Is een sta-bureau echt de moeite waard? Hier is mijn review van de FlexiSpot E7 sta-bureau en mijn ervaring ermee.

Al jaren ben ik geïntrigeerd door het concept van sta-bureaus.

Wanneer ik niet aan het reizen ben, spendeer ik veel tijd zittend aan mijn bureau, waarschijnlijk iets te veel tijd om eerlijk te zijn!

Ik werk soms vanaf mijn keukenaanrecht en ik geniet er altijd van om aan mijn computer te werken terwijl ik sta. Het is moeilijk uit te leggen, maar het voelt gewoon anders.

Ik voel me meer betrokken, meer gefocust en energieker als ik staand werk.

Helaas is mijn keukenaanrecht niet hoog genoeg, dus het is een beetje ongemakkelijk en het is een gedoe om mijn computer van mijn bureau naar de keuken te verplaatsen (nog los van alle verleidingen en afleidingen als ik naast de koekjeskast werk!), dus een zit/sta-bureau stond al een tijdje op mijn lijstje!

De FlexiSpot E7 in elkaar zetten

Het sta-bureau kwam aan in 2 pakketten, waarvan ze allebei vrij zwaar waren.

Het is erg simpel om het bureau in elkaar te zetten, dus ik denk dat iedereen dit zelf zou kunnen doen. Toen het bureau eenmaal in elkaar stond, was ik een beetje teleurgesteld dat het kleiner was dan mijn vorige bureau. Maar ik raakte er snel aan gewend en realiseerde me dat de extra ruimte op mijn oude bureau gewoon een makkelijk excuus was om onnodige rommel te verzamelen, dus nu geef ik er eigenlijk de voorkeur aan om een kleiner, netter bureau te hebben.

Ik heb gekozen voor de FlexiSpot E7 met zwarte poten en een donkere walnoot blad. Ik vind de uitstraling ervan erg chique en modern.

Voordelen van de FlexiSpot E7

e7-zit-sta-bureau-flexispot-knoppen-scaled.jpg

Voor mij is het grootste voordeel van een sta-bureau dat het me aanmoedigt om bewust te focussen op één taak tegelijk.

Ik neig ertoe om de ene taak zittend te doen en de volgende staand, dus het bureau houdt me gefocust en ik vermijd het heen en weer springen tussen taken. Ik verander niet van taak totdat ik van positie verander, en deze fysieke beweging helpt echt om mijn werk te scheiden.

Dit maakt dat ik me productiever voel en gewoon bewuster van wat ik aan het doen ben.

Vroeger deed ik dit toen ik jaren geleden vanuit huis werkte. Ik deed één taak aan mijn bureau en dan verplaatste ik me naar de bank, dan naar de keukentafel, dan naar het keukenaanrecht en dan werkte ik even op de grond en misschien zelfs op mijn bed. Voor mij gaat het niet alleen om het zitten/staan, het gaat om de verandering van positie voor verschillende taken. Maar natuurlijk is het niet praktisch om door je hele huis te bewegen met al je werkspullen, en dat is niet iets wat ik nu kan doen nu ik kinderen heb, want ik moet echt werken in een rustige ruimte.

Als ik van zitten naar staan ga, geeft me dat een grote boost aan energie. Het is als het drinken van een sterke koffie en het spatten van koud water in mijn gezicht!

De E7 beweegt soepel omhoog en omlaag, dus je hoeft je nooit zorgen te maken dat er iets op je bureau omvalt. De bewegingsruimte is enorm – het gaat veel hoger en veel lager dan ik ooit zou willen. Je kunt kiezen uit een enorme reeks kleuren en stijlen om bij je kantoorinterieur te passen. Het is een erg prettig formaat. De omhoog- en omlaagknop is gemakkelijk te gebruiken. Er is ook een USB-poort in de knop voor een extra laadoptie. Er zijn 2 geheugenfuncties, zodat je je ideale sta- of zithoogte kunt opslaan.

  • Het kan worden versteld van 58 cm tot 123 cm.
  • De op- en neergaande beweging is niet alleen soepel maar ook erg stil en maakt slechts een zacht gezoem.
  • Het heeft een draagvermogen van 125 kg, dus je hoeft je nooit zorgen te maken dat je te veel erop plaatst. Er zijn geen wiebels als je erop staat of zit (er is een promotievideo van iemand die erop stapt om zijn ramen schoon te maken!)
  • Het heeft een kinderslot! Het kostte me een week of twee om dit uit te vogelen en mijn jongste dochter maakte me gek. Zij vindt het geweldig om het omhoog en omlaag te bewegen.
  • Het heeft 4 geheugeninstellingen voor verschillende hoogtes.

Hoe gebruik ik hem zelf?

e7-zit-sta-bureau-flexispot-3-scaled.jpg

Ik vind het echt heel leuk om een sta-bureau te gebruiken. Ik gebruik het waarschijnlijk staand voor 40% van de tijd en zittend voor 60% van de tijd, dus ik zit nog steeds iets meer dan dat ik sta.

Ik ben begonnen met de gewoonte om bepaalde taken staand te doen en andere zittend. Ik beantwoord altijd e-mails terwijl ik sta en ik bewerk ook graag foto’s en video’s terwijl ik sta. Maar schrijfwerk doe ik liever zittend.

Hoewel dit misschien niet als een grote verandering klinkt, splitst het echt de taken die ik doe en scheidt het één ding van het andere.

Dit dwingt me om me te concentreren op één taak en ik merk dat ik niet tussen taken heen en weer fladder en probeer te multitasken.

Een ding dat me echt ervan weerhoudt om zo productief mogelijk te zijn, is multitasken! Ik weet dat het niet helpt, maar toch probeer ik ALLES tegelijk te doen. Waarom doe ik dit? Geen idee.

Ik merk dat het scheiden van mijn taken in zitten en staan me op het goede spoor houdt en me helpt om in een constante flow met mijn werk te komen.

Ik ga zitten om een artikel te schrijven en zelfs als ik de neiging heb om mijn e-mails te gaan checken of door sociale media te scrollen, stop ik mezelf snel omdat dat een staandetaak is! Het begint raar te voelen om mijn e-mails te checken terwijl ik zit, dus dat doe ik niet.

Sale van 13 tot 17 mei!

Krijg maar liefst €170 korting in deze periode voor de E7 zit-sta bureau. Dan is het bureau nog maar €299,99! Wat een koopje.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een nieuw bureau, zou ik 100% een zit/sta-bureau kopen. Ik zou persoonlijk niet eens overwegen om nog een gewoon zittend bureau te kopen. Ik kan me niet voorstellen dat ik nu nog 8 uur per dag stil aan mijn bureau zou zitten!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *