Er is een dunne scheidslijn tussen het punt waar je luxe vrijgezellenappartement een volwaardige man cave wordt. Het is gemakkelijk om een balans te vinden tussen een mannelijk huis dat een geweldige stijl combineert met voldoende terughoudendheid om te voorkomen dat het er cheesy uitziet.

Mismatchen is helemaal prima

Een kamer zou al seen geheel moeten voelen… maar niet versierd. Wijze woorden bestaan er niet als het gaat om het inrichten van een mannenhuis. Als je wilt voorkomen dat je huis op een Ikea catalogus gaat lijken, combineer dan items uit verschillende tijden en plekken – zoals een antieke chesterfield sofa naast een moderne stoel of een grote parasol zonder een passende tuinset.

Sommige dingen zijn er alleen voor de show

slaapkamer-hout

Mannen kopen over het algemeen dingen die we eigenlijk willen kunnen gebruiken – op zich een goede gewoonte, behalve als het gaat om het inrichten van je huis. Natuurlijk heb je een zitplaats nodig en een plek om je koffiemok neer te zetten, maar je huis ziet er onvolledig uit zonder een paar niet-functionele, decoratieve voorwerpen. Gebruik kleine, sculpturale items zoals houten tribale beeldjes, misschien een wereldbol en zelfs een dierenschedel. Wat je maar wilt.

Voeg iets ouds toe

Zelfs als dat antieke gebeuren niet echt je ding is, kunnen een aantal versleten elementen je huis een stuk mannelijker en meer uitnodigend laten voelen. Een goede plek om die dingen te vinden is de kelder van je moeder – dingen met een sentimentele waarde zijn nog beter.

Sta stil bij je tapijt

ruime-slaapkamer-grijs

Een vloerkleed is een van de eerste dingen die je opvalt als je een kamer binnenloopt, en er hangt meestal een behoorlijk prijskaartje aan, dus behandel het niet als een deurmat. We raden je aan om waar voor je geld te krijgen door voor iets brutaler te gaan, zoals een overgeverfde oriëntaalse of gespikkelde koeienhuid.

Kleed je bank aan

Je bank is een van de weinige meubels waarbij je functie boven vorm moet stellen. Als je bank comfortabel is, maar niet stijlvol, probeer er dan een wollen kampeer deken overheen te draperen, of voeg een paar indigo of batik kussens toe. Een futon is echter een hele andere situatie – die hoort op de stoeprand.

Besteed behoorlijk wat aan mooie stoelen

eetkamer-wit-hout-stoelen

Als je ergens veel geld aan gaat besteden, kan je dat het best doen aan je troon. Zelfs als je bank best normaaltjes is, kan een mooie stoel de perfecte mogelijkheid zijn om een statement item in je kamer te verwerken. Of je nu liever een leren stoel hebt of een middeleeuwse klassieker, investeer in kwaliteit en een duurzaam ontwerp. De ene regel? Geen relaxfauteuils.

Richt je koffietafel in

Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar je koffietafel is niet bedoeld als voetenbankje – hij zou moeten worden ingericht. Dit is best simpel: zet een paar boeken en magazines neer die je culturele kennis showen, zet een houtenplankje op tafel om je afstandsbediening en onderzetters op te zetten en zet nog een a twee nutteloze, decoratieve objecten neer (waar we het eerder over hebben gehad, maar het mag geen rotzooi zijn).

Heb een bar waar je trots op kan zijn

industriele-keuken-bar

Je wilt misschien het goede spul verbergen, maar een goede bar display is een ware must-have, waar je niet op mag en kan bezuinigen. Een barkastje is een stijlvolle manier om je drank op te bergen, maar een simpel dienblad op het aanrecht is al meer dan perfect. Investeer in een paar leuke barkrukken, een aantal whiskey glazen en wat mooie flessen alcohol (al is het maar voor de show). Je kan het écht goede spul altijd nog onder het aanrecht verbergen.

Koop kunst

Je oude pokémon poster en mixdrankjes schema is geen kunst. Echte kunst is een teken van volwassenheid. Lithografie of afgedrukte foto’s zijn goed om mee te beginnen, of zoek heel Marktplaats door voor een aantal betaalbare schatten.

Koop wat planten en een parasol voor in de tuin

tuin-terras-gezellig

Zelfs als je niks weet over planten, kan je niks verpesten aan een tabaksplant of een aantal hertshoornvarens. Wat extra groen in je tuin kan de boel echt een stuk gezelliger maken. Ook kan een parasol kopen een groot verschil geven in de uitstraling van je tuin. Hierdoor krijgt de tuin een luxere uitstraling. Bij Solero kunnen ze je goed helpen als je op het punt staat om een nieuwe parasol te kopen. De aanschaf hiervan is niet altijd eenvoudig en afhankelijk van verschillende factoren zoals gebruik, bedieningsgemak, afmeting en andere voorkeuren. Ze hebben een groot aanbod en elk model heeft zijn eigen min- en pluspunten. Het is goed om deze tegen elkaar af te weten.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *