Je ziet het ‘duurzaam’ steeds vaker voorbij komen en dit is niet zomaar. Het wordt steeds belangrijker om duurzaam te werken, omdat dit belangrijk is voor ons als mens, maar ook voor onze planeet. Als we duurzaam werken is dit beter voor het milieu. Maar waarom is duurzaam werken zo belangrijk voor je bedrijfsvoering? En hoe doe je dat? In dit artikel lees je meer over waarom het belangrijk is voor jouw bedrijf en hoe je hiermee aan de slag kunt gaan.

Waarom is duurzaamheid zo belangrijk?

Wanneer je duurzaam werkt, houd je rekening met de drie p’s: people, planet en profit. Je houdt daarbij rekening met je werknemers, het milieu, de maatschappij en de invloed wat je werkzaamheden hebben op deze drie onderwerpen. Wanneer je zorgt voor duurzame investeringen, bespaart dit een hoop geld. Je kunt hierbij al klein beginnen. Denk bijvoorbeeld aan je vervoer of het scheiden van je afval.

Hoe zorg je dat jouw bedrijf duurzaam te werk gaat?

zonnepanelen-indiana

We weten dat duurzaam werken belangrijk is. In bovenstaande alinea staan enkele voorbeelden over duurzaam te werk gaan. Er zijn nog veel meer manieren. Deze hebben we hier voor je op een rijtje gezet:

  • Het vervoer. Wanneer je zorgt voor duurzaam verkeer, kun je de CO2 uitstoot verkleinen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld elektrisch te rijden of door gebruik te maken van het ov.
  • Het scheiden van je afval. Als bedrijf ben je verplicht om je afval te scheiden. Dit kost niet veel moeite en maakt een groot verschil.
  • De inkoop. Wanneer je de producten inkoopt, kijk je naast de prijs en kwaliteit ook naar de sociale aspecten van het milieu. Dit is vooral van toepassing wanneer je producten koopt in het buitenland. Je kijkt dan naar het productieproces.
  • Huisvesting. Door gebruik te maken van duurzame bouwmaterialen kun je het pand waar je in werkt verduurzamen. Het is goed om hier vooraf onderzoek naar te doen. Daarnaast wordt het steeds makkelijker duurzame materialen te vinden om mee te bouwen.

Meegaan met de tijd

Naast duurzaam werken, is het ook belangrijk dat je meegaat met de tijd. Het is belangrijk dat je meegaat met de organische bedrijfsvoering die goed is voor mens en milieu. Wanneer er wordt gezien dat je als bedrijf duurzaam te werk gaat, zullen mensen hier sneller op afstappen.

Het is belangrijk dat je als bedrijf begint met duurzaam werken. Dit is belangrijk voor ons als mens, maar ook voor het milieu. Wanneer je niet zo goed weet waar je moet beginnen is het verstandig om te beginnen met de kleine stappen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *