 jaar oud was vanwege zijn te snelle hartslag. Als hij dit niet had gedaan, liep Ronaldo het risico nooit een grote voetbalster te worden. Het schijnt dat de toekomstige Real Madrid speler ‘s ochtends was geopereerd en ‘s middags alweer naar huis mocht!

Hij was binnen een paar dagen weer aan het trainen. Dat is pas doorzettingsvermogen…

2. Er is veel onduidelijkheid over de geboorte van zijn kinderen

cristiano-ronaldo-kind

De geboorte van Ronaldo’s eerste drie kinderen is omhult in mysterie. In 2010 werd Cristiano voor het eerst vader van Cristiano Jr., die was verwekt in Amerika door een onbekende vrouw. Hij heeft de moeder van het kind afbetaalt om volledige voogdij te krijgen over de baby, die werd opgevoed door Ronaldo en zijn moeder, Dolores, in Portugal. Hij zal nooit duidelijkheid scheppen over de identiteit van de moeder van zijn kind, zoals zij overeen zijn gekomen.

In 2015 werd Ronaldo de vader van een tweeling, die zijn verwekt door een surrogaat in Amerika. Ronaldo heeft de vrouw betaald om zijn DNA te dragen. Uiteindelijk, in 2017, kregen Ronaldo en zijn vriendin Georgina Rodriguez op traditionele wijze een kind – Rodriguez verwekte zijn baby dochtertje Alana in november 2017. Ze voeden nu samen al Cristiano’s kinderen op.

1. Hij is van school gestuurd toen hij 14 jaar oud was

Ronaldo is geschorst toen hij 14 jaar was, nadat een leraar op zijn nieuwe school zijn accent had nagedaan! Ronaldo werd zo boos om het grapje dat hij een stoel naar de leraar gooide, waardoor de toekomstige voetballer werd geschorst. Dolores was niet zo boos op Ronaldo. Ze kon toen al zien dat zijn ware talent voetbal was en ze liet Ronaldo zich 100% focussen op een professional worden. Gelukkig kreeg hij geen blessures die zijn carrière hadden kunnen beëindigen!

OOK INTERESSANT

1 Comment

  1. LEKER CR7

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *