Cadeaus geven maakt deel uit van de Nederlandse cultuur. Het is bijna onmogelijk om iemand te vinden zonder een verdwaald cadeauzakje of inpakpapier, wachtend om een cadeau in haast te verbergen. Over het algemeen heeft het geven van cadeaus een echt, onuitwisbaar ritme.

Als je deelneemt aan deze traditie van cadeaus geven, wil je iets opmerkelijks kiezen of maken voor iemands verjaardag of tijdens een feestdag. Je wilt niet per se met kop en schouders boven de massa uitsteken, hoewel sommigen dat wel doen. Je echte doel is om iemand een lach op zijn of haar gezicht te brengen. Het ongrijpbare “perfecte cadeau” gaat meestal gepaard met een zekere mate van personalisatie – zo vertegenwoordigt een cadeau een relatie, herinnering of kwaliteit waar ze om geven. Als je geïnteresseerd bent in alle manieren om je cadeau persoonlijker te maken, lees dan deze tips door.

Betrek andere geliefden erbij

Uiteindelijk hoeft het personaliseren van een cadeau niet veel extra moeite te kosten om iets te betekenen. De waarde van een cadeau kan simpelweg wijzen op het feit dat de persoon die je viert ziet dat zijn of haar dierbaren samen zijn gekomen om iets voor hem of haar te kopen. Weten dat er een zekere mate van zorgvuldige planning en coördinatie was tussen veel mensen is op zichzelf al ontroerend. Samen een cadeau kopen vergroot ook je cadeau-opties enorm. Op deze manier kun je iets kopen waar de ontvanger het altijd over heeft, maar nooit in zijn stoutste dromen had verwacht.

Voeg je eigen flair toe

cadeau-groen-verpakking-witte-strik

Ook het toevoegen van je eigen persoonlijke toets maakt je cadeau vaak betekenisvoller, omdat het de tijd en moeite illustreert die je met liefde hebt geïnvesteerd in de keuze van het cadeau. In een cadeaucultuur waar haastig gekochte cadeaus een rol kunnen spelen, is dit belangrijk. Er zijn verschillende manieren om je stempel op een cadeau te drukken. Je zou bijvoorbeeld wat kunnen laten drukken op een beker of t-shirt. Dit kan via https://www.monsieurtshirt.nl/verjaardagscadeau-ideen bijvoorbeeld. Daar kan je letterlijk alles laten bedrukken!

Voeg een kaart toe

Als je een mooie felicitatie of welkomstwens in je kaart opneemt, kun je je stem aan het cadeau geven. Dit is jouw ruimte om te zwelgen over hen en hun ontembare geest of geweldige prestaties, jouw canvas om het sentiment achter je cadeau uit te leggen en jouw kans om onder woorden te brengen wat je voelt. Het is gebruikelijk dat mensen de waardevolle kaarten die ze ontvangen bewaren, dus dat zou wel eens het belangrijkste deel van je cadeau kunnen zijn. Probeer ze aan het huilen te maken.

Pas je cadeau aan

Een andere manier om je eigen flair toe te voegen is door je cadeau te graveren of borduren. Op deze manier kun je je eigen permanente boodschap of herinnering aan een cadeau toevoegen, iets dat veel langer meegaat dan een kaart. Met beide opties kun je je eigen creativiteit gebruiken en iets maken met de interesses van je ontvanger in gedachten – hun favoriete kleur misschien voor een borduurproject. Als je voor deze route kiest, heb je ook een goed punt waarop je wel moeite doet, maar jezelf niet uitput bij het maken van het hele cadeau.

Denk aan het inpakwerk

cadeau-witte-verpakking-zwarte-strik

Je cadeau versieren met uniek inpakpapier of de cadeaus op een mooie manier inpakken is één. Koop inpakpapier van hoge kwaliteit, steek wat tijd in wat instructievideo’s over het inpakken van cadeaus en neem geen genoegen met alleen maar het inpakken van je cadeau. Je doel is om een cadeau zo in te pakken dat iemand aarzelt omdat hij je mooie meesterwerk niet wil verpesten.

Koop het cadeau lokaal

Een optie die je hebt om een persoonlijk cadeau te geven is iets te kopen uit hun buurt. Als je in hetzelfde gebied woont, weet je waarschijnlijk wel waar je moet winkelen, maar als je je ook verdiept in de beste plaatselijke cadeauwinkels, kun je een artikel of zelfs een hele winkel vinden die past bij de persoon aan wie je het geeft. Veel mensen willen graag meer unieke cadeaus voor thuis om hun huis te versieren met kenmerkende details uit hun eigen staat of stad. Deze geschenken kunnen een motto, de vlag of het dier van hun stad bevatten, of zelfs een regionale spreuk of gezegde. Iedereen ontleent een deel van zijn identiteit aan waar hij woont, werkt en speelt. Dit vieren door een cadeau te kopen uit de woonplaats van je ontvanger is een geweldige manier om je cadeau persoonlijker te maken.

Maak hun cadeau

Misschien heb je er geen moeite mee om er veel tijd in te steken. Als je zo klinkt, overweeg dan om je cadeau helemaal zelf te maken. Er zijn veel mogelijkheden om een cadeau te maken, maar kunst is voor veel mensen met enige kunstexpertise een goede keuze. Als je hun identiteit, interesses, liefdes en nog veel meer in overweging neemt, heb je goed materiaal voor een schilderij, beeldhouwwerk of ander werk. Je creatie kan ook heel praktisch zijn. Als ze bijvoorbeeld een nieuwe tafel nodig hebben en jij hebt ervaring met houtbewerking en het gereedschap daarvoor, maak dan tijd vrij voor wat winkelwerk en ze zullen je dankbaar zijn. Als je dit doet, krijg je een cadeau dat zeker persoonlijk voor hen is.

Creëer een nieuwe ervaring

vrienden-praten

Hoewel je hier wat creativiteit voor nodig hebt, is het samen creëren van een nieuwe ervaring een andere manier waarop je iemand een cadeau kunt geven. Sommige mensen hechten veel waarde aan de tijd die ze met hun dierbaren doorbrengen en voelen zich gewaardeerd als hun dierbaren hun tijd aan hen besteden. Haal dus, indien mogelijk, eten ergens waar ze van houden (of help ze een nieuw geliefd restaurant te ontdekken), maak samen wat plezier en geef ze de ruimte om samen te praten en te lachen. Bezoek een drive-in theater of ga naar een bosreservaat om rond te wandelen. Je hoeft niet elk detail uit te stippelen – de beste herinneringen zijn vaak niet van tevoren in een schema vastgelegd.

Geef een herinnering cadeau

Als je geen tijd hebt om een cadeau te personaliseren, kun je ook iets persoonlijks voor ze kopen door een manier te zoeken om ze een herinnering te geven. Teruggrijpen naar speelgoed, een spelletje of een kledingstijl uit een ver verleden helpt je om iets te vinden dat veel voor hen betekent. Bonuspunten als je ze iets geeft dat niet alleen teruggrijpt naar een tijd, maar ook een herinnering die ze met jou delen. Jij bent per slot van rekening de enige persoon die bepaalde cadeaus effectief kan geven omdat jij in hun gedachten een waardevolle associatie met deze dingen deelt. Denk terug aan jullie gezamenlijke ervaringen om de perfecte herinnering te vinden om cadeau te geven.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *