Als het om het inrichten van jouw ruimte gaat, komt verlichting vaak niet op de eerste plaats. Natuurlijk is het belangrijk om een lichte en vrolijke ruimte te hebben, maar er zijn maar weinig mensen die tijd besteden aan het afwegen van de voor- en nadelen van schans- of tafellampen. Maar verlichting heeft echt de kracht om jouw ruimte te maken of te breken. Het is niet alleen cruciaal om na te denken over waar je jouw verlichting wilt gaan plaatsen, maar ook hoe jouw armaturen een rol in de rest van de inrichting van jouw huis spelen.

Van ouderwetse armaturen tot energiezuinige lampen – en alles daartussenin – één ding is zeker: 2021 is voorbestemd om te schitteren met mooie lampen van Directlampen.nl.

Kleine lampjes

Als we naar het nieuwe jaar kijken, verwachten we dat de verlichting naar het vertrouwde en nostalgische gaat. Lampen die warm, gezellig en intiem zijn. We hebben allemaal meer tijd in onze huizen doorgebracht en zijn op zoek naar eenvoudige manieren om die donkere plekken aan te pakken of om ruimtes, die voorheen onderbenut waren, functioneel te maken. Decoratieve plug-in lampen zijn, vooral als ze uniek of vintage zijn, de perfecte oplossing. We houden van kleine tafellampen, die op een boekenplank glijden of plug-in schansen die over een vol bureau of werkoppervlak kunnen worden geplaatst zonder waardevolle ruimte in te nemen. 

Warme gloed

Zoals al een tijdje de trend is, gaan lichtbronnen steeds meer richting led. Maar nu zien we veel meer lampen met een ‘warme dim’ of een ‘warme gloed’ op de markt. Deze zijn vooral om twee redenen leuk: ze bootsen, wanneer ze worden gedimd, de kleurtemperatuur van een gloeilamp na en helpen om de sfeer in de ruimte van licht en sfeervol naar zacht en romantisch over te brengen. Het belangrijkste is om een tafel- of een vloerlamp met een dimmer schakelaar te selecteren.

Hi-tech lampen

Huiseigenaren zijn op zoek naar manieren om het buitenleven naar binnen te halen. Licht is één van de beste dingen om ons te helpen om ons vanuit ons huis meer verbonden met de natuur te voelen omdat slimme verlichting steeds geavanceerder wordt. Natuurlijke lichtinstellingen bootsen de veranderende kleur en de intensiteit van zonlicht gedurende de dag na; ze baden elke ruimte overdag in wit licht en gaan ’s avonds over naar warm, amberkleurig licht. Ze kunnen ons helpen om ons meer op de natuur af te stemmen en als de dag ten einde loopt om tot rust te komen.

Mix en match 

Wat ik aan verlichting trends voor 2021 zie, omvat een unieke mix van materialen, afwerkingen en stijlen. Denk hierbij aan: olie-gewreven brons gecombineerd met goud en gehamerde of gladde metalen. In 2021 draait alles om het doorbreken van wat we normaal op het gebied van verlichting verwachten en het verbreden van ons standpunt. Lampen werken als sieraden in een kamer – laat ze tellen.

Terug naar de natuur

Mensen zijn ook in plaats van goedkopere, in massa geproduceerde verlichting van plastic meer geïnteresseerd in lampen, die zijn gemaakt van natuurlijke materialen met een lange levensduur. Als we overstappen naar een nieuw normaal, moeten we onszelf op prachtige stukken trakteren, die onze thuisomgeving verbeteren, ons opbeuren en ons elke dag weer vrolijk maken. Probeer door tafellampen, wandlampen, hanglampen en doelverlichting te integreren verlichtingslagen op te bouwen en voeg om de sfeer te bepalen maximale flexibiliteit met dimmers toe.

Wees creatief met kleur

We denken ook dat we het komende jaar geverfde afwerkingen als een grote trend zullen blijven zien. Dat zal begin 2021 worden gelanceerd. Ze variëren van perfect, intens blauw tot een gedurfde curry tint. We hebben altijd al een sterk kleurperspectief gehad en kijken ernaar uit om samen met onze designklanten op die trend voort te bouwen.

Duurzame glans

Verlichting is verantwoordelijk voor bijna 6% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Een wereldwijde overschakeling naar energiezuinige LED technologie (light-emitting diode) kan meer dan 1.400 miljoen ton CO2 besparen. Led’s boden de mogelijkheid om onze productrichting opnieuw met een modern randje uit te vinden. Het gaat niet langer alleen om stijl, maar om een functioneel ontwerp dat bruikbaarheid, toepassing en prestaties bereikt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *