De beste manier om lekker te ruiken is je lichaam te kennen. Begrijpen hoe je reageert op verschillende geuren en wasroutines is een goede manier om 24/7 lekker te ruiken. Parfum of een goede eau-de-toilette zoals jean paul gaultier le male is een andere klassieke oplossing. Al eeuwenlang gebruiken mensen verschillende soorten geurstoffen en geur oliën om zich op te frissen. Met zoveel mogelijkheden op de markt vandaag, is het van essentieel belang te weten wat wel en wat niet werkt met je natuurlijke lichaamsoliën. Er zijn echter ook andere manieren om ervoor te zorgen dat je heerlijk ruikt, of je nu parfum in de buurt hebt of niet. Hier zijn onze beste tips om je lichaam de hele dag lekker te laten ruiken.

1. Was je met kwaliteitszeep

honing-sop

Zeep houdt niet alleen de ziektekiemen weg, maar kan ook je geur profiel echt oppeppen. Zowel hand- als douchezeep kunnen helpen een fris accent aan je dagelijkse geur geven. Zorg er wel voor dat je zeep van goede kwaliteit gebruikt, want sommige zepen kunnen je minder dan ideaal laten ruiken. Het is ook belangrijk zeep te kopen die natuurlijke oliën/moisturizer en natuurlijke geuren bevat.

Zeep helpt ook om de geuren die je eerder hebt aangebracht in te sluiten en voorkomt dat je handen uitdrogen.

2. Meng met andere favoriete geuren

We leven in een tijdperk van geuren. Ons wasmiddel, shampoo, bodywash, deodorant en zelfs tandpasta worden vaak verrijkt met een geurige essence. Parfum kun je het beste gebruiken als het deze aanvult. Noteer de geuren die je in de loop van je dag tegenkomt en zoek een parfum dat erbij past.

Hoewel het onmogelijk is elke geur te voorspellen die je op een bepaalde dag zult aanbrengen, zijn je go-to lotions en handzepen goede plaatsen om te beginnen als je een aromatische parfum-combo zoekt. Bovendien zijn er geparfumeerde bodylotions die ontworpen zijn om je signature geur te complimenteren.

3. Drink veel water

glas-water

Als er één ding is dat je kunt doen om lekker te blijven ruiken, dan is het water drinken. Echt het levenselixer, H2O houdt je lichaam normaal draaiende. Om je te helpen lekker te ruiken, verdunt water geuren die een beetje onaangenaam kunnen zijn – zoals knoflook, uien en koffie adem.

4. Bewaar een geparfumeerd zakje in je ondergoed lade

Om je hele lichaam lekker te laten ruiken, bewaar je een parfumzakje op de plaats waar je je ondergoed opbergt. Vergelijkbaar met hoe het besprenkelen van een kast, zorgt een zakje in je ondergoedlade voor een aangename ondertoon van geur.

De methode werkt vooral goed op atletische compressiebroeken en beha’s, die van nature een eeuwige geur krijgen na verloop van tijd, tijdens en na een training.

5. Parfumeer je haarborstel

brown wooden hair brush beside white round plate on brown wooden table

Bespuit je haarborstel met parfum, niet je haar! In tegenstelling tot de traditie kan het haar rechtstreeks met parfum bespuiten de wortels beschadigen en verse lokken doen verwelken. In plaats daarvan breng je je gekozen geur aan op een borstel – dit helpt om het parfum te verspreiden, de concentratie van de geur te verlagen en de chemische impact te verzachten, terwijl je een subtiel, aangenaam geurspoor creëert.

6. Besproei je blote bovenlichaam met parfum

Een ongewone maar effectieve plaats om parfum te verstuiven is op het torso. Deze methode werkt het best als je de hele dag door een subtiele geur wenst. Omdat dit gebied ook lager zit dan de neus, zorgt het ervoor dat de gegeven geur eerder een aangenaam alzijdig aura heeft dan een “in-your-face” effect. Het is OK om hier wat liberaler te zijn met de hoeveelheid – je kleren zullen de geur niet alleen bedekken, maar ook helpen door contact de geur te verdrijven.

7. Neem haar parfum

Een relatief nieuw product met een eeuwenoude behoeften. Deze maken een einde aan de noodzaak om een borstel te wijden uitsluitend voor het aanbrengen van parfum. De chemische samenstelling van deze parfums is minder ruw en ruikt net zo aangenaam.

8. Breng licht geurende deodorant aan

Met de tip hierboven in gedachten is een fris ruikende deodorant een goede keuze om een toplaag van aangename geur aan je totale outfit toe te voegen. Je wilt echter niet dat je keuze te overheersend is. Een ideale deodorant zorgt voor een extra sprankje frisheid.

9. Gebruik schoenen spray

Oorspronkelijk gebruikt door atleten met schoenplaatjes, kan iedereen deze levensredder kopen (het is vooral handig in de zomermaanden). Schoenen spray werkt als een parfum voor je voeten, en zorgt ervoor dat ze lekker blijven ruiken, ook als je zweet.

Een moment om deze optie zwaar te overwegen is als je van plan bent de hele dag sokloos te gaan. Zelfs als je van nature geen pikante voeten hebt, kan de reactie tussen het materiaal van je schoen en je blote, zweterige huid een onfrisse geur veroorzaken.

10. Wees voorzichtig met wat je eet

gezond-eten

Het spreekt bijna voor zich, maar een slechte adem kan elke outfit verpesten. Hoe lekker je ook ruikt aan de buitenkant, als je adem niet op peil is, zal je look dat ook niet zijn. Gelukkig is er een gemakkelijke manier om dit te vermijden. Vermijd waar mogelijk voedingsmiddelen die van nature sterker prikkelen. Uien, knoflook en bieslook kunnen allemaal tot een slechte adem leiden.

Als je bang bent dat je deze voedingsmiddelen toch moet eten, neem dan een kleine tandenborstelset, kauwgom of alcoholvrij mondwater mee om je adem halverwege de dag op te frissen.

11. Maak een gemakkelijke D.I.Y. parfum lotion

Als je een combo van vocht en aangepaste geur in één wilt, is je eigen lotion maken een super-gemakkelijke manier om er goed uit te zien en lekker te ruiken. Koop gewoon een flesje ongeparfumeerde lotion en voeg er een kleine hoeveelheid van je parfum aan toe – hoe meer druppels je toevoegt, hoe sterker de oplossing zal zijn.

De methode maakt het ook overbodig om producten met complementaire geuren te combineren. Je lotion en parfum zullen een en hetzelfde ruiken, waardoor klaarmaken een koud kunstje wordt.

12. Begrijp gelaagdheid

Zowel het in lagen aanbrengen van geuren als het op de juiste manier dragen van kleding zijn essentieel om lekker te ruiken. Zorg ervoor dat je eerste laag geurstof (bv. lotion) je bovenste laag (bv. parfum) niet maskeert. Als je na parfum vochtrijke producten aanbrengt, kan dat de geur van het parfum buitensluiten of zich vermengen tot een vette bende.

Kleren spelen ook een factor. Als het een koude dag is en je draagt een sweatshirt, overweeg dan je parfum op de tussenlaag te spuiten. Op die manier wordt de geur niet weggewreven door een jasje of gemasseerd door twee lagen erbovenop. Ook, en dat is het belangrijkste, is dit de plaats waar de warmte geconcentreerd is. Door een binnenste t-shirt te spuiten, help je het parfum ten volle te activeren.

13. Voeg een lichaamsolie toe

Als je een tandje bij wilt zetten, voeg dan een druppel of twee lichaamsolie toe aan je voorbereidingsroutine. Deze geurende oliën kunnen naar van alles ruiken, van seringen tot kaneel – dus kies gewoon je favoriet en ga ermee aan de slag. Het zorgt er niet alleen voor dat je lekker blijft ruiken na het douchen, maar helpt ook je algehele glans op te krikken.

14. Gebruik een make-up doekje om overtollig parfum weg te vegen

Als je per ongeluk te ver gaat met het parfum, kun je een make-up doekje gebruiken om wat van de geur weg te vegen. Het is belangrijk om niet te veel parfum te gebruiken om een paar redenen. De ene reden is dat de geur daardoor verzadigd en geconcentreerd raakt op één plek – wat overheersend kan zijn.

De andere reden is dat als te veel geur op kleding wordt aangebracht, het een “geurvlek” kan achterlaten die zonder de juiste technieken moeilijk uit stoffen te krijgen is.

15. Wacht tot de geur droog is voor je weggaat

Breng je parfum vroeg in je routine aan. Dit zorgt ervoor dat het volledig intrekt voor je de dag uitgaat. Net als hoe wrijving lotion kan wegvegen, kunnen wind en lucht topgeuren van je parfum afscheuren en het na heel korte tijd onwerkzaam maken.

16. Beddengoed/kussen licht sprayen

donzen-dekbed-wit-telefoon

Om 24/7 lekker te ruiken, kun je gerust je beddengoed essentials bespuiten met een sprenkel of twee van je favoriete en ontspannende parfums. Dit geeft je beddengoed niet alleen een geur, maar kan ook helpen bij ontspanning, afhankelijk van het soort parfum.

17. Besprenkel je kast

Als je je geur wilt vestigen en zorgen dat hij blijft hangen, besprenkel je kast dan eens per week met een paar verstuivingen van je favoriete geur. Afhankelijk van de gewenste sterkte van je geur, moet je goed opletten hoe dicht bij een rek kleren je sproeistraal staat – hoe dichter en directer, hoe sterker de geur.

Deze methode geeft je een blijvende signature geur die niet overheersend is, waardoor je met andere parfums kunt mixen en matchen om jezelf onweerstaanbare allure te geven.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *