Je vaste bureau upgraden naar een zit-sta bureau kan een goed idee zijn als je actiever wilt zijn of vaak rugpijn hebt bij het zitten. De E7 Pro is een twee-motorig sta bureau van Flexispot. Het bureau kan in minder dan 10 seconden van een zittende naar een staande positie worden gebracht en is verkrijgbaar in een aantal verschillende configuraties die passen bij jouw werkruimte.

Design

e7-pro-tafel-bamboe-wit-frame

Ondanks het feit dat de E7 Pro het voordeligst is, ziet het spaanplaat blad er geweldig uit. Het blad is verkrijgbaar in mahonie, esdoorn, speciaal walnoot en verschillende andere kleuren. In tegenstelling tot de bamboe of massief houten optie heeft het afgeronde hoeken. Als je echter wilt dat de voorkant van het bureau ook afgerond is, moet je de duurdere vezelplaat optie kiezen. Welke stijl je ook kiest, je krijgt een stevig bureaublad dat tot 161 kg kan dragen.

Mijn E7 Pro bureauconfiguratie maakt gebruik van het T-Frame van Flexispot, dat, zoals de naam al zegt, T-vormige poten gebruikt. Het bedrijf biedt ook een C-Frame met poten die verder naar achteren staan en een High-Frame met T-vormige poten voor langere gebruikers. Alle drie de frames hebben 3-traps poten en elke poot bevat een motor, want dit is een sta bureau met twee motoren. De E7 Pro heeft een maximale hoogte van 1229 cm en een minimale hoogte van 579 cm.

In tegenstelling tot andere kabelbeheer trays, heeft het uitsparingen aan beide uiteinden die het gemakkelijk maken om kabels te leiden. De kabelgoot geeft je ook meer dan genoeg ruimte om een van de beste overspanningsbeveiligers te plaatsen als je een desktop PC en monitor gebruikt met de E7 Pro.

e7-pro-knoppen-tafel

Het Premium Keypad van Flexispot heeft knoppen om omhoog en omlaag te gaan aan de linkerkant en een “M” knop waarmee je de kinderslotfunctie van het bureau kunt inschakelen. Een LED-display toont de huidige hoogte van het bureau, terwijl de knoppen met een afbeelding van een staand of zittend persoon kunnen worden gebruikt om de gewenste zit- en stahoogten te programmeren.

Er zitten ook nog twee programmeerbare knoppen boven. Helemaal rechts van het toetsenbord vind je een USB Type-A poort die je kunt gebruiken om je smartphone, tablet en andere apparaten op te laden. Hoewel deze USB-poort geweldig is om je apparaten op te laden terwijl je werkt, ondersteunt hij geen snelladen. Het Premium Keypad van Flexispot kan ook aan de linker- of rechterkant van het bureau worden gemonteerd.

Prijs en beschikbaarheid

e7-pro-bureautafel-zit-sta-wit-bamboe

De E7 Pro is verkrijgbaar op de website van Flexispot voor een vanafprijs van €649,99, inclusief een T-stijl frame, maar zonder het blad. Je kunt kiezen uit vier andere materialen voor het bureaublad en elk is verkrijgbaar in een aantal verschillende kleuren.

Flexispot maakt het helemaal compleet door twee gratis cadeaus toe te voegen, variërend van een kabelmanagement lade tot een bamboe monitorstandaard en zelfs een hangmat voor onder het bureau.

Montage

Het E7 Pro Staand Bureau wordt verzonden in drie dozen met het bureaublad in de ene, de poten en het frame in de andere.

Het in elkaar zetten van de E7 Pro begon met het bevestigen van de zijbeugels aan beide uiteinden van het frame met twee schroeven aan elke kant. Vanaf hier liet ik de poten in het frame vallen en zette ze vast met vier bouten en de meegeleverde inbussleutel. Daarna zette ik de poten op de poten en schroefde ze vast.

Toen het frame in elkaar zat, legde ik het bureaublad neer en bevestigde het frame eraan met 12 schroeven. Hoewel de meegeleverde inbussleutel voldoende was voor de andere stappen, wil je voor deze stap een boormachine gebruiken om er zeker van te zijn dat het bureaublad stevig aan het frame vastzit. Het is ook een goed idee om het bureaublad op een deken te leggen (of de doos te gebruiken waarin het werd geleverd) zodat je er geen krassen op maakt.

Om het bureaublad op en neer te laten bewegen, moet je de kabels van beide poten aansluiten op de besturingskast. Hetzelfde geldt voor het toetsenbord dat aan de rechter- of linkerkant van het bureau kan worden geïnstalleerd, omdat er voorgeboorde gaten zijn. De wisselstroomadapter moet ook worden aangesloten op het bedieningskastje. Als alle kabels op hun plaats zitten, leg je de meegeleverde lade bovenop het frame om ze op hun plaats te houden en uit het zicht te verbergen.

In totaal duurde het minder dan 30 minuten om de E7 Pro in elkaar te zetten. Hoewel je het grootste deel van de montage zelf kunt doen, moet je iemand anders vragen je te helpen het bureau om te draaien als het klaar is. De bureaus van Flexispot zijn vrij eenvoudig in elkaar te zetten, maar de Vari Electric Staande Balie blijft de eenvoudigste om in elkaar te zetten.

Prestaties en in gebruik

e7-pro-bamboe-wit-frame

Nadat ik de E7 Pro in elkaar had gezet, heb ik hem getest met mijn laptop en monitor. Het bureau was comfortabel in gebruik in zowel zittende als staande positie en het duurde slechts zeven seconden om te schakelen tussen de twee. De tafel is ook stil bij het omhoog en omlaag laten zakken en dat is erg fijn in een co-working kantoor.

De E7 Pro heeft ook mijn koffietest doorstaan waarbij ik een volle kop koffie op het bureau zet en probeer het op te tillen en neer te laten zonder een druppel te morsen. Hoewel dit bureau tijdens het testen goed werkte met een laptop, betekent de gewichtslimiet van 355 pond dat je het kunt gebruiken met een desktop PC en meerdere monitoren zonder dat het bijna overbelast raakt.

e7-pro-hoog

De uitsparingen in de kabelgoot van de E7 Pro maakten het heel gemakkelijk om alle kabels naar de juiste plek op het bureau te leiden.

Al met al presteerde de E7 Pro net zo goed als de andere sta-tafels die ik heb getest en beoordeeld. Het wiebelde helemaal niet, zelfs niet op de maximale hoogte en de USB-poort van het toetsenbord bleek van onschatbare waarde voor het opladen van mijn smartphone terwijl ik aan het bureau werkte.

Conclusie

e7-pro-zit-sta-bureau-zwart

Als je op zoek bent naar een solide, elektrisch staand bureau dat je naar eigen smaak kunt aanpassen, dan is de E7 Pro een goede keuze omdat hij veel gewicht kan dragen en vrij eenvoudig in elkaar te zetten is. Het toetsenbord is een van de beste die we hebben getest en dankzij de USB-poort hoef je geen kabels naar de achterkant van het bureau te leggen om je apparaten op te laden. We hadden echter graag gezien dat Flexispot een optie had toegevoegd om zeilringen toe te voegen aan het spaanplaat bureaublad, omdat deze erg handig kunnen zijn voor het trekken van kabels als je een staand bureau gebruikt met een desktop PC, monitor en computerluidsprekers.

De E7 Pro is een eersteklas sta bureau dat veel gewicht kan dragen dankzij de stille, dubbele motoren, maar Flexispot heeft een grote collectie zit-sta bureaus.

Daarnaast kan je hier kijken of je wat bij de uitverkoop van Flexispot kan vinden!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *