De zomer staat niet alleen in het teken van mooi weer en veel vrije tijd, maar uiteraard ook festivals! Voor de festivalliefhebbers onder ons is dit de periode waar zij elk jaar weer reikhalzend naar uitkijken. Toch vormt dit ook elk jaar weer een groot dilemma: want wat draag je eigenlijk op een festival? Hoe stel je de perfecte Festival outfit dames samen? In dit artikel zetten we enkele tips & de belangrijkste do’s en don’ts op een rijtje.

Bedenk samen met vrienden een aantal outfits

festival-vrouw-op-schouders

Ga je met een grotere groep naar het festival? Dan is het extra leuk om de outfits op elkaar af te stemmen. Draag bijvoorbeeld dezelfde items of kies voor dezelfde kleuren. Zo ziet iedereen dat jullie bij elkaar horen. Kies bij voorkeur voor opvallende items. Hierdoor is het straks ook gemakkelijker om elkaar terug te vinden in de menigte. Win-win!

Veel bewegingsvrijheid

Op een festival maak je heel wat kilometers. Niet alleen door veel over het terrein te lopen, maar natuurlijk ook tijdens het dansen. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de bewegingsvrijheid van je outfit. Kun je soepel bewegen in de outfit die je draagt? Probeer het anders thuis eens uit. Trek een outfit naar keuze aan en ga eens een half uurtje dansen. Zit je outfit nog steeds lekker of merk je dat deze je toch wel een beetje in je bewegingen beperkt? Kies bij voorkeur voor soepelvallende stoffen. Ook te korte jurkjes of rokjes hebben meestal niet de voorkeur. Hiermee loop je toch het risico dat je gedurende het dansen telkens de boel netjes aan het trekken bent. Niet doen! Een festivaloutfit moet bovenal lekker zitten.

Durf gekke combinaties te maken

group of people on grass field under sunny day

Heb je wel eens goed naar andere festivalbezoekers gekeken? Dan merk je waarschijnlijk al snel iets op: er bestaan eigenlijk geen goede of foute keuzes. Alles kan! Dat is het mooie van een festival. Je mag je creativiteit de vrije loop laten. Dit is dan ook een goed moment om gekke combinaties te maken. Er is niemand die hier van opkijkt. Hoe opvallender, hoe beter. Heb je dus nog een aantal items in je kast liggen die je in het dagelijks leven eigenlijk niet draagt? Dan is dit het moment om ze uit de kast te trekken en ze absoluut te rocken.

Makkelijke schoenen

Bij een festivaloutfit horen natuurlijk ook goede schoenen. Denk hierbij vooral aan comfort. Misschien staan die pumps wel fantastisch onder je outfit, maar echt handig is het niet. Houd er rekening mee dat je echt heel veel beweegt tijdens een festival en pijnlijke voeten is wel het laatste waar je op zit te wachten. Kies daarom voor schoenen waar je lekker en lang op kunt lopen. Ook teenslippers zijn dan ook meestal geen goed idee. Kies liever voor een comfortabele sneaker of instapper.

Draag laagjes

Het weer in Nederland kan binnen no-time inslaan. Wees daarom op alles voorbereid en draag laagjes. Zo pas je je outfit eenvoudig aan op de weersomstandigheden. Ook handig tijdens het kamperen op een meerdaags festival. Zeker na zonsondergang kan het flink afkoelen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *