Ben je vaak op reis? Dan kom je in hotels in allerlei badkamers terecht. Veel van deze badkamers zijn van een zogeheten combidouche voorzien. Dit is een badkuip waarin je kunt badderen, maar waarin je ook staand kunt douchen. Voor een hotel is de keuze voor zo’n combidouche een logische keuze:

  • Iedereen heeft de keuze tussen badderen of douchen. Aangezien in een hotel heel veel mensen komen, is het fijn dat elk individu deze keuze heeft.
  • Een combidouche neemt weinig ruimte in beslag. Als je een losse douche en bad in een badkamer wilt verwerken, heb je hier de nodige ruimte voor nodig. Door voor een combidouche te kiezen, geniet je simpelweg van een flinke ruimtebesparing.

De keuze voor een combidouche is echter niet altijd de beste keuze. In bepaalde gevallen is het beter om voor een losse douche en/of een los bad te kiezen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een losse douche?

moderne-badkamer-wit-grijs

Het belangrijkste voordeel van een losse douche is het gebruiksgemak. Daar waar je in een combidouche een flinke stap moet zetten, kun je probleemloos een douche inlopen. Dat is zeker het geval als je voor een moderne inloopdouche kiest.

Een ander voordeel van een losse douche is terug te vinden in het huidige aanbod. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe douchecabine kopen? Dan heb je heel veel keuze. Dat is ook het geval als je een nieuwe douchekop of inloopdouche wilt kopen. Daarnaast is het fijn dat alleen een losse douche niet al te veel ruimte in beslag neemt. Met name als je niet zo’n fan van badderen bent, is een losse douche ideaal.

Wat zijn de voor- en nadelen van een bad?

wit-badkuip-wastafel-badkamer

Vind je het heerlijk om in je badkamer volledig tot rust te komen? Dan is het aan te raden om voor een bad te kiezen. In een bad kun je languit liggen, tot rust komen en even je koppie leeg maken. Maar, voor een bad heb je wel de nodige ruimte nodig. Dat is zeker het geval als je voor een vrijstaand bad kiest.

Het nadeel van een los bad is dat je hier niet in kunt douchen. Aangezien een douche in een badkamer onmisbaar is, kom je altijd op een combinatie uit. Dat brengt een extra investering met zich mee, terwijl je hier dus ook bovengemiddeld veel ruimte voor nodig hebt. In een kleine badkamer is deze combinatie niet eens mogelijk.

Wat is voor jou de beste keuze?

industriele-badkamer-hout-wit

Een losse douche, een los bad en een combidouche hebben allemaal hun eigen voors en tegens. Om tot de beste koop te komen, zou je goed naar je wensen moeten kijken. Ook zou je goed naar de ruimte in je badkamer moeten kijken. Laat je verder informeren/adviseren door een specialist van Megadump Tiel. Dankzij dit advies kom je sowieso bij de beste koop uit.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *