Het luxe high-fashion merk Dolce & Gabbana is opgericht in 1985, de naamgenoot van twee Italiaanse modeontwerpers: Domenico Dolce en Stefano Gabbana. Hoewel het luxemerk nu bekend staat als een van de beste ter wereld, is er nog zoveel dat we niet weten over het felbegeerde merk.

Lees verder voor leuke weetjes over D&G die je misschien nog niet wist.

HET BEGON IN EEN NACHTCLUB

Domenico Dolce en Stefano Gabbana ontmoetten elkaar in een nachtclub in Milaan, Italië, slechts 5 jaar voordat ze hun bedrijf begonnen. In die tijd werkten ze allebei voor de modeontwerper Giorgio Correggiari. Ze brachten een paar jaar door als collega’s, dromend over het openen van hun eigen lijn.

Uiteindelijk, in 1982, trokken ze de stoute schoenen aan door hun baan op te zeggen en richtten ze een ontwerpstudio op voor freelance modeontwerpen. Drie jaar later, in 1985, bouwden ze genoeg kapitaal op om het wereldberoemde luxemerk te beginnen dat we nu kennen als Dolce & Gabbana.

PARTNERS

Ze hadden een open relatie. Na hun succes woonden ze in een 19e-eeuwse villa in Milaan en bezaten ze verschillende huizen aan de Franse Rivièra. Uiteindelijk beëindigden ze hun langdurige relatie in het begin van de jaren 2000; natuurlijk bleven ze nog lang na het einde van hun relatie samenwerken.

ZE HEBBEN HUN EIGEN SINGLE

In 1996 namen Dolce & Gabbana hun eigen single op. Het liedje zong de woorden “D&G is love” over een techno beat. Hoewel het nummer een succes was, maakte het paar daarna geen andere muziek meer.

DOLCE BEGON MET ONTWERPEN TOEN HIJ 6 JAAR OUD WAS

Omdat zijn vader een bekende kleermaker was, groeide Domenico Dolce op omringd door kleding en naaimachines. Op de rijpe leeftijd van zes ontwierp en maakte hij zijn eerste broek.

MOEDERS OP DE CATWALK

Hun confectiecollectie voor de herfst van 2015 was een viering van familie en moederschap. Er stonden 11 moeders met hun kinderen op het podium, waardoor er backstage een volledige kinderkamer nodig was. Op de catwalk liepen drie modellen met hun eigen kinderen en een Italiaans model, Bianca Balti, liep over de catwalk met een enorm broodje in de oven.

TRENDSETTERS

Trends hebben een korte levensduur. Je koopt het vandaag, maar kort daarna is het uit de mode. Daarom zijn de ontwerpers meer gefixeerd op het creëren van modieuze items die hun specifieke merkidentiteit weerspiegelen dan op de bandwagon te springen.

Bovendien verklaarde Gabbana dat alles wat hij en Dolce hebben gecreëerd geworteld is in de liefde.

DOLCE & GABBANA VOETBAL

Dolce & Gabbana zijn de officiële sponsor en ontwerper van het Italiaanse nationale voetbalteam en het Italiaanse boksteam Milano Thunder. Ze hebben ook samengewerkt met andere beroemde voetbalteams zoals A.C. Milan en Chelsea Football Club.

HET GEHEIM VAN SUCCES

Volgens Dolce en Gabbana zijn liefde en respect de ingrediënten voor succes.

Interessant genoeg zijn ze het bijna nergens over eens! De ontwerpers melden echter dat hun ruzies vaak leiden tot nieuwe ideeën en concepten die het succes en de voorspoed van het merk voeden.

FAQ over Dolce & Gabbana

 1. Wanneer is Dolce & Gabbana opgericht en door wie?
  • Dolce & Gabbana is opgericht in 1985 door de Italiaanse modeontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana.
 2. Hoe begonnen Dolce en Gabbana hun carrière in de mode?
  • Dolce en Gabbana ontmoetten elkaar in een nachtclub in Milaan terwijl ze werkten voor de modeontwerper Giorgio Correggiari. Ze begonnen hun eigen ontwerpstudio voor freelance modeontwerpen in 1982 voordat ze in 1985 hun eigen luxemerk lanceerden.
 3. Wat is het verhaal achter hun relatie?
  • Dolce en Gabbana hadden een open relatie en woonden samen in een villa in Milaan en bezaten verschillende huizen aan de Franse Rivièra. Hun romantische relatie eindigde in het begin van de jaren 2000, maar ze bleven samenwerken.
 4. Hebben Dolce & Gabbana muziek opgenomen?
  • Ja, in 1996 namen ze hun eigen single op met het nummer “D&G is love”, maar ze hebben geen andere muziek uitgebracht na dat succes.
 5. Wanneer begon Domenico Dolce met ontwerpen?
  • Domenico Dolce begon op de jonge leeftijd van zes jaar met ontwerpen en maakte zijn eerste broek. Hij groeide op in een omgeving waarin kleding en naaimachines alledaags waren vanwege zijn vader, een kleermaker.
 6. Wat was er bijzonder aan hun herfstcollectie van 2015?
  • De herfstcollectie van 2015 van Dolce & Gabbana vierde familie en moederschap, met 11 moeders en hun kinderen op de catwalk, inclusief een model dat zwanger was.
 7. Wat is het standpunt van Dolce & Gabbana over trends in de mode?
  • Dolce & Gabbana zijn meer gericht op het creëren van modieuze items die hun merkidentiteit weerspiegelen dan op het volgen van kortstondige trends.
 8. Wat is de relatie van Dolce & Gabbana met voetbal?
  • Dolce & Gabbana zijn de officiële sponsor en ontwerper van het Italiaanse nationale voetbalteam en het Italiaanse boksteam Milano Thunder, en hebben samengewerkt met andere beroemde voetbalteams zoals A.C. Milan en Chelsea Football Club.
 9. Wat beschouwen Dolce & Gabbana als het geheim van hun succes?
  • Volgens Dolce en Gabbana zijn liefde en respect de ingrediënten voor succes, ondanks hun eigen meningsverschillen die vaak leiden tot nieuwe ideeën en concepten voor het merk.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *