Dat zwaar fysiek werk vroeger of later een negatief effect heeft op je gezondheid en het welzijn? Dat weet eigenlijk wel iedereen. Maar wist je dat over veel zitten tijdens je werk hetzelfde gezegd kan worden? Het is dan ook niet voor niets dat de uitspraak ‘zitten is het nieuwe roken’ een paar jaar geleden opeens overal opdook. Hoewel onderzoek intussen heeft uitgewezen dat de uitspraak overdreven is en de risico’s niet overeenkomen, kan langdurig zitten diverse gezondheidsproblemen veroorzaken. Hieronder lees je meer over het belang van een goede bureaustoel voor je gezondheid, en welke andere voordelen deze kan hebben.

Gezondheidsklachten verminderen

Net zoals fysieke werk, kan kantoorwerk lichamelijk letsel veroorzaken. Denk aan nek-, schouder- of rugklachten als gevolg van beknelde zenuwen of druk op ledematen. De kans hierop wordt echter onderschat. Dat is vooral te wijten aan het feit dat klachten zich vaak niet acuut en ernstig voordoen. Maar in de loop der tijd kunnen mensen wel klachten ontwikkelen die hen in het werk of het dagelijks leven sterk belemmeren.

Het is belangrijk om de kans op fysieke klachten als gevolg van langdurig zitten tijdens het werk zo klein mogelijk te maken. Ergonomische kantoormeubelen (en dan vooral een bureaustoel) ondersteunen je lichaam goed waardoor je minder snel klachten ontwikkelt. Op zoek naar een ergonomische bureaustoel die comfortabel zit en er ook nog eens mooi uitziet? Bekijk hiervoor alle bureaustoelen van Manutan.

Andere voordelen van goede bureaustoelen

werkplek met bureaustoel

Een goede ergonomische bureaustoel laat je gezonder werken. Maar ze hebben nog meer voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat

  • Een goede bureaustoel je productiever laat werken? Met een stoel die comfortabel zit, je lichaam goed ondersteunt en je je favoriete zithouding laat aannemen ben je minder afgeleid. Zo kun je je beter concentreren op je werk.
  • Een goede bureaustoel duurzaam is? Degelijke kantoormeubelen hebben een langere levensduur, waardoor ze minder snel vervangen hoeven te worden. Het gebruik van minder (nieuwe) grondstoffen is beter voor het klimaat en milieu. Nog duurzamer bezig zijn? Kies dan voor een tweedehands bureaustoel, en geef het een tweede (of derde) leven door het te verkopen, recyclen of doneren.
  • De langere levensduur vaak ook financieel voordeel oplevert? Door de langere levensduur kun je de investering immers over een langere periode uitsmeren.
  • En goede bureaustoelen tot slot ook nog eens een professionele uitstraling creëren? Zeker wanneer je regelmatig klanten ontvangt op kantoor of op je werkplek, is het belangrijk je te beseffen dat stijlvolle en comfortabele bureaustoelen je klanten een betrouwbare indruk geven.

De ideale werkomgeving creëren

Om goed te kunnen werken moet je de perfecte werkomgeving creëren. Zit je langdurig tijdens een werkdag, dan is een bureaustoel die je lichaam ondersteunt echt een musthave. Daarnaast zijn er overigens ook nog andere zaken die de kans op gezondheidsklachten kunnen verkleinen. Denk aan een bureau dat je op de juiste hoogte in kunt stellen, of overweeg een zit-sta-bureau. En aan het gebruik van een ergonomisch toetsenbord en muis. Maar vergeet vooral niet voldoende van houding te wisselen en te bewegen. Doe bijvoorbeeld je voordeel met deze 7 eenvoudige oefeningen voor achter je bureau!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *