Wil je de badkamer opknappen, zonder te moeten kiezen voor een grondige renovatie van de ruimte? Vaak is het met relatief kleine aanpassingen mogelijk om badkamers een frisse, nieuwe look te geven. Hetzelfde geldt voor keukens, waar het soms al voldoende is om de bestaande kastdeuren te vervangen voor een nieuw exemplaar. In de badkamer kun je het vervangen van een wc bril overwegen, evenals het vernieuwen van de kraan op de wastafel. Zeker in oudere woningen kan de badkamer versleten en sterk verouderd zijn. Met een nieuwe toiletbril en kraan help je de uitstraling van deze ruimte op te frissen. Er zijn meer opties om een badkamer te vernieuwen.

Vernieuwen van de douche in je badkamer

douchecabine-glas-hoog

Kijk bijvoorbeeld ook nog eens naar de douche in de badkamer. De bestaande douchekop zou je weg kunnen halen, om hier een moderne regendouche op te hangen. Zo’n regendouche combineert men vaak met een losse handdouche. Bij die handdouche heb je de keuze uit een ronde douchekop en een zogenaamd staafmodel. Een losse handdouche naast de regendouche is met name interessant voor gezinnen met jonge kinderen. Zij vinden het prettiger douchen onder de handdouche; de straal hiervan is vaak iets zachter. Het voordeel van het vervangen van een bestaande douche voor een moderne regendouche is het gegeven dat er vaak geen aanpassingen hoeven te worden gedaan aan het leidingwerk in de ruimte.

Nieuw badkamermeubel met wastafel

Een moderne badkamer wordt vaak voorzien van verschillende natuurlijke materialen. Denk hierbij aan een badkamer met een robuust houten wastafelmeubel. Op het wastafelmeubel kun je een wastafel van natuursteen plaatsen. Zeker materialen als composiet en graniet zijn in trek. De materialen blijven lang mooi en hebben een natuurlijke uitstraling. Maak de badkamer iets luxer, door een dergelijke wastafel van een goudkleurige kraan te voorzien. Ook elders in de badkamer kun je voor goudkleurige details kiezen. Denk aan een gouden douchekop, een gouden omranding van de douchedeur, enzovoorts.

Doe online inspiratie op voor je badkamer

badkamer-grote-ramen

Maak het jezelf makkelijker door online naar inspiratie te zoeken voor de badkamer. Er zijn verschillende platforms waarop mensen foto’s van hun eigen badkamer delen. Bekend zijn onder meer Pinterest en Instagram. Ook zijn er talloze blogs te vinden, waarop je bij mensen binnen kunt kijken. Het toont je hoe verschillende kleurencombinaties in de praktijk uit zullen vallen, als je deze in je eigen badkamer verwerkt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *