De Telano zwangerschapstesten worden regelmatig gecontroleerd op kwaliteit, waardoor ze een hoge kwaliteit kunnen garanderen. De Telano zwangerschapstesten zijn meer dan 99% nauwkeurig, waardoor ze net zo betrouwbaar en nauwkeurig zijn als een laboratoriumtest. Alle Telano testen dragen het CE0197 keurmerk en voldoen aan nationale en internationale certificeringsnormen. Bovendien worden alle Telano-testen geproduceerd in een ISO 13485 omgeving.

Is een lichtgekleurde teststreep (T) ook een positief resultaat en ben ik zwanger?

Ja, zelfs een lichtgekleurde teststreep betekent een positief resultaat. Je kunt ervan uitgaan dat je zwanger bent! De kleurintensiteit van de (T) lijn kan variëren omdat de concentratie van het hCG hormoon in verschillende stadia van de zwangerschap anders is. De kleurintensiteit van de testlijn (T) wordt donkerder naarmate het hCG-niveau toeneemt.

Gisteren had ik een licht positieve zwangerschapstest, maar vandaag is hij weer negatief. Hoe kan dat?

Een vroege miskraam of een gemiste abortus kan een licht positief resultaat opleveren en later een negatief resultaat. Je lichaam begint het hCG hormoon aan te maken zodra je zwanger bent. Dit betekent dat je lichaam direct na de innesteling het zwangerschapshormoon begint te produceren. Helaas gaat het vaak mis rond de innesteling. Je lichaam produceert dan nog een paar dagen het hCG hormoon, maar stopt met produceren zodra het mis gaat. Daarom zie je misschien een licht streepje op je zwangerschapstest, en als je de volgende dag weer test zie je geen teststreepje meer. Het hCG-hormoon is dan onder de testdrempel gezakt.

Mijn zwangerschapstest is negatief maar ik denk toch dat ik zwanger ben. Wat moet ik doen?

Tijdens de zeer vroege stadia van de zwangerschap is het hcg-hormoon in een zeer lage concentratie aanwezig in de urine. Dit kan leiden tot een negatief resultaat. Als je vermoedt dat je zwanger bent, herhaal de test dan na 2-3 dagen.

Als het resultaat nog steeds negatief is en je vermoedt dat je zwanger bent, raden we je aan contact op te nemen met je huisarts.

Hoe werkt een Telano zwangerschapstest?

telano-zwangerschaptest

De zwangerschapstest van Telano is eenvoudig thuis uit te voeren. De test detecteert humaan choriongonadotrofine (hCG) in je urine. Je lichaam begint het hCG-hormoon te produceren zodra je zwanger wordt. In het begin van de zwangerschap neemt het zwangerschapshormoon de eerste dagen snel toe. Het hormoon verdubbelt elke 2 tot 3 dagen en bereikt zijn piek tussen 7 en 12 weken zwangerschap (100.000 mIU/ml tot 288.000 mIU/ml). De Telano zwangerschapstest is zeer gevoelig, zodat je al 6 dagen voor je verwachte menstruatie voor het eerst kunt testen. De Telano zwangerschapstest geeft een positief resultaat bij een hCG-niveau van 10mIU/ml of meer. Als je test op de dag van je gemiste menstruatie, kun je de test op elk moment van de dag uitvoeren. Als je eerder test, raden we aan ochtendurine te gebruiken omdat de hCG-concentratie dan hoger is. Vermijd te veel drinken voordat je gaat testen. Heb je moeite met zwanger worden? Dan zou een ovulatietest nog handig kunnen zijn. Je vruchtbare periode is namelijk per cyclus relatief kort, waardoor het nodig is om erachter te komen wanneer deze periode aanbreekt. Een ovulatietest zal je zwangerschap nog net iets makkelijker maken.

Wat is het verschil tussen een extra vroege zwangerschapstest en een vroege zwangerschapstest?

Het verschil zit in de gevoeligheid van de test. Met een extra vroege zwangerschapstest kan het hCG hormoon al vanaf 10mIU/ml worden gedetecteerd en met een vroege zwangerschapstest vanaf 25mIU/ml. Dit betekent dat je met een extra vroege test je eerste test al 6 dagen voor je verwachte menstruatie kunt doen. Voor een vroege zwangerschapstest is dit 4 dagen voor je verwachte menstruatie.

Wat zijn de voor- en nadelen van een extra vroege zwangerschapstest?

Het voordeel van een extra vroege zwangerschapstest is dat je al voor je verwachte menstruatie kunt testen of je zwanger bent. Veel vrouwen zijn erg nieuwsgierig of ze zwanger zijn en willen dat graag zo snel mogelijk weten. Vooral als je al lang probeert om zwanger te worden, kan het soms lastig zijn om te wachten tot de dag dat je ongesteld moet worden. Met een extra vroege test kun je er eerder achter komen of je zwanger bent. Er zijn echter ook nadelen aan het testen vóór je verwachte menstruatie. In het begin van de zwangerschap is de kans groter dat er iets misgaat met de foetus. Dit kan leiden tot teleurstelling omdat je eerst positief testte en daarna negatief rond de dag van je menstruatie. Je wordt dan ongesteld. Als je pas na je menstruatie had getest, had je deze vroege miskraam waarschijnlijk niet opgemerkt. Je menstruatie kan bijvoorbeeld een dag te laat zijn of iets heviger dan normaal. Wees je ervan bewust dat deze extra gevoelige testen een grote hulp kunnen zijn als je snel wilt weten of je zwanger bent of niet, maar ze kunnen je ook verdriet bezorgen als het heel vroeg misgaat.

Op welk moment van de dag kun je het beste een zwangerschapstest doen?

Als je een zwangerschapstest doet voor je verwachte menstruatie, raden we aan ochtendurine te gebruiken omdat ochtendurine geconcentreerder is. Als je test vanaf de dag van je uitgestelde menstruatie, kun je op elk moment van de dag een zwangerschapstest doen.

Ik ben zwanger! Wat moet ik doen?

Neem zodra je zwanger bent contact op met een verloskundige. Je kunt ook je huisarts bellen om hem/haar op de hoogte te brengen van je zwangerschap. De verloskundige zal uiteindelijk je zwangerschap bevestigen met een echo.

Welke factoren kunnen de uitslag van een zwangerschapstest beïnvloeden?

  • Vermijd veel drinken voor de test. Veel drinken vlak voor een test maakt de urine minder geconcentreerd en kan de test negatief maken, ook al ben je misschien zwanger.
  • De Telano-zwangerschapstest kan voor het eerst worden uitgevoerd 4 tot 6 dagen voor de verwachte menstruatie. Bij een zeer vroege zwangerschap is het Hcg-hormoon echter in een zeer lage concentratie aanwezig in de urine. Dit kan leiden tot een negatief resultaat. Als je vermoedt dat je zwanger bent, herhaal de test dan na 2-3 dagen.
  • Vruchtbaarheidsmedicijnen die hCG bevatten kunnen misleidende resultaten geven.
  • Na een bevalling, buitenbaarmoederlijke zwangerschap of miskraam kan het tot 8 weken duren voordat het hCG hormoon je lichaam volledig heeft verlaten. Dit kan resulteren in een positief testresultaat, ook al ben je niet zwanger. Raadpleeg in dit geval een arts om het testresultaat te interpreteren.
  • Alcohol kan het resultaat van de test verstoren. Drink daarom geen alcohol voordat je de test doet.
  • Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is net als een normale zwangerschap.
  • Een vroege miskraam of een gemiste abortus kan een licht positief resultaat geven en later een negatief resultaat.
  • Een zwangerschapstest kan een negatief resultaat geven bij een zeer hoge concentratie Hcg (>500.000mIU/ml). Dit wordt het ‘prozone-effect’ genoemd. De gemiddelde waarden van HcG tijdens de zwangerschap zijn tot week 12 5 mIU/ml tot 288.000 mIU/ml. Daarna dalen de Hcg-waarden weer tot ongeveer 117.000 mIU/ml in week 40. Het prozone-effect is dus zeer zeldzaam.

Wat is het prozone-effect of haakjeseffect?

Het prozone-effect of haakjeseffect is een wetenschappelijke term voor een zeldzame storing in een zwangerschapstest die een negatief resultaat veroorzaakt met een zeer hoge concentratie hCG in de urine. Het haakjeseffect kan in verschillende stadia van de zwangerschap optreden. Ook als er al duidelijk een buikje zichtbaar is. Er zijn vrouwen die het haakjeseffect merken als ze weken later nog een zwangerschapstest doen. Was de eerste test nog duidelijk positief, later in de zwangerschap is hij ineens negatief of is de teststreep heel licht. Veel vrouwen worden ongerust als ze dit merken. Er is een eenvoudige manier om te testen of het het haakeffect is. Je moet de test herhalen, maar nu wat urine opvangen in een schoon bekertje. Nu moet je de urine verdunnen met net zoveel water als er urine in het bekerglas zit. De teststreep moet nu donkerder zijn of opnieuw verschijnen als het het haakeffect is of ook het prozone-effect. Het haakjeseffect komt vaker voor bij meerlingzwangerschappen omdat de Hcg-spiegels vaak hoger zijn bij een meerlingzwangerschap. Als de test negatief blijft, maar je vermoedt toch dat je zwanger bent, neem dan contact op met je arts of verloskundige. Alleen een arts of verloskundige kan een zwangerschap bevestigen met een echo.

Wanneer is een zwangerschapstest positief?

Er verschijnt één roze lijn in het testvenster (T) en één in het controlevenster (C). Opmerking: De kleurintensiteit van de (C) en (T) lijnen kan variëren. Een lichtgekleurde (T) lijn is ook positief. De kleurintensiteit van de (T) lijn kan variëren omdat de concentratie van het hCG hormoon in verschillende stadia van de zwangerschap anders is.

Bekijk de afbeelding voor de verschillende testresultaten:

zwangerschap_uitslagen-telano

Waar kan ik Telano-zwangerschapstesten kopen?

Telano-zwangerschapstesten zijn online verkrijgbaar in heel Europa.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *