Ik denk dat ik namens de meeste mensen spreek als ik zeg dat ik niet kan wachten tot dit jaar voorbij is. Nu is er natuurlijk geen garantie dat 2021 pandemievrij zal zijn, maar op dit moment lijkt het erop dat we een beetje hoop mogen hebben. Maar wat er ook gebeurt op het gebied van de pandemie, het is altijd leuk om vooruit te kijken en te zien welke nieuwe interieurtrends er op komst zijn. Vooral omdat we nog steeds veel tijd thuis doorbrengen, dus we kunnen ons huis er net zo goed mooi uit laten zien. Veel verfbedrijven geven hun kleurtrends voor 2021 vrij en in deze post zal ik de verfkleurtrends voor 2021 van de grote verfmerken met jullie delen. Bij de meeste merken zie je de impact die het Coronavirus heeft op de kleurentrends voor volgend jaar. Het algemene thema van al deze kleurentrends is het creëren van een huis waar we kunnen ontspannen, opladen en ons op ons gemak voelen. We zien veel warme serene kleurschakeringen van zachte pasteltinten tot serene blauw- en grijstinten om een ​​rustige basis te creëren van waaruit we ons huis verder kunnen inrichten. Maar er is ook een trend naar meer heldere kleurtinten om meer kleur en vrolijkheid aan ons leven toe te voegen. Het is dus een mooie combinatie van rustige tinten met een mooie heldere kleur. Uiteraard speelt het juiste licht ook een rol.

Kleur van het jaar: Brave Ground

The Color Trends For 2021: Warm Comforting Hues And Bright Color Pops - The Nordroom

De kleurexperts van Dulux hebben gekozen voor Brave Ground, een versterkende tint die weer aansluit bij de natuur en de simpele dingen in het leven. Een warme, aardse toon, het creëert een gevoel van stabiliteit, groei en potentie; en biedt een stevige basis voor verandering en creativiteit in je huis. Brave Ground is een kleur die gemakkelijk kan worden gecombineerd met andere tinten en Dulux heeft 4 kleurenpaletten voor ons opgesteld die deze kleur aanvullen en een kamer volledig kunnen transformeren.

Kleuren voorspelling

The Color Trends for 2021: Dulux 'Reset' Palette - The Nordroom

Color Trends 2021: Dulux Reset Color Palette - The Nordroom

De kleuren voorspelling 2021 bestaat uit drie verzorgende paletten die vertrouwdheid en comfort oproepen: Retreat, Nourish en Reset. Van huiselijke esthetiek tot verjongende tinten, deze trends proberen een gevoel van vernieuwing te creëren en tegelijkertijd vast te houden aan nostalgische elementen in uw huis.

Met opbeurende kleuren en een gedurfd gevoel van vernieuwing verwelkomen we het nieuwe normaal met open armen. Het is tijd om onszelf te vernieuwen door uniforme kleuren en retro-invloeden te omarmen. Het leven voelt misschien wat langzamer aan, maar elk moment wordt verrijkt door nieuwe connecties te krijgen met de mensen om ons heen. Blijf vrolijk met de sterkere kleuren in het Reset-palet. Krachtige tinten tillen interieurs op om je uitzicht op te fleuren. Levendige knallen van leuke retrokleuren verwijzen naar nostalgie uit de jaren ‘70.

Nourish

The Color Trends 2021: Dulux Nourish Palette - The Nordroom

The Color Trends 2021: Dulux Nourish Palette - The Nordroom

Het Nourishpallet moedigt ons aan om de stekker uit het stopcontact te halen en aanwezig te zijn in het moment. Verwen jezelf met een verzorgend palet dat je huis een nieuw leven inblaast en de ziel voedt. Een vernieuwd palet van warme neutrale kleuren wekt nieuwe belangstelling door accenten van geel en groen toe te voegen. Nourish put uit de natuur naar de tastbaarheid van de held en de behoefte aan comfort. Het kijkt naar ronde vormen en zachte objecten om de identiteit tussen decor en meubels te laten samensmelten. Met een hernieuwde waardering voor natuurlijke schoonheid – vul je je huis aan met eenvoudige, textuur- en verzorgende tinten en bewonder je rustige omgeving.

Retreat

The Color Trends 2021: Dulux Retreat Palette - The Nordroom

The Color Trends 2021: Dulux Retreat Palette - The Nordroom

Met een huiselijke esthetiek put Retreat uit een nostalgische mix van comfort en veiligheid. Van slapen tot eten en van werken tot sporten – de meeste huizen worden het innerlijke knooppunt voor vele drukke, actieve dagen. Wat ooit een plek was voor rust en ontspanning, belichaamt nu een leefomgeving van gezin, werk en spel.

Op aarde gebaseerde tinten creëren een harmonieuze omgeving om te helpen met inspiratie en creativiteit. Terwijl de grens tussen ons huis en werk steeds meer vervagen, moeten we onze ruimtes dienovereenkomstig upgraden om een hybride vorm van functionaliteit te worden. Dit biedt het ultieme palet voor flexibel wonen. Maak gebruik van nostalgie, comfort en veiligheid. En maak plaats voor texturen die van nature authentiek zijn, zoals gekleurd hout en materialen die duurzaam zijn geproduceerd.

Aegean teal

Color Trends 2021: Benjamin Moore Color of the Year Aegean Teal - The Nordroom

Neem even de tijd om na te denken en te resetten. De Benjamin Moore-kleur van het jaar 2021, Aegean Teal, is intrigerend, evenwichtig, diep rustgevend en zorgt voor natuurlijke harmonie.

Vier de simpele dingen in het leven – denk aan het vervaagde linnen in de ochtend en perfect gerijpt fruit op de vensterbank. De twaalf tinten in het palet stralen warmte en welzijn uit. Dit zijn kleuren die je huis nog meer als thuis laten voelen. Kruip maar in die kleurenexplosie.

Jotun Lady

The Color Trends 2021: Jotun Lady - The Nordroom

Het Noorse verfbedrijf Jotun Lady heeft een nieuwe kleurencollectie voor 2021 op de markt gebracht ‘Rediscover’. De Rediscover collectie bestaat uit 4 kleurenpaletten die je helpen om je huis opnieuw te ontdekken met nieuwe kleuren en kleurencombinaties.

Warme en rustieke kleuren

The Color Trends for 2021: Jotun Lady - The Nordroom

The Color Trends for 2021: Jotun Lady - The Nordroom

Kleuren van over de hele wereld zijn vertegenwoordigd in het eerste kleurenpalet. Van goudroze tinten van Marokkaanse woestijnen tot gebrande oranje tinten met Mexicaanse referenties. De eigen kleuren van de aarde creëren associaties met landschappen en culturen over de hele wereld. Klei en rots, zand en aarde. De materialen waaruit huizen en steden bestaan, zijn essentiële bouwstenen, ook in ons leven. Rood en bruin, gedempt geel en rustiek terracotta. Dit zijn aardetinten die een verenigend effect hebben.

Het warme kleurenpalet haalt zijn inspiratie uit verschillende culturen over de hele wereld en nodigt je uit om een warm en inspirerend interieur te creëren. Dit is een palet voor creatievelingen, avonturiers en liefhebbers van echt vakmanschap.

Zachte neutrale kleuren

Color Trends 2021: Jotun Lady - The Nordroom

The Color Trends for 2021: Jotun Lady - The Nordroom

De combinatie van neutrale kleurtinten kan een grote impact hebben op de sfeer in een ruimte. Deze kleuren vragen geen aandacht, maar omhullen ons met hun helderheid en zachte, rustgevende uitstraling.

Minimalistische kamers hoeven niet koud of leeg aan te voelen. Dit palet van warme en tijdloze tinten vormt een perfecte balans tussen ingetogen schoonheid. De tinten kunnen worden gebruikt om een monochrome stijl te creëren of gecombineerd met meer kleurrijke kleuren voor spannende contrasten.

Dromerige pasteltinten

The Color Trends 2021: Jotun Lady - The Nordroom

The Color Trends 2021: Jotun Lady - The Nordroom

De kleuren in deze familie zijn zowel retrospectief als toekomstgericht en brengen een element van Scandinavische vintage in een verder modern interieur.

Verfijnd en aantrekkelijk. Deze tinten creëren een nostalgische en eigentijdse stijl en openen zich voor speelse combinaties in prachtige interieurs.

Luchtige blauwtinten

Color Trends 2021: Jotun Lady - The Nordroom

Color Trends 2021: Jotun Lady - The Nordroom

In een alledaags leven met constante afleiding kunnen prachtige planten, groene en grijze tinten een ervaring van tijdloosheid en rust creëren. Dit is een pallet voor degenen onder ons die meer aanwezig willen zijn in het nu en het moment willen grijpen. Met deze kleuren creëer je een gezellige en harmonieuze omgeving. Ze moedigen je aan om van je huis een uitnodigende plek te maken om je batterijen op te laden. Van spectaculaire, mooie fjorden tot ruige eenvoud. De kleuren in dit pallet zijn geïnspireerd op de contrasten van de natuur en zorgen voor een nieuwe vulling van frisse vreugde voor alle zintuigen.

Grijsblauwe tinten van de zee, de witte schuimpieken van de golven en grijs uitgesneden rotsblokken – het zijn kleuren die het Scandinavische kustlandschap kenmerken. Plaatsen die we graag bezoeken als we de stille en gestage rust van de natuur in ons op willen nemen.

Urbane Bronze

Color Trends 2021: Sherwin-Williams Color of the Year Urbane Bronze - The Nordroom

Sherwin-Williams heeft Urbane Bronze gekozen als hun kleur van 2021. Het huis is nu het ultieme toevluchtsoord van de wereld, en kleur is een gemakkelijke en effectieve manier om een persoonlijk toevluchtsoord te creëren. Urbane Bronze is een warm, verfijnd brons, de kleur inspireert ons allemaal om in elke ruimte een toevluchtsoord te vinden. Urbane Bronze is een rijk anker dat de geest rust en stabiliteit geeft dankzij zijn banden met de natuurwereld. De kleur is warm en rustgevend en ook neutraal genoeg om als basis te gebruiken en te combineren met andere kleurtinten.

Behr kleurentrends

Het BEHR Kleurentrends 2021-pallet is een samengestelde selectie van tinten om een gewenste sfeer te creëren die past bij je stijl in elke ruimte. BEHR koos een kleurenpallet van 21 unieke tinten onderverdeeld in 6 kleurenthema’s, maar ze kunnen allemaal samenwerken. Een nieuwe, ‘verheven’ uitdrukking van ‘comfort’ gaat verder dan traditionele beige, grijze en groentinten en omarmt kleur op een manier die elk type ruimte binnen of buiten het huis kan herdefiniëren en verbeteren.

Casual comfort

The Color Trends 2021: Behr Casual Comfort Palette - The Nordroom

Deze lichtwarme neutrale kleuren en wittinten creëert een uitnodigend gevoel in de hal, keuken en woonkamer.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *