Er zijn in Nederland talloze festivals die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zeker al je muziekliefhebber bent! Niet iedereen is echter fan van het bezoeken van festivals. Als je toch één keer gaat, dan zijn er een aantal muziekfestivals in Nederland die bovenaan het lijstje zouden moeten zijn. We bespreken vier Nederlandse muziekfestivals die je eigenlijk een keer bezocht moet hebben. Tijd dus om dit jaar samen met vrienden je fanny packs tevoorschijn te halen en gewoon lekker te gaan!

festival-publiek

Lowlands

Hoewel Lowlands bij velen te boek staat als een muziekfestival, is het eigenlijk veel meer dan dat, namelijk een heus kunst- en cultuurfestival. Naast een fantastische sfeer biedt het driedaagse festival dat jaarlijks in augustus plaatsvindt in Biddinghuizen ook veel ander vermaak, zoals theater, film, comedy, wetenschap en nog veel meer. Ook het kamperen bij Lowlands wordt door velen als een legendarische ervaring beschouwd. Dat moet je dus eigenlijk wel een keer meegemaakt hebben!

Pinkpop

Wel fan van popmuziek maar geen behoefte aan een aanvullend programma? Dat is heel begrijpelijk. In dat geval is Pinkpop een goed alternatief. Als het oudste en bekendste popfestival van Nederland is het dé plek voor muziekliefhebbers die graag grote namen willen zien en horen. Het meerdaagse festival vindt jaarlijks plaats in juni in het Limburgse Landgraaf. Het is een plek waar jong en oud bij elkaar komen en waar de sfeer altijd goed is. Kamperen kan, maar je kunt er ook voor kiezen om maar een dagje te gaan.

North Sea Jazz Festival

Heb je een bredere muzieksmaak en zoek je wat meer verfijnds dan popmuziek? Dan is hét festival dat je moet bezoeken het beroemde North Sea Jazz Festival. Ook dit is een driedaags festival. Het vindt in juli plaats in Rotterdam. Het North Sea Jazz Festival is een van de grootste jazzfestivals ter wereld, maar is in feite breder dan dat. Het trekt jaarlijks vele grote namen uit de jazz-, soul-, funk- en blueswereld. Het festival biedt een unieke ervaring voor muziekliefhebbers en de sfeer is er altijd bijzonder.

Best Kept Secret

Wil je graag nieuwe muziek ontdekken die je anders niet zo snel zou vinden binnen het aanbod van popfestivals? Dan is het het overwegen waard om een bezoekje te brengen aan Best Kept Secret. Dit is een relatief nieuw festival dat jaarlijks in juni plaatsvindt in Hilvarenbeek. Het festival biedt een breed scala aan gave indie- en alternatieve muziek. Op het festival komen vooral veel jonge mensen af en er heerst altijd een fijne, ontspannen sfeer.

Als je jezelf dus een keer zo ver kunt krijgen om toch een keer een festival te bezoeken, dan zit de festivals waar je als muziekliefhebber zeker een keer geweest moet zijn. Misschien smaakt het dan wel meer en wil je volgend ook weer, of wil je ook andere festivals gaan bezoeken. Vergeet niet te investeren in goede festival oordoppen om te voorkomen dat je door het harde geluid gehoorbeschadiging oploopt het festival van je keuze, want zou de mooie ervaring van het bezoeken van het festival kunnen verpesten. Dat zou natuurlijk erg jammer zijn!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *