Toen jeans nog werkkleding waren, waren de pasvormen veel losser dan nu. Ook waren er minder mogelijkheden om uit te kiezen. Maar meer keuze heeft het niet gemakkelijker gemaakt om de perfecte pasvorm te vinden.

Hoe een spijkerbroek past is essentieel voor hoe goed je je voelt als je hem draagt. Maar we maken ons er waarschijnlijk allemaal schuldig aan dat we meer jeans bezitten dan we nodig hebben. Een van de minder gelukkige verklaringen is dat velen van ons moeite hebben om jeans te vinden die passen.

Winkel persoonlijk als je jeans koopt, vooral als je een nieuw merk of een andere stijl of pasvorm uitprobeert. De enige uitzondering is als je een paar waarvan je al weet dat het goed past, opnieuw koopt.

Kies drie maten. Neem bij het passen van denim drie maten jeans mee naar de paskamer: de maat die je denkt te hebben, een daarboven, en een daaronder. Als “jouw” maat past, probeer dan toch nog alle drie om zeker te zijn. Het kan zijn dat je meer dan drie maten moet passen om je perfecte pasvorm te vinden, vooral als je meerdere pasvormen, stijlen, of denim merken uitprobeert.

Je hoeft niet te veel uit te geven. Trends veranderen, en maten ook. Het kopen van betaalbare jeans geeft je de flexibiliteit om verschillende denim stijlen uit te proberen, en je zult je er prettiger bij voelen nieuwe jeans te kopen als je van vorm verandert. Onthoud dat het van cruciaal belang is dat je spijkerbroek comfortabel zit.

spijkerbroeken-kledinghangers

Probeer slim fit. Het is leuk om met verhoudingen te spelen, vooral als het om jeans gaat. Als je op zoek bent naar een basic, alledaagse jeans die je lichaamsvorm complimenteert, probeer dan een slankere pijp met een beetje stretch. Of je nu de voorkeur geeft aan high-rise, mid-rise of low-rise jeans, de beste jeans zijn meestal aan de slankere kant.

Skinny jeans zijn voor iedereen. Als je nog nooit skinny jeans geprobeerd hebt, mis je misschien een van de meest figuur flatterende looks. Skinny jeans zijn er in alle maten, en ze zijn geschikt voor alle lichaamstypen-loper, rechthoek, omgekeerde driehoek, appel, en peer.

Denk aan de lengte. Geknipte broeken kunnen heel stijlvol zijn, maar ze kunnen ook de illusie wekken van onevenredig korte benen. Denk bij het winkelen voor een goede jeans aan je lichaamstype en verhoudingen, en ook aan hoe je je nieuwe jeans zult stylen.

De ideale jeans wash

Er is echt geen fout of goed als het op jeans wash aankomt – het gaat allemaal om je persoonlijke voorkeur. Over het algemeen zijn donkere wassingen het beste om gekleed te gaan en lichtere wassingen zijn geweldig voor beachy vibes. Van blauw, grijs tot wit – je kan zelf natuurlijk bepalen welke wash je het mooiste vindt!

Donkere wash

Een donkergewassen jeans is universeel aantrekkelijk voor alle vormen en maten (en slijt na verloop van tijd als een droom). Zoek naar donkerblauwe en zwarte wassingen om aan je collectie toe te voegen. Zorg ervoor dat je weet hoe je zwarte jeans goed moet wassen, zodat ze niet verbleken.

Lichte tot medium wash

We noemen dit graag de werkpaard wassing. Van dag tot nacht, van zomer tot winter – het is altijd passend. Wat is een wastip om in gedachten te houden? Hoe lichter de wassing, hoe nonchalanter de uitstraling. Zoek een serieus vervaagde wassing en combineer met een licht neutraal t-shirt voor een monochrome look.

Gekleurde spijkerstof

Verhoog een basic jeans-en-teen look met een donkerder tint zoals bordeauxrood of olijf. Krachtigere kleuren zijn ideaal voor de warmere maanden.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *