Giovanca Ostiana kun je herkennen van de NPO-talkshow Op1. Ze is presentatrice en zangeres. Ook is ze al jarenlang samen met filmregisseur Niels Nieuborg, een geboren Rotterdammer. In 2016 hebben ze samen hun eerste kindje gekregen. Een kleine meid, genaamd Jesamy. Haar partner is net zoals Giovanca aanwezig in de muzikale wereld. Hij heeft een one-man-band die Arp Frique heet, maar verder staat hij op social media redelijk buiten de schijnwerpers.

Hoe maakte Niels Nieuborg kennis met de muziekwereld?

Niels Nieuborg had als kleine jongen nooit gedacht dat het muziek-DNA in hem zat, want het was geen groot onderdeel in zijn jeugd. Maar dit veranderde toen hij ontdekte dat zijn vader ooit zanger was. Zijn vader was ook de persoon die zijn eerste instrumenten voor hem kocht. Toen Niels 17 was begon hij met studeren en na 6 jaar had hij zijn opleiding afgerond. Na zijn studie ging hij aan de slag bij een Caribisch restaurant in Rotterdam en toen werd hij verliefd op de multiculturele sfeer en de muziek die in het restaurant werd afgespeeld. Hij heeft als dokter gewerkt, maar na slechts een jaar kwam hier een einde aan. Hij besloot om zich te focussen op een muziekcarrière als muzikant, producer en DJ. Wat goed heeft uitgepakt! Een grappig en verrassend feitje is dat hij een eigen restaurant heeft geopend genaamd Tokyo 94.

Waardoor raakte Niels Nieuborg geïnspireerd?

Niels Nieuborg haalde onder andere zijn inspiratie voor muziek uit zijn Caribische restaurant Tokyo94, want er komen tropical vibes in terug die ook te horen zijn in zijn nummers. Maar hij zegt dat de stad Rotterdam hem vooral inspireert. Als hij loopt over de zijstraten van de Kruiskade kan hij al ontzettend geïnspireerd raken. Hij is begonnen met zijn band, omdat hij wel muziek wilde maken, maar dit niet alleen wilde doen. Uiteindelijk heeft hij een hele diverse band gecreëerd met verschillende artiesten die afkomstig zijn van landen, zoals Suriname, Curaçao, Ghana en Cabo Verde.

Wat maakt de band van Niels Nieuborg uniek?

Een groot misverstand over Arp Frique is dat het echt een band is met vaste leden. Niels Nieuborg omschrijft Arp Frique, als een verlengstuk van zichzelf. De one-man-band is als het ware zijn “alter ego” waar hij zijn liefde uit voor muziek uit onder andere Jamaica, Suriname, Ghana en Nigeria. In Rotterdam kwam hij namelijk altijd in aanraking met muziek uit deze landen, omdat hij geen soloshow wil geven verzamelt hij telkens verschillende muzikanten uit diverse culturen. Hierbij heeft ook grote namen naar binnen gehaald, zoals Americo Brito, Ed Motta en Orlando Julius. Doordat de bandsamenstelling telkens verschilt, heeft Niels Nieuborg altijd unieke muziek te bieden van diverse genres.

Wat moet je nog meer weten over Niels Nieuborg?

Niels Nieuborg staat buiten zijn muziek en films om niet in de schijnwerpers. Toen zijn eerste kindje geboren werd, had hij dit wel gedeeld op Facebook. Af en toe zijn er wat kiekjes van Niels Nieuborg en Giovanna Ostiana te zien op de Instagram van Giovanna, maar verder heeft hij geen eigen Instagram waarop hij iets van zijn privéleven deelt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *