Kinderen krijgen is voor veel mensen een grote droom, en zodra ze er zijn staat alles er in het teken van. Maar kinderen brengen ook verplichtingen en verantwoordelijkheden met zich mee. Van speelafspraakjes, tot afspraken bij het consultatiebureau. Maar er is wel een groot verschil tussen de periode dat kinderen nog niet leerplichtig zijn, en de periode wanneer ze naar school moeten. In dat laatste geval kun je niet meer onder de vaste tijden en aanwezigheid uit, tenzij je ervoor kiest om je te onttrekken aan de leerplicht of ze thuisonderwijs te geven. Maar ervan uitgaande dat het reguliere onderwijssysteem wordt gevolgd, dan is het aan te raden om behoorlijk te genieten van de periode dat ze nog niet leerplichtig zijn. Waarbij dit vooral speelt? Lees snel verder.

Reislustig

child lifting water dipper

Wanneer kinderen nog niet leerplichtig zijn is dat hét moment om prachtige herinneringen samen te maken. Welke herinneringen kinderen hun leven lang meenemen? Die van mooie reizen. Ook wanneer kinderen de leeftijd van vier of vijf nog niet hebben bereikt, kunnen ze toch al de mooiste herinneringen meemaken. Natuurlijk is gewoon lekker thuis zijn ook goed en belangrijk, maar andere plekken en culturen ontdekken is wel van compleet andere aard. Een rondreis met peuter is een enorme aanrader, kinderen zijn heel flexibel en vaak zit de vrees voor slechte nachten of andere zaken meer in de ouders, dan in de kinderen. Je zult versteld staan van wat ze aan kunnen. Of wat dacht je van een rondreis Amerika met gezin? Ook een enorme aanrader, zelfs wanneer het in de schoolvakanties moet is het nog steeds een fantastisch plan.

De kosten

supreme-geld-pistol

Naast dat het heerlijk is dat je niet aan een lengte van de vakantie bent gebonden, is het ook nog eens een stuk voordeliger om tijdens deze periode mooie reizen te maken. Je kunt buiten het hoogseizoen om boeken en daarmee wellicht op fijnere plekken verblijven, en dat voor een fractie van de prijs! Met de mogelijkheden om hybride te werken is het wellicht zelfs mogelijk om je werk te combineren met reizen, daarmee kun je samen met kinderen lange reizen maken zonder dat je meteen al je vakantiedagen erdoorheen moet jagen.

Kortom; wanneer kinderen ouder worden komen er weer veel leuke en nieuwe aspecten om de hoek kijken, maar geniet er ook zeker even van wanneer ze nog (heel) jong zijn. Je kan dan volop van de vrijheid en bijkomende mogelijkheden genieten. Herinneringen maken waar jullie allemaal een leven lang op kunnen teren. Daarnaast geef je ze een stuk flexibiliteit mee waar ze hun leven lang plezier van hebben. Veel plezier!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *