Je bent misschien wel de ultieme fan van gadgets en zou er liefst morgen een winkel in willen beginnen. Eigenlijk heb je al een winkelpandje op het oog in die gezellige winkelstraat en kun je bijna niet wachten om je spaargeld in stenen te steken en aan de slag te gaan met de trendy inrichting. Toch is het niet verstandig om deze impulsaankoop te doen als eerst niet je online winkel op orde is. Veel starters beseffen niet dat een online winkel en webshop veel belangrijker zijn. Het allerbelangrijkst is nog wel de vindbaarheid van jouw online winkel.

Maar dan ben je er nog niet ! Het kan storm lopen op je website, maar als het geen conversies en verkopen oplevert, dan ben je nog helemaal nergens. En hoe goed je je eigen markt ook kent, het is daarnaast belangrijk waar de concurrentie zit. Heb je al eens in de buurt gekeken waar jij je winkel wilt kopen ? Of is er iemand in dezelfde plaats die online heel goed te vinden is met dezelfde spullen die jij wilt gaan verkopen. Het zijn allemaal factoren waar je rekening mee moet houden.

Plan

agenda-planning

Het is verstandig om eerst een marketingplan te maken en daaraan gekoppelt een marketingrapport te schrijven. Wanneer je alles duidelijk voor jezelf op papier hebt, worden ook de kansen en risico’s beter begrijpbaar. Zelfs voordat je tot de uiteindelijke start overgaat is het helemaal niet zo gek om online marketing bureau in de arm te nemen. Veel ondernemers wachten daarmee tot ze volop aan het groeien zijn en twijfelen over hun vervolgstappen. Huur je meteen deskundigheid in dan kan je al vanaf dag één inzetten op een aanmerkelijke groeistrategie. Het kan namelijk zo zijn dat de producten die je nu in de markt wilt zetten helemaal hot zijn en dus een snelle introductie nodig hebben. Online marketing uitbesteden is zowel voor een starter als groeier een goede investering.

Monitoring

Heb je een branche waar veel concurrentie is, dan kan het bijna een dagtaak worden om die allemaal in de gaten te houden. Toch is het verstandig om je kostbare tijd op je eigen business te richten en je kwaliteit in je product te steken en de marketing ervan. Ben je toch van plan om een online marketing bureau in de arm te nemen dan zul je er verbaasd over zijn, wat die allemaal kunnen monitoren. Ze kunnen veel informatie verzamelen en daarbij een strategie voor je uitdokteren. Hierbij kan een marktrapport omtrent concurrentie heel verhelderend werken en tot een goede marketingaanpak leiden.

Vindbaarheid

meeting-laptop

Onderdeel van je marketing is ook een goede online vindbaarheid. Dit kan gerealiseerd worden middels een website met goede teksten. Dit noemt men Search Engine Optimalisation. Hierbij zijn de teksten van je landingspagina’s zo geschreven, dat relevante zoekwoorden hierin goed verwerkt zijn. Op deze manier zal google je goed indexeren, zodat je goed door potentiële klanten zal worden gevonden. Na het lezen van dit verhaal zul je als beginnend ondernemer in ieder geval genoeg handvatten hebben om je online aanwezigheid een boost te geven.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *