Technologie speelt een grote rol in ons hedendaags leven. Van virtual reality tot kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning, maar ook internet of things (IoT) zijn echte technologische trends. Vooral het IoT heeft veel mogelijkheden. Deze slimme technologie biedt niet alleen gemak, maar ook een scala aan mogelijkheden om ons huis slimmer, efficiënter en milieuvriendelijker te maken.

Het gemak van een slimme thermostaat

Internet of things verwijst naar het feit dat apparaten verbonden zijn met het internet, zoals koelkasten, de thermostaat en beveiligingscamera’s waardoor we in staat zijn ze op afstand te bedienen. Dit verhoogt het alledaags comfort doordat je dankzij een slimme thermostaat van Robbshop de verwarming kan bijstellen. Zo zorg je met een slimme thermostaat dat de verwarming eerder aangaat, zodat het heerlijk warm is als je ‘s ochtends uit bed komt of thuiskomt na je werk.

Van basis tot geavanceerd: diverse slimme thermostaten

thermostaat-22-graden

Er zijn verschillende slimme thermostaten. De eenvoudigste variant is een thermostaat die je op afstand met een app kunt bedienen. Zo kun je, wanneer je op je werk vertrekt, de verwarming thuis aanzetten. Of stel een programma in met een dag-en-nachtritme wanneer je elke dag op dezelfde tijd vertrekt en thuiskomt. Soms is het zelfs per dag aan te passen. Ideaal als je in het weekend wat langer slaapt en het dus niet om 7 uur ‘s ochtends al warm hoeft te zijn. Daarnaast zijn er ook smart thermostaten die signaleren of je wel of niet thuis bent. En er zijn zelfs slimme thermostaten waarmee je de temperatuur per kamer kunt regelen. Zo bespaar je energie doordat je enkel de ruimte verwarmt waar je je op dat moment bevindt.

Maak al je apparaten slim

bluetooth speaker telefoon

Maar niet alleen een thermostaat is op afstand te bedienen. Ook allerlei andere apparaten zoals lampen, koffiezetapparaten en zelfs stereo-installaties kunnen op afstand bediend worden. Met een eenvoudige plug-and-play-installatie maak je in een handomdraai jouw apparaten slim. Je hoeft enkel een slimme stekker tussen je stekker en het stopcontact te plaatsen. En met een slimme stekker met verbruiksmeter heb je ook direct inzicht in hoeveel dat apparaat eigenlijk verbruikt. Zo is het mogelijk om snel energie te besparen door apparaten, die onbewust grootverbruikers zijn, uit te schakelen wanneer je ze niet gebruikt. Daarnaast maakt een slimme stekker het ook mogelijk om apparaten op afstand uit te zetten, wanneer je dit vergeten bent. Met een slimme stekker wordt je huis slim maken een fluitje van een cent. Je kunt een slimme stekker ook koppelen aan een smart home systeem waardoor je in één druk op de knop alle lampen of apparaten in huis uit kan laten gaan.

Transformeer ook jouw woning

Deze slimme technologieën bieden een hoop mogelijkheden die voorheen ondenkbaar waren. Kies voor comfort en een lager energieverbruik, allemaal met slechts een paar simpele handelingen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *