Het kan een paar verschillende dingen betekenen…

Luister, ik ben geen gedachtelezer. Dus ik kan je niet precies vertellen waarom hij zegt dat hij “wat meer ruimte nodig heeft”, of “het wat rustiger aan wil doen”, of “wat tijd nodig heeft om over dingen na te denken” of een van de andere vage, overdreven zachte en daarom hartverscheurender manieren waarop hij dit zegt. Misschien is hij wel homo.

Maar ik kan je vertellen dat het niet betekent dat het het einde is. Ik heb elke vriendin die ik ooit heb gehad verteld dat ik ruimte nodig had. Natuurlijk ben ik niet met elke vriendin die ik had getrouwd.

Hier zijn 5 dingen wat het zou kunnen betekenen wanneer hij zegt dat hij meer ruimte nodig heeft:

1. Hij is bang

Dit kan ik met zekerheid zeggen. Of hij bang is omdat hij te verliefd is en zichzelf verliest, of omdat hij bang is dat hij uiteindelijk getrouwd zal zijn met iemand met wie hij niet getrouwd wil zijn, of omdat relaties hem, net als mij, gewoon bang kunnen maken, kan ik niet met zekerheid zeggen.

2. Ja, misschien wil hij het uitmaken

De harde waarheid is dat dit is wat het lijkt: een relatiebreuk met zijwieltjes.

3. Hij wil er zeker van zijn dat hij de controle heeft

Dit is echt egoïstisch, en iets waar ik zelf ook schuldig aan ben. Maar soms willen mannen er gewoon zeker van zijn dat ze de controle hebben over een relatie, want geen controle hebben is een gevoel waar ze zich erg ongemakkelijk bij voelen. Het is dezelfde reden waarom je op de rem trapt tijdens het autorijden, skiën of bergafwaarts fietsen: controle.

4. Hij probeert eerlijk te zijn

Terwijl, ja, ruimte vragen egoïstisch kan zijn. En kwetsend. En echt kwaadaardig. Is er ook iets heel nobels aan. Hij heeft tijd nodig om na te denken over wat hij wil. En hij is sterk genoeg om erom te vragen.

5. Wat het misschien niet betekent, is dat dit het einde is

Er is iets dat hem tegenhoudt om het uit te maken. Anders had hij wel gezegd: “Het ligt niet aan mij, het ligt aan jou… mag ik mijn sleutels terug?” Misschien is het dat hij echt vermoedt (zoals in mijn geval) dat hij het is, en niet jij.

Wat denken jullie? Heeft jouw vriend ooit om ruimte gevraagd? Wat is er gebeurd? Wat betekende het? En vinden jullie het eerlijk? Is het het vervelendste en pijnlijkste ooit? Vertel het ons!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *