Wat zijn de beste Rolex horloges voor mannen?

Ga rustig zitten, wij hebben het helemaal voor je uitgezocht!

Je zal alles hieronder vinden; van de klassieke Oyster Perpetual en Datejust tot de GMT-Master II en Submariner.

Dus, laten we maar een kijken waar de hype om draait.

Hier volgt een lijst van de 10 beste Rolex horloges voor mannen.

De 10 mooiste en beste Rolex horloges voor Mannen

De lijst van Rolex horloges en cijfers hieronder is samengesteld vanuit verschillende bronnen van over het hele internet, zoals Rolex & Wikipedia.

Dit zijn de 10 beste Rolex horloges voor mannen:

10. Rolex Milgauss

Rolex introduceerde de Rolex Milgauss in 1956.

Hij was speciaal ontworpen om aan de eisen van wetenschappers die werken in de buurt van elektromagnetische velden te voldoen.

Het horloge is in staat om te blijven werken in magnetische velden tot wel 1000 gauss en werd daarmee dé horloge voor wetenschappers bij de European Organization for Nuclear Research (CERN) in Geneve, Zwitserland.

Rolex kon deze weerstand tegen magnetische storingen bereiken door een schild in de behuizing te verwerken die gemaakt is van ferromagnetisch legeringen die magnetische storingen afbuigen.

De naam Milgauss komt van het Franse woord mille, wat duizend betekent, en gauss, wat de eenheid voor magnetische velden is.

Ook al is het weliswaar een van de oudste Rolex modellen, is het een tijdloos stukje kunst, met sublieme stijl en bruikbaarheid.

9. Rolex Cosmograph Daytona

Ontworpen voor racecoureurs over de hele wereld, houdt de Cosmograph Daytona de verstreken tijd en berekent hij de gemiddelde snelheid.

Hij is vernoemd naar Daytona, Florida, omdat de racing scene in Daytona destijds de grootste van de hele wereld was in het begin van de 20ste eeuw.

De mechanische polshorloge was uitgebracht in 1963 en is sindsdien twee keer vernieuwd door Rolex. De tweede serie was uitgebracht in 1988 en de derde in 2000.

De tweede serie van Cosmograph Daytona’s introduceerde de zelf-opwindende beweging aan het horloge en de derde serie bracht de productie in-house bij Rolex.

Hij is voorzien van een tachiemetrische plaat, displays voor verstreken tijd in uren en minute en een handige secondewijzer die tot 1/8 van een seconde nauwkeurig de tijd toont.

Het horloge werd bekend toen de beroemde acteur, Paul Newman, een Chronograph van zijn vrouw had gekregen en werd steeds populairder doordat hij het de rest van zijn race carrière bleef dragen.

Dit is een horloge die zichzelf heeft bewezen door vele proeven, die hij allemaal heeft weerstaan en kan daarmee een van de beste Rolex horloges voor mannen worden genoemd.

8. Rolex Oyster Perpetual

Gedoopt tot “The Quintessential Oyster” door Rolex, de Oyster Perpetual is het meest bekende product van het merk en misschien zelfs wel de belichaming van de luxe die dit merk uitstraalt.

De Perpetual is de directe afstammeling van het originele model dat in 1926 op de markt is gebracht en vormde daarmee de introductie voor de waterproof polshorloges voor de wereld, waar Rolex op is gaan voortborduren en hier zijn reputatie aan heeft te danken.

Het horloge is verkrijgbaar in verschillende groottes en heeft diverse kleuren om uit te kiezen, zoals blauw, zwart, druivenrood, donkerrodium en het klassieke wit.

Als je het graag simpel wilt houden en alle toeters en bellen die bij veel moderne luxe horloges horen wel kunt missen, dan biedt de Oyster Perpetual je absoluut alles wat je nodig hebt.

7. Rolex Day-Date

De Rolex Day-Date is een zelf-opwindende chronometer polshorloge, gelanceerd in 1956.

Hij heeft zijn naam te danken aan het feit dat het de eerste horloge ooit is die zowel datum als de dag, volledig gespeld, weergeeft.

Het horloge is verkrijgbaar in twee maten: 40 mm en 36 mm. Dit is tevens ook een van de modellen van Rolex die alleen is gemaakt van 18 karaats goud, platina en 18 karaats roségoud.

De Day-Date wordt geleverd met een champagnekleurige wijzerplaat en een President-polsstuk, wat speciaal voor dit model was gemaakt.

Dit klassieke stuk, net als vele variaties, wordt gedragen door presidenten, CEO’s, beroemdheden, sportsterren en visionairen over de hele wereld. Hij wordt dan ook gezien als een van de populairste Rolex horloges.

6. Rolex Sea-Dweller

De Rolex Sea-Dweller is de zesde beste Rolex horloge voor mannen.

Je kan maar liefst 1220 meter diep duiken met deze horloge en wordt daarom ook voornamelijk aan professionele duikers geadverteerd.

De Sea-Dweller is in 1967 gelanceerd, met een duikdiepte van 610 meter.

Er zit een gasventiel in, waarmee helium in het horloge kan ontsnappen tijdens de decompressie bij specifieke druktes én tegelijkertijd waterbestand blijft.

Vandaag de dag kan de Sea-Dweller worden aangeschaft in staal en goud en hij is uitgerust met het Ringlock systeem, waar Rolex een patent op heeft, waarmee het horloge bestand is tegen grote druk.

Hij wordt door veel mensen gezien als de meest typische duikershorloge op de markt.

5. Rolex Yacht-Master

De Rolex Yacht-Master is voor het eerst in 1992 geïntroduceerd, als een sporthorloge, geïnspireerd door de prachtige connectie die Rolex al sinds de jaren ’50 heeft met de zeilwereld.

Dit was het horloge waarmee Rolex een debuut maakte met hun gepatenteerde mix van staal en platina, ook wel bekend als Rolesium, dat een compleet nieuw product in de industrie zou vormen.

Tegenwoordig wordt de Yacht-Master aangeboden in verschillende behuizing groottes, waaronder 37 mm, 40 mm en 42 mm én is hij waterdicht tot wel 100 meter diep.

Het is overigens ook het enige Oyster Professional model dat in drie groottes wordt geleverd en het eerste Rolex model met een rubberen band.

Als je op zoek bent naar een praktische én luxe polshorloge die je ook kan gebruiken als je op het water bezig bent, is de Rolex Yacht-Master zeker het overwegen waard.

4. Rolex Explorer

Ontworpen voor verkenning, was de Rolex Explorer geboren vanuit de betrokkenheid van het merk bij de verkenning van zowel land als zee.

De Explorer is een kruising tussen een sporthorloge en een fashionhorloge. Hij is bijna 30 jaar lang geproduceerd, tot dit in 1989 werd stopgezet om ruimte te maken voor de Explorer II. 

Uitdrukkelijk gemaakt voor verkenners, heeft Rolex de Explorer op real-life expedities over de hele wereld getest, waaronder tijdens vele pool-, berg- en grotexcursies.

Een aantal van ‘s werelds meest belangrijke verkenners, wetenschappers en bergbeklimmers hebben het horloge blootgesteld aan extreme omstandigheden, waardoor Rolex het horloge zodanig kon aanpassen dat hij perfect was voor zijn doelgroep.

Het is een simpel design, met een robuuste constructive, waardoor de Explorer de perfecte keuze is voor avonturiers én de moderne man.

3. Rolex Datejust

Sinds 1945 beschikbaar voor het publiek, was de Datejust de eerste zelf-opwindende chronometer polshorloge die de datum weergeeft op de wijzerplaat.

Het horloge werd gereleased om Rolex’ 40ste jubileum te vieren en om hun nieuwe ‘Jubilee’-band te debuteren.

Echter, enkele decennia verder en de Datejust heeft verschillende verbeteringen gezien in zijn beweging, ontwerp en stijl opties.

Je kunt het horloge bijvoorbeeld in verschillende maten kopen, van 28 mm tot 41 mm, en van verschillende materialen, zoals roestvrij staal, tweekleurig goud en massief goud.

De Datejust is een van de meest populaire Rolex-modellen en wordt gedragen door verschillende beroemdheden, sportpersoonlijkheden en zakelijke professionals.

2. Rolex Submariner

De Rolex Submariner werd voor het eerst geïntroduceerd in 1954 op de Basel Watch Fair.

Hij is speciaal ontworpen om te duiken, en in de loop der jaren is de Submariner veel bijgewerkt en verbeterd, met nieuwe bewegingen, waterbestendigheid en cosmetische upgrades.

Het sporthorloge is nu uitgerust met Rolex Calibres 3130 en 3135, lichtgevende uurmarkeringen, een unidirectioneel draaibare lunette met Cerachrom-keramisch inzetstuk, een oesterarmband met massieve schakels en is waterbestendig tot 300 meter.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende Submariner-modellen beschikbaar om uit te kiezen, die allemaal kunnen worden aangepast.

Vele Rolex Submariners zijn verschenen in James Bond films, zoals License to Kill, From Russia with Love, and Goldfinger, maar hebben ook het revue gepasseerd bij andere Hollywood blockbusters.

1. Rolex GMT-Master II

De GMT-Master II werd voor het eerst voor het publiek beschikbaar gesteld in 1954.

Het was het resultaat van een samenwerking tussen Rolex en Pan American Airways, voor gebruik door hun navigators en piloten.

Sindsdien is het polshorloge uitgegroeid tot een klassieker onder de luxe horloges en is het relatief onveranderd gebleven in meer dan 60 jaar, met slechts kleine aanpassingen aan de maat, armband en beweging.

Het horloge was oorspronkelijk ontworpen met een Oyster-band en een wijzerplaat van 42 mm, maar wordt nu geleverd met een Jubilee-band en een wijzerplaat van 40 mm, sinds de vernieuwing in 2018.

Over het algemeen wordt de Rolex GMT-Master II beschouwd als een van de meest iconische, herkenbare en tijdloze horloges ooit, en daarom is het het beste Rolex-horloge voor heren.

Samenvatting

We hopen dat je onze lijst van de 10 beste Rolex horloges voor mannen met plezier hebt gelezen.

Rolex horloges zijn simpelweg geweldig, toch?!

De Oyster Perpetual met blauw wijzerplaat en de 18 karaats gouden Datejust met keramische wijzerplaat zijn onze favorieten.

Maar, we zullen zeker wel een paar van deze kleine pareltjes kopen in de komende jaren.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *