Heb je net een gloednieuwe scooter aangeschaft en ben je je nu aan het oriënteren op het gebied van een scooterverzekering Univé? Het is een must voor iedere scooterrijder, maar kan wel moeilijkheden opleveren. De verzekering zorgt echter voor een financieel vangnet in het geval er onvoorziene omstandigheden optreden. Denk aan ongelukken, diefstal of schade aan anderen. Het zijn omstandigheden waar hoge kosten bij komen kijken, die je vaak niet in één keer kan betalen. Dankzij de vergoeding van de verzekeringsmaatschappij lukt dit wel. En omdat het ook nog eens verplicht is, ontkom je er eigenlijk niet aan om de verzekering af te sluiten voor jouw nieuwe voertuig.

De juiste dekking voor jouw scooter

Er zijn echter nog meer verzekeringen mogelijk als je een dekking zoekt voor jouw scooter. De WA-verzekering kan je namelijk uitbreiden met beperkt casco. Deze verzekering dekt niet alleen de schade die je aan anderen aanbrengt, maar ook de schade aan jouw eigen voertuig door brand of diefstal. Beide schades leveren een hoge kostenpost op en hier zit je uiteraard niet op te wachten. Wil je de schade aan jouw eigen scooter ook vergoed hebben, ongeacht wie de schuldige is van het ongeluk? Dan moet je de allriskverzekering kiezen. Deze dekt alles wat de andere twee dekkingen ook doen, maar dan met de extra mogelijkheid om vrijwel overal een vergoeding voor te krijgen. Houd wel de polisvoorwaarden in de gaten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Extra opties en de maandelijkse premie

oranje-vespa-scooter

Het is dan tijd om te kijken welke verzekering je af gaat sluiten. Niet alleen kijk je hiervoor naar de drie hoofdtypen, ook kan je de aanvullende opties erbij pakken. De aanvullende dekkingen geven extra zekerheid en maken het mogelijk om nog minder financiële problemen te krijgen. Bij de aanvullende opties kan je denken aan pechhulp, rechtsbijstand en een ongevallenverzekering voor opzittenden. Je moet er wel rekening mee houden dat de maandelijkse premie dankzij deze opties omhoog kunnen gaan. De premie moet dus wel binnen jouw budget passen. Indien dit niet het geval is, kan je de aanvullende opties achterwege laten. De premie nog lager houden? Verhoog dan het eigen risico!

De aanvraag indienen met gegevens

Je kan dan de bromfietsverzekering kiezen die het beste bij je past en waarmee je heel wat jaren vooruit kan. De aanvraag hiervan is heel simpel. Je vult hiervoor namelijk alle gegevens in die de verzekeringsmaatschappij aan je vraagt. Dit zijn niet alleen de persoonsgegevens, maar ook over jouw rijervaring en hoeveel je rijdt met jouw scooter. De schadevrije jaren die je hebt opgebouwd, kunnen een groot verschil opleveren bij de maandelijkse premie die je gaat betalen. Je kan een flinke korting krijgen als je nog nooit een schadeclaim hebt ingediend. Zodra je alles ingevuld hebt, kan je de aanvraag versturen. De verzekeringsmaatschappij geeft dan in korte tijd de uitslag. Pas als alles goedgekeurd is, betaal je de eerste premie en mag je de weg op gaan met jouw scooter.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *