Het begin van virtuele valuta’s was niet erg goed, de samenleving vertrouwde dit nieuwe financiële systeem dat in contrast stond met traditioneel en conventioneel geld niet. We waren gewend aan het gebruik van fysiek geld en het idee om met ongrijpbaar geld te kunnen werken en transacties te kunnen doen leek onwaarschijnlijk. De wereld van de cryptocurrencies is echter niet verdwenen. In plaats daarvan is ze in de loop der jaren geëvolueerd en gegroeid. Steeds meer mensen investeren in crypto via bijvoorbeeld Bitcoin Era software.

Satoshi Nakamoto, gaat er een belletje rinkelen? Het is de naam die gegeven werd aan de maker van de eerste cryptocurrency, Bitcoin, die in 2009 ontstond. Hij was de pionier van een grote lijst cryptocurrencies die in de loop van de tijd ontstaan zijn en die nog steeds geboren worden.

Wat zijn de meest herhaalde fabels over cryptocurrencies?

bitcoin-etherium-dash

Er bestaan veel fabels over deze beroemde virtuele munteenheden. Er zijn nog steeds mensen die dit financiële systeem niet vertrouwen omdat ze vinden dat er illegale aspecten aan verbonden zijn. Waar denk je dat dit aan ligt? Ja, er is nog steeds veel verkeerde informatie over cryptocurrencies die ertoe leidt dat men ze blijft wantrouwen. Door de misinformatie die er is, hoewel ze geleidelijk afneemt, weten veel mensen niet hoe de wereld van de cryptocurrencies werkt en daarom geloven ze de valse mythes.

1. Cryptocurrencies kunnen vals zijn

Cryptocurrencies kunnen niet vervalst worden. Elke virtuele munt werkt met zijn eigen codes, waardoor ze niet vervalst kunnen worden. Door de blockchain technologie die bij cryptocurrencies gebruikt wordt, is het niet mogelijk de transacties die iemand uitvoert te registreren, noch de volgorde waarin hij dat doet. Het feit dat ze niet vervalst kunnen worden voorkomt dat zulke transacties gedupliceerd worden of dat er gelijke virtuele munten ontstaan. Het systeem zou ze detecteren en dan in een paar seconden crashen.

2. De overheid kan ze verbieden

Dankzij de belangrijkste kenmerken ervan, decentralisatie, kan de overheid ze niet verbieden. Waarom? Omdat de technologie waarop ze gebaseerd zijn, blockchain, een systeem is dat door geen enkele regering of instelling gereguleerd wordt. Ze hebben dus geen macht om er veranderingen of wijzigingen in aan te brengen. In feite is decentralisatie het belangrijkste verschil tussen crypto-activa en fiat geld.

3. Ze zijn ontworpen om gebruikt te worden door mensen met kennis van technologie

crypto-trader-telefoon

Iedereen die cryptocurrencies wil gebruiken of erin wil investeren kan dat doen. Ze zijn niet alleen voor de technologiesector, maar zijn gericht op elke sector. Er is alleen een basiskennis nodig van het gebruik en de investering ervan en waarheidsgetrouwe informatie over wat ze zijn en wat hun voordelen zijn. Vandaag zijn er veel en uiteenlopende bedrijven die het mogelijk maken hun producten of diensten met cryptocurrencies te betalen. Er zijn ook anderen die hun eigen virtuele munt gecreëerd hebben of bezig zijn die te ontwikkelen. Mensen uit Denemarken kunnen bijvoorbeeld hier meer lezen en aan de slag gaan bij bitcoincodedenmark.com.

4. De acties die je ermee onderneemt kunnen niet gevolgd worden

De blockchain technologie ervan voorkomt dat. Deze technologie voert, naast andere functionaliteiten, de verificatie uit van transacties die met cryptocurrencies worden uitgevoerd. Bovendien bewaart het de informatie van die transacties en het registreert werkelijk alles, zoals de tijd en de plaats waarin ze hebben plaatsgevonden

4. Schaden het milieu

natuur-bergen

Deze mythe is gegroeid door het proces van het mijnen van cryptocurrencies. Mijners zijn niet alleen degenen die het beroep van mijnwerker uitoefenen. Er is ook het beroep van cryptomijnwerker. Cryptocurrency mining is een proces waarbij transacties voor verschillende vormen van cryptocurrency geverifieerd worden en aan het digitale grootboek van de blockchain worden toegevoegd.

Bedrijven investeren veel geld in specifieke apparatuur om cryptocurrencies te mijnen en die apparatuur verbruikt grote hoeveelheden elektriciteit. Dit feit heeft geleid tot de mythe dat cryptocurrencies schadelijk zijn voor het milieu, omdat sommige mensen vinden dat het nodig hebben van zoveel elektriciteit schadelijk kan zijn voor het milieu.

5. Blockchain technologie en cryptocurrencies zijn hetzelfde

Veel mensen denken dat ze synoniem zijn, maar dat is niet zo. De blockchain is de technologie waarop een cryptocurrency gebaseerd is. Dat wil zeggen, de technologie die er gebruik van maakt. Dus, als je dacht dat ze hetzelfde zijn, is dat niet zo, maar het ene – de cryptocurrency – gebruikt de andere – de blockchain technologie – om te functioneren.

Wat vond je van deze fabels? Dacht je dat een ervan waar was? Er zijn veel mensen die deze mythes gehoord hebben en die het daarom niet aandurven om cryptocurrencies te gebruiken of erin te investeren. Als je een van hen bent vergeet het dan, stap in de wereld van de cryptocurrencies en ontdek alle voordelen ervan.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *