Wil jij graag thuis een internetaansluiting? Ben je op zoek naar een internetabonnement voor thuis? Hier vind je een lijstje met zeven factoren, waarmee je rekening moet houden, voordat je op de stippellijn je handtekening zet.

In 2021 maken bijna alle Nederlanders thuis gebruik van het internet. Als je op dit moment thuis nog geen internet hebt, kun je het beste internet vergelijken om de beste deal te vinden. Een internetabonnement voor thuis afsluiten, is eigenlijk nog nooit zo eenvoudig geweest als nu omdat er zoveel ISP-opties zijn, waaruit mensen kunnen kiezen.

Het kan echter lastig zijn om erachter te komen hoe je een internetprovider kiest. Er zijn zoveel factoren waarmee je rekening moet houden bij het afsluiten van een internetabonnement voor thuis. Dit kan het een echte uitdaging maken om je opties te moeten beperken tot slechts één provider.

Laten we eens zeven belangrijke factoren bekijken, waarmee je rekening moet houden bij het afsluiten van een internetabonnement voor thuis.

1. Welke internetproviders in jouw regio hebben de beste reputatie?

Zoals we zojuist al vermeldden, moet je rekening houden met al je verschillende opties wanneer je op zoek bent naar een internetaansluiting voor thuis. Je moet geen genoegen nemen met een ISP (Internet Service Provider) voordat je de kans hebt gehad om te bekijken, wat elke optie te bieden heeft.

Je moet ook niet overhaast beslissen, voordat je de kans hebt gehad om te bekijken welke ISP in jouw regio de beste reputatie heeft. Je wilt natuurlijk voor een ISP kiezen, die bekendstaat om het leveren van de beste producten en diensten en die ook altijd een uitstekende klantenservice biedt. Dit geldt voor tv en internet.

De beste manier om deze ISP te vinden, is door erachter te komen wat anderen in jouw omgeving te zeggen hebben over de opties in jouw regio. Je kunt dit doen door:

  • Je familieleden en vrienden om aanbevelingen voor een ISP te vragen.
  • Online beoordelingen voor de verschillende ISP’s lezen, die op dit moment in jouw regio actief zijn.
  • Op social media gaan en de vraag stellen: “Met welke ISP moet ik in zee gaan?”

Uiteindelijk wil je kiezen voor een internetprovider waarvan je weet dat je deze kunt vertrouwen. Je zult je zelfverzekerder voelen als anderen uit je omgeving jouw opties hebben afgewogen.

Niet elke provider is overal leverbaar.

2. Welke soorten internetverbindingen zijn er voor je beschikbaar?

website-laptop

Vele jaren geleden waren er niet veel verschillende internetverbindingen waaruit mensen konden kiezen voor een internetverbinding thuis. De meeste huiseigenaren waren afhankelijk van een inbelmodemverbinding voor het gebruik van het internet.

Maar tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten internetverbindingen beschikbaar voor thuis. Enkele van de opties, die je hebt, zijn onder meer:

  • DSL
  • Kabel
  • Satelliet
  • Glasvezel

Je moet even rondkijken om te zien welke van deze opties op dit moment voor jou beschikbaar zijn omdat niet elke internetoptie aanwezig is in je woning. Glasvezel wordt bijvoorbeeld nog in veel gebieden aangelegd. Zijn alle bovengenoemde opties niet beschikbaar in je woning? Dan kan dit te maken hebben met dat je in een buitengebied woont. In dit geval kun je nog kijken naar 4G internet voor thuis gebruik.

3. Hoe snel moet het internet voor thuis zijn?

Eén van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het afsluiten van een internetabonnement, is hoe snel je internet moet zijn. Meestal kun je op basis van de internetservice kiezen hoeveel bandbreedte je hebt.

Voordat je besluit hoe snel je internet moet zijn, moet je nadenken over hoe je het internet gaat gebruiken, als het eenmaal is ingesteld. Als je het alleen gaat gebruiken om e-mails te checken en om online nieuwsberichten te lezen, kun je wegkomen met lagere internetsnelheden.

Maar je zult de snelst mogelijke internet nodig hebben als je van plan bent om dingen te doen, zoals:

  • Online naar muziek luisteren.
  • Films streamen op je smart-tv.
  • Een heleboel verschillende slimme apparaten op je router aansluiten.

Je moet hierbij wel opletten welke internetsnelheid er mogelijk is op jouw adres. Wanneer je een DSL verbinding hebt wordt de internetsnelheid namelijk langzamer naarmate de afstand van de wijkcentrale toeneemt. Als er op jouw adres maar een internetsnelheid van 50 Mbit/s mogelijk is en je sluit een abonnement van 100 Mbit/s af, dan ontvang je ook maar echt die 50 Mbit/s en betaal je dus eigenlijk te veel.

Sluit jij een glasvezelabonnement af voor 100 Mbit/s, maar kom je er na een maand achter dat dit toch te langzaam is? Dan kun je altijd je abonnement upgraden naar een hogere snelheid.

4. Hoeveel ben je bereid om te betalen voor het internet thuis?

laptop-houten-bureau

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat het gemiddelde Nederlandse huishouden elke maand ongeveer € 40 voor het internet thuis betaalt. Maar dat bedrag kan dramatisch fluctueren op basis van het soort internetverbinding, dat je gebruikt en je internetsnelheden.

Het is een goed idee om een budget voor het internet thuis te bedenken voordat je op zoek gaat naar de juiste ISP. Je wilt een provider, die je een internetservice kan bieden, zonder dat je in financiële problemen komt.

Zoek er een waarmee je een internetabonnement kunt samenstellen, dat goed voor je werkt en ook binnen je budget past.

5. Hoe belangrijk is een goede klantenservice?

In het ideale geval hoef je helemaal geen beroep op je ISP te doen om bij je thuis te komen om je te helpen met je internetverbinding. Je internet zal altijd perfect werken en je bent verbonden met internet wanneer je maar wilt.

Maar we weten natuurlijk allemaal dat dat niet zo is. Op een bepaald moment moet je wel contact met je internetprovider opnemen om een probleem met je internet te bespreken.

Je ISP moet je dan, vanaf het moment dat je contact met hen opneemt voor hulp, een geweldige klantenservice bieden. Ze zouden een toegewijde klantenservice moeten hebben, die altijd vastbesloten is om je te helpen met alle problemen die je hebt.

Misschien moet je, voordat je je zelfs maar aanmeldt voor de internetservice, zelf de klantenservice van een ISP op de proef stellen door contact met hen op te nemen om te bekijken hoe ze telefoontjes van klanten afhandelen. Dit zou enig licht kunnen werpen op hoe serieus ze telefoontjes van hun klanten nemen.

6. Hoe snel moet je internet thuis zijn aangesloten?

internet-lan-kabels

Als je internet voor thuis overweegt en het zo snel mogelijk aangesloten wilt hebben, zullen er een aantal ISP’s zijn, die er geen probleem mee hebben om meteen naar je huis te komen. De meeste grote bedrijven zullen in staat zijn om onmiddellijk iemand naar je toe te sturen.

Toch is dit niet altijd het geval. Bij sommige internetproviders duurt het iets langer voordat ze je internet kunnen regelen. Dit heeft ook te maken met het opzegtermijn van 14 dagen die je bij veel internetprovider hebt. Wanneer je snel internet nodig hebt kan dit natuurlijk wat onhandig zijn.

Als je haast hebt, om het internet bij je thuis aangesloten te hebben, kun je het beste kijken welke ISP’s er onmiddellijk beschikbaar zijn. Het laatste dat je moet doen, is ermee instemmen om met een ISP samen te werken om te ontdekken dat er notitie van is gemaakt en dat ze je verbindingsverzoek voor een langere periode niet kunnen inwilligen.

7. De internetverbinding voor thuis hoeft geen enorm gedoe te zijn

Met zoveel internetproviders verspreid over het hele land, zou het niet moeilijk moeten zijn om thuis internet te krijgen. Maar het kan moeilijk zijn, als je niet weet hoe je het moet aanpakken.

Door alle hier genoemde factoren in overweging te nemen, kun jij jouw kansen vergroten om bij de juiste ISP terecht te komen. Ook kun je ervoor zorgen dat je internetverbinding je vanaf het begin van de juiste internetsnelheden voorziet.

Wil je meer te weten komen over een aantal zaken, waarvoor je het internet kunt gebruiken als je het eenmaal thuis hebt aangesloten? Bekijk dan de informatieve artikelen op onze website om geweldige ideeën op te doen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *