Schimmel aan de muur ziet er niet alleen vies uit, maar is ook slecht voor de gezondheid. Gelukkig kun je zelf veel doen om schimmels te voorkomen. Er zijn verschillende manieren om korte metten te maken met zwarte, witte of andere schimmels op de mu.ur. Met name op behang of stucwerk zijn de schimmels goed te zien. Schimmel op de muur kan niet alleen leiden tot problemen met de gezondheid, maar ook met de constructie van de woning. Zo kan er onder meer houtworm ontstaan.

Schimmel op de muur verwijderen

schimmel laten bestrijden

Het is altijd goed om zelf te proberen de schimmel op de muur te verwijderen, maar soms is het ook nodig om een professional in te schakelen. Bij schimmel bestrijden kun je ervoor kiezen om de muur te reinigen met een speciaal reinigingsmiddel. Er zijn verschillende schimmelverwijderaars te koop bij bijvoorbeeld de bouwmarkt. Helaas lossen deze middeltjes het probleem vaak alleen kortdurig op. Later komen de schimmelvlekken toch weer terug. Dat gebeurt vooral wanneer de oorzaak van de schimmel niet is verholpen.

Het is ook mogelijk om schimmel te verwijderen met huismiddelen zoals chloor of azijn. Bij kleine plekjes kan dit helpen. Wees altijd voorzichtig met het verwijderen van schimmels, want bij het inademen van de deeltjes kun je erg ziek worden. Bovendien zorgen dit soort middeltjes ook voor meer problemen met de muur. Het is daarom beter om te voorkomen dat de schimmels terug komen.

Schimmels voorkomen

Een van de beste manieren voor houtworm bestrijden of schimmels voorkomen, is door voldoende te ventileren. Over het algemeen ontstaan schimmels op plekken waar het erg vochtig is. Door voldoende te ventileren, blijft het vocht niet op de muren. Daardoor kunnen de schimmels minder goed broeden. Ook worden schimmels vaak veroorzaakt door een lekkage. De wanden blijven dan langer nat. Wie niet vroeg genoeg de lekkage opmerkt, zal zien dat een groot deel van de muur schimmelvorming vertoont.

Dit is dan ook de reden waarom middeltjes om schimmel te verwijderen niet altijd helpen. Deze middeltjes zijn bedoeld om het symptoom te bestrijden, maar niet om het probleem langdurig op te lossen. Bij lekkage zal de schimmel dus altijd terugkomen. Het kan ook zijn dat er te weinig ramen en deuren in de woning zijn. Dan is het goed om gebruik te maken van mechanische ventilatie of vochtvreters. Deze zorgen ervoor dat het minder vochtig is in de woning, waardoor er minder goede omstandigheden voor schimmels zijn om zich te ontwikkelen.

Het ontstaan van een schimmelprobleem komt ook vaak voor door buitenmuren die niet waterdicht zijn. Kies er daarom voor om de gevel te impregneren en werk deze af met een vochtwerende verf. Op die manier wordt de buitenmuur volledig waterdicht en ziet de gevel er weer als nieuw uit.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *