De iPhone 15-serie, aangekondigd tijdens Apple’s grote evenement in september 2023, is behoorlijk duur – dus hij moet wel heel duurzaam zijn om de kosten te rechtvaardigen, toch? Een aspect dat mensen zich vaak afvragen is of de nieuwste iPhone 15 serie van Apple waterproof is.

Als je een iPhone 15 Pro zakelijk abonnement afsluit, moet je er zeker van zijn dat je nieuwe iPhone tegen een stootje kan. De waterbestendigheid kan ook doorslaggevend zijn voor de levensduur van de telefoon. Hoewel smartphones op dit gebied zijn verbeterd, zijn sommige modellen veiliger dan andere. Gelukkig hebben de meeste smartphones nu een Ingress Protection (IP) code die hun water- en deeltjesbestendigheid meet, waardoor het makkelijker is om verschillende modellen te vergelijken. Wat betekent dit allemaal voor de iPhone 15-serie?

Zijn de iPhone 15 en iPhone 15 Plus waterdicht?

Net als hun voorgangers hebben de iPhone 15 en iPhone 15 Plus een IP-classificatie van IP68. De cijfers in deze classificatie geven aan in hoeverre het toestel bestand is tegen vaste deeltjes en vloeistoffen. Het eerste cijfer staat voor de weerstand van de telefoon tegen vaste deeltjes op een schaal van nul tot zes. Het tweede cijfer geeft de vloeistof bestendigheid aan op een schaal van nul tot negen. Deze cijfers laten zien dat iPhone 15 en iPhone 15 Plus zeer goed bestand zijn tegen vaste deeltjes en vloeistoffen.

De IP68-classificatie betekent dat deze telefoons bestand zijn tegen kleine vaste deeltjes zoals stof of zand en dat ze maximaal 30 minuten in zoet water kunnen worden ondergedompeld op een maximale diepte van zes meter. Met andere woorden, deze modellen zijn luchtdicht en kunnen tegen onderdompeling zonder beschadigd te raken.

Zijn de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max waterdicht?

iphone-15-2023

De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max hebben, net als de andere modellen in de nieuwe iPhone line-up, een IP68 classificatie. Toonaangevende smartphone fabrikanten volgen deze standaard sinds kort voor hun paradepaardjes. De IP68-classificatie betekent dat de telefoons tot 30 minuten in water kunnen worden ondergedompeld op een diepte tot 19 voet en ook bestand zijn tegen stof en andere kleine deeltjes.

Apple telefoons hebben een IP68 beoordeling verdiend sinds de release van de iPhone 11 in 2019. Deze beoordeling zorgt ervoor dat de telefoons bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden en omgevingen, waardoor ze duurzaam en betrouwbaar zijn voor dagelijks gebruik.

Met de IP68-classificatie bieden de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max gebruikers een extra beschermingslaag, zodat ze gerust kunnen zijn dat hun toestellen ongelukjes, vallen en blootstelling aan stof kunnen overleven.

Het is belangrijk om te weten dat deze beoordelingen ervan uitgaan dat de iPhone onbeschadigd is. Als het scherm gebroken of gebarsten is, is het risico op blootstelling aan schadelijke elementen groter.

Is de iPhone 15 waterdicht tegen zout water?

Je moet begrijpen dat de IP68-classificatie die de waterdichtheid van een iPhone certificeert alleen geldt voor zoet water, niet voor zout water. Dit betekent dat het absoluut niet aan te raden is om je iPhone 15 bloot te stellen aan zoutwater zwembaden of oceanen. Zout water kan het toestel na verloop van tijd ernstig beschadigen, wat kan leiden tot dure reparaties of de noodzaak van een nieuw toestel.

Je hoeft echter niet in paniek te raken als je je iPhone per ongeluk in zout water laat vallen. Als je het toestel snel terugvindt, zou het in orde moeten zijn. Toch is het belangrijk om te weten dat hoe langer het toestel ondergedompeld blijft in zout water, hoe groter de kans is dat het zout de interne onderdelen aantast. Voor extra bescherming kun je overwegen om te investeren in de beste beschermende iPhone hoesjes.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *