Als het gaat om het starten van een nieuwe zakelijke onderneming, heeft de onverschrokken Nederlandse geest niet geleden onder de COVID-19 pandemie. In het pandemische jaar 2021 kwamen er maar liefst 163.000 nieuwe bedrijven bij. Misschien is het ook voor jou het juiste moment om te beginnen met het starten van een nieuw bedrijf. Voordat je dat doet, zijn er echter essentiële stappen die ondernemers moeten nemen.

1. Het idee

De meest succesvolle bedrijven zijn allemaal op dezelfde plek begonnen: een idee. Zie een bedrijfsidee als het zaadje van je bedrijf. Dat heb je nodig voordat je kunt beginnen met meststoffen toevoegen, water geven en aanvullende planten laten groeien. Met andere woorden, voordat je alle onderstaande stappen kunt doen, moet je ervoor zorgen dat je een solide idee hebt voor je nieuwe bedrijf – daar hangt je bedrijf van af. Wat is een unieke dienst die je kunt leveren? Waar zit een gat in de markt dat je kunt opvullen? Overweeg deze goedkope bedrijfsideeën voor inspiratie.

2. Schrijf een ondernemingsplan

laptop-buiten-werken

Na het identificeren van een bedrijfsidee zijn deskundigen het erover eens dat het schrijven van een ondernemingsplan de volgende stap is die je moet nemen. Het maken van een ondernemingsplan getuigt van een oprechte betrokkenheid, maar het dwingt ondernemers ook om essentiële en soms uitdagende vragen te beantwoorden aan het begin van het ontwikkelingsproces. Een ondernemingsplan is ook het eerste waar een potentiële investeerder om zal vragen. Het geeft hen een gedetailleerd overzicht van je voorgestelde onderneming, je kennis van de sector en je inzicht in de mogelijkheden, en de financiële vereisten en potentiële voordelen.

3. Maak een marketingplan

Het schrijven van een marketingplan dat een aanvulling is op je algemene bedrijfsplan zal helpen het succes van je nieuwe bedrijf te verzekeren. Een volledig geoptimaliseerde website moet centraal staan in je marketingplan, zelfs als je een winkelbedrijf plant.

4. Ken je concurrentie en de markt

Er is niets mis met een beetje concurrentie. Het stelt ondernemers in staat hun producten en diensten voortdurend te innoveren en te ontwikkelen. Het kennen van de markt van je bedrijf, wat je concurrentie doet en hoe jouw bedrijf in dit landschap past, is cruciaal bij het opzetten van je bedrijf. Als je deze informatie in je ondernemingsplan opneemt, laat je zien dat je een grondige kennis hebt van de bedrijfstak voor je voorgestelde bedrijf. Zonder deze informatie zal geen enkele serieuze investeerder opstaan, en zal het moeilijk zijn je te onderscheiden in de markt. Ken je bedrijfstak, ken je concurrentie en begrijp hoe jouw bedrijf een onderscheidende factor in de markt zal worden.

5. Kies een juridische structuur

book lot on black wooden shelf

Het kiezen van de juiste juridische structuur voor je bedrijf bij aanvang is cruciaal, vooral omdat het niet eenvoudig is om dit achteraf te veranderen. Elk type rechtspersoon gaat gepaard met specifieke vereisten en beperkingen, en alleen bepaalde soorten vennootschappen kunnen van toepassing zijn op jouw specifieke zakelijke behoeften. Als je hulp nodig hebt, kan een bedrijfsadvocaat of een ervaren bedrijfsaccountant tijdig en nauwkeurig advies geven bij het opzetten van de juiste juridische structuur voor je voorgestelde bedrijf.

6. Financier je bedrijf

Tenzij je een accountant bent, een diploma in financiën hebt of een geavanceerde investeerder bent, zul je wat hulp nodig hebben om dit deel van je pre-launch planning vast te leggen. Investeerders zullen willen weten hoeveel geld je bedrijf zal hebben om mee te beginnen en hoeveel het in de toekomst nodig zal hebben. Ongeacht waar je inkomsten vandaan zullen komen, vermeld het in je ondernemingsplan. Ga je je creditcards en eigen vermogen gebruiken om te beginnen? Heb je een lening nodig om te beginnen? Ben je bereid een percentage van je eigendom op te geven in ruil voor geld? Zul je omzet hebben op de dag dat je je deur opent? Dit zijn allemaal kritische vragen om te beantwoorden.

Hoe je ook van plan bent je bedrijf te financieren, neem die informatie op in je ondernemingsplan. Er zijn veel investeerders die er zijn, en ze hebben alles gezien. Neem niet aan dat niemand zal investeren, alleen omdat jij niet ook wat kapitaal inbrengt. Investeerders willen doorgaans drie dingen weten:

  • Hoeveel?
  • Voor hoe lang?
  • Wat is de exit-strategie?

Beantwoord deze drie dingen naar tevredenheid van een investeerder, en de kans is groot dat je een deal sluit.

7. Identificeer en beveilig een locatie

Of het nu een kantoor aan huis is of een heel gebouw op een industrieterrein, je moet weten waar je bedrijf zal worden gevestigd voordat je het start. Voor je eerste werkdag wil je het volgende geregeld hebben:

  • Telefoon- en internetservice
  • Bedrijfsgidsen
  • Nutsvoorzieningen
  • Huur- of koopovereenkomst voor je werkruimte

Als je nog geen locatie voor je bedrijf hebt gevonden of vastgelegd voordat je investeerders ontmoet, maak je dan geen zorgen. Investeerders, bankiers en juristen zien het ontbreken van een specifieke locatie in een vroeg stadium meestal niet als een dealbreaker.

8. Zorg voor de juiste verzekeringen

person holding book

Het selecteren van de juiste bedrijfsverzekering voor je bedrijf is geen beslissing die je lichtvaardig moet nemen. Er zijn verschillende soorten verzekeringen te overwegen, zoals bijvoorbeeld een autoverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering , aansprakelijkheidsverzekering en voorzieningen voor je pensioen. . Naast het begrijpen van de verschillen tussen de beschikbare opties, is het belangrijk om na te gaan of er plaatselijke voorschriften zijn die voor jouw type bedrijf vereisen dat je bepaalde soorten verzekeringen hebt. Als je bijvoorbeeld een timmer- of loodgietersbedrijf begint, heb je een bepaalde aansprakelijkheidsverzekering nodig, die meestal niet nodig is voor bedrijven in andere bedrijfstakken. Leer wat je nog meer in gedachten moet houden bij het kiezen van zakelijke verzekeringen.

9. Zorg voor juridisch advies

Of je nu een bedrijfsjurist wilt hebben of een advocaat wilt inhuren als dat nodig is, je bedrijf moet toegang hebben tot juridisch advies. Misschien heb je juridische vertegenwoordiging nodig die gespecialiseerd is in ondernemingsrecht, belastingrecht, intellectueel eigendom, arbeidsrecht of internationaal recht. Waar wettelijke vereisten naleving vereisen, zal het vragen van een advocaat om dit deel van je bedrijf te beoordelen en af te tekenen je tijd en geld besparen en je beschermen tegen mogelijke juridische vertakkingen.

10. Zorg voor een aanwezigheid op het web

fashion-website-design-laptop

Naast het veiligstellen van de fysieke locatie van je bedrijf, moet je ook een virtuele aanwezigheid op het web creëren. Registreer eerst een domeinnaam die overeenkomt met de naam van je bedrijf, zodat je klaar bent om je website te bouwen als het zover is. Als je eenmaal klaar bent om je website te ontwikkelen, onderzoek dan de beschikbare opties om er zeker van te zijn dat je de beste websitebouwer kiest die aan je directe behoeften voldoet en in de toekomst de gewenste functionaliteit kan ondersteunen, zoals online bestelmogelijkheden. Schakel de hulp in van een SEO expert voordat je begint, zodat deze ervoor kan zorgen dat het design en de inhoud van je website volledig geoptimaliseerd zijn. Je kunt ook rekening houden met de kosten van het starten van een online bedrijf als je beslist wat voor soort bedrijf je wilt beginnen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *