Het kan best moeilijk zijn om even die verantwoordelijkheden en de hectiek van het dagelijkse leven los te laten. Een paar dagen, een week of zelfs twee weken er even tussenuit is dan geweldig, maar uiteindelijk moet je altijd weer terug naar de realiteit van alledag.

Creëer thuis een ontsnappingszone waar je je kunt ontspannen, de benen even omhoog kunt leggen en je geen zorgen hoeft te maken. 

Bedenk eerst wat je precies wilt

Waar wil je je mancave voor gaan gebruiken? Is het gewoon een escaperoom voor jou, waar je kunt chillen, tv kunt kijken of gewoon in alle rust een boek kunt lezen?

Worden de kosten van de avondjes uit en de drankjes te hoog en wachtrijen te lang voor je om met je vrienden een leuk avondje uit te kunnen hebben? Ben je dol op een filmavond en droomde je ervan om je eigen thuisbioscoop te hebben?

De mancave kroeg 

mancave-accesoire

Het ultieme doel in het leven is om een kroeg achter in je tuin te hebben. Met een blokhut is deze droom ook echt mogelijk. Voeg een bar toe met mooie hoge barkrukken of een comfortabele bank, zodat familie en vrienden kunnen genieten van een drankje of meer. Schaf een pool- of een speeltafel aan voor die leuke, competitieve avonden met je vrienden.

De ontspanningsruimte 

Een andere variant van de mancave is de ontspanningsruimte. Om wat frisse lucht te happen zou je ook nog een ingang naar de tuin kunnen plaatsen met bijvoorbeeld een tuinset om te relaxen in de zon. Zorg er daarnaast ook voor dat de mancave goed geïsoleerd is, zodat je niemand anders stoort.

De hobbykamer 

brown wooden cabinet near window

Altijd al een hobby gehad, maar nooit de tijd en de ruimte gevonden om het met plezier te kunnen uitoefenen? Er bestaat altijd de mogelijkheid om jouw blokhut in tweeën te splitsen. Aan de ene kant heb je dan je eigen persoonlijke ruimte voor een gym of een atelier. De andere helft heb je dan om gezellig wat tijd met je vrienden en familie door te brengen.

Een bioscoopzaaltje

Waarom zou je, nu de wereld van online tv-streaming steeds populairder wordt, geen bioscoopruimte voor jezelf maken? Je kunt dan in alle rust je benen omhoog leggen en alle series inhalen, die je hebt gemist. Of organiseer eens een avond om met familie en vrienden naar voetbal of de nieuwste films te kijken.

Nu ik weet wat ik wil, wat moet ik dan doen?

Nu moet je uitzoeken wat voor soort gebouwtje je in je tuin wilt. Sommigen bouwen misschien gewoon een mancave in hun schuur, maar er zijn nog zoveel andere opties.

Blokhutten zijn de meest populaire optie om te transformeren tot een echte mancave. Het is een geweldige toevoeging aan de tuin omdat het er met die dubbele Franse deuren of de optionele ramen in Georgische stijl visueel aantrekkelijk uitziet.

Je kunt je afvragen of je tuin te klein is of een onhandige vorm heeft, maar blokhutten zijn er in zoveel verschillende soorten en maten, dat er altijd wel iets geschikts tussen zit.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *