Stone Island is een luxe Italiaans merk voor herenkleding en hun kleding is te herkennen aan de schitterende Stone Island badge.

Stone Island is niet zomaar een ‘kledinglabel’, het is namelijk wat Stone Island kleding Stone Island maakt en zonder dit is het, voor het ongetrainde oog, gewoon een andere jas of een jack.

De Stone Island badge kan je ook helpen bepalen of je een neppe of het echte Stone Island hebt, dat door de Sportswear Company is gemaakt.

Daarom gaan wij je in dit artikel uitleggen hoe je het verschil tussen een namaak en de echte Stone Island badge kunt zien.

Deze handleiding om te kunnen bepalen of je met een echte Stone Island te maken hebt en die uit vier stappen bestaat, laat je precies zien hoe je het verschil tussen een echte Stone Island badge en een namaak kunt zien.

De snelste manier om een echte of neppe Stone Island jas te herkennen, is door de letters en het stiksel op de badge goed te bekijken.

Op de badge van een echte Stone island is de belettering meer gedefinieerd, terwijl het stiksel ook fijner en meer verbonden lijkt te zijn dan hoe het op de namaak badge eruit ziet.

Als je één van deze verschillen op jouw badge ziet, heb je waarschijnlijk een replica te pakken.

Stone Island badge

Afgezien van het stiksel en de letters op de badge, zijn er nog andere indicatoren van authenticiteit die jou kunnen helpen bepalen of jouw badge door het luxe merk zelf is geproduceerd of niet.

Wij hebben in totaal vier indicatoren op de Stone Island badge gezien en we zullen hier alle vier de indicatoren samen met de afbeeldingen uitleggen om je te helpen onderscheid te kunnen maken tussen echte badge en een namaak.

Aan het einde van deze handleiding vind je een snelle controle in vier stappen om een echte Stone Island badge te kunnen identificeren.

Laten we nu maar snel naar de indicatoren gaan, die je nodig hebt om de authenticiteit van jouw badge te bevestigen.

Stap 1: check de tekst op de Stone Island badge

Voor de eerste stap van het authenticatieproces moet je de tekst op jouw badge inspecteren.

Voor deze specifieke plek hebben we vier verschillende kleuren van de Stone Island badge geïnspecteerd: groen, zwart, zwart/wit en roomwit.

Wij hebben in elk kleurtype van de namaak badge verschillende inconsistenties opgemerkt en hieronder gaan we uitleggen hoe je deze inconsistenties kunt herkennen.

 • De groene Stone Island badge

Op de groene badge is in drie letters de inconsistentie in de tekst te zien.

Allereerst zul je in de eerste afbeelding van de ‘S’ en ‘N’ in het woord ‘ISLAND’ op de echte badge opmerken dat de letters, vergeleken met de wankele en dikke letters op de replica, op de echte badge meer gedefinieerd zijn.

echte-neppe-stone-island-badge

Toch zul je op de eerste afbeelding zien dat in het woord ‘STONE’ de ‘N’ in de namaak batch dikker is en niet zo goed gedefinieerd is als wat er op de echte badge staat.

In de tweede afbeelding is ook de ‘N’ het probleem, maar in dit geval is de diagonale lijn in het midden van de letter, die de twee lijnen aan de zijkant verbindt, in vergelijking met de duidelijk zichtbare lijn op de echte Stone Island badge, onzichtbaar op de namaak badge.

 • De zwarte Stone Island badge

echte-neppe-stone-island-badge-zwart

Op de zwarte Stone Island badge zul je zien dat, hoewel de ‘S’ op de echte badge gelijkmatig en rond is, de letter te lang is en op de namaak badge minder rond lijkt.

Deze inconsistentie is een duidelijk teken van een namaak Stone Island badge.

 • De zwart/witte Stone Island badge

echte-neppe-stone-island-badge-wit

Op de zwart/wit gekleurde badge zul je zien dat op de afbeelding van de namaak badge de letter ‘S’ in het woord ‘STONE’ bovenaan te lang is en het daardoor lijkt dat de letter ‘T’ te dicht bij de letter ‘S’ staat.

Dit in tegenstelling tot de gelijkmatig gevormde en goed gespatieerde letter op de echte badge.

 • De roomwitte Stone Island badge

stone-island-badge-room-wit

Hier moet je de letter ‘S’ in het woord ‘STONE’ goed bekijken. Je zult merken dat de ‘S’ te dun is en dat er niet genoeg ruimte tussen de ‘S’ en de ‘T’ in de tekst op de namaak badge is.

Een soortgelijke fout kan ook worden waargenomen in de letter ‘L’ in het woord ‘ISLAND’, maar in dit geval, staan de ‘L’ en de ‘A’ in de namaak badge meer uit elkaar terwijl de ‘L’ op de echte badge dichter bij de ‘A’ is gestikt.

Stap 2: check de kleur van de Stone Island badge

Vervolgens moet je de kleur van jouw badge goed bekijken. Hoewel het uitvoeren van deze stap in een goed verlichte omgeving kan helpen, is het kleurverschil vrij duidelijk te zien en zou je het zelfs bij een slechte verlichting moeten kunnen waarnemen.

neppe-echte-stone-island-badge-kleuren

Dit kleurverschil is op de groene Stone Island badge te zien. Zoals je op de afbeelding kunt zien, is het groen van de namaak Stone Island badge donkerder groen, dat licht naar grijs neigt.

Ook is het groen op de echte badge duidelijk groen en lijkt het echt niet op een andere kleur.

Elke afwijking van het groen op de echte badge is een duidelijke indicatie dat je een replica van de echte badge hebt.

Stap 3: check het stiksel van de Stone Island badge

Voor deze stap bekijk je het stiksel op de badge. Hier bekijken we het stiksel van elke kleur van de badge op inconsistenties.

 • De achterkant van een groene Stone Island badge

Voor de groene badge zijn de inconsistenties in het stiksel duidelijker op de achterkant dan op de voorkant van de badge te zien.

Zoals op de afbeelding te zien is, zul je vooral op de rechthoeken zien dat de authentieke badge is gestikt op de plek waar de tekst en het logo zich bevinden, terwijl de namaak badge zelfs stiksels heeft waar dat niet hoort.

achterkant-neppe-echte-stone-island-badge

Ook het stiksel op de letter ‘S’ is in vergelijking met het nettere en gladdere stiksel op de authentieke badge dik en zwaar op de namaak badge.

 • De voorkant van de zwarte Stone Island badge

Bij deze badge zijn de verschillen in de stiksels zichtbaar aan de voorkant van de badge. De meest zichtbare fout in het stiksel op de namaak badge is te zien in de rechter benedenhoek, waar je een stukje wit draad ziet hangen.

Als je onder het kompas kijkt, zie je een kleine witte draad in het stiksel. Het hebben van draden, die een andere kleur hebben dan de hoofdkleur van de badge, is een teken van een namaak badge.

 • De voorkant van de zwart/witte Stone Island badge

echte-neppe-zwarte-stone-island-badge-voorkant

Hier zul je ook een soortgelijke fout als bij de zwarte Stone Island badge hierboven opmerken, met een extra witte draad onder het kompas.

Hoewel wit één van de kleuren van de badge is, zijn draden die uit het stiksel steken een aanwijzing voor de slechte kwaliteit van het stiksel, dat gebruikelijk bij replica’s is.

 • De voorkant van de roomwitte Stone Island badge

stone-island-badge-room-wit

Voor de namaak Stone Island badge hangt een kleine crèmekleurige draad onder het kompas.

Nogmaals, draden die aan het stiksel hangen, zijn niet netjes gestikt en dat is alles wat je nodig hebt om te bevestigen dat je met een namaak te maken hebt.

Stap 4: check het kompas op de Stone Island badge

Voor de vierde en laatste stap van het authenticatieproces moet je het kompas op jouw badge goed bekijken.

Zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien, is op de authentieke badge het midden van het kompas diep gestikt, terwijl de namaak badge zeer oppervlakkig gestikt is vanwege de slechte kwaliteit van de apparatuur, die door de fabrikanten van de namaak badge wordt gebruikt.

stone-island-kompas-stiksels

Hoe kan ik binnen 20 seconden zien of het om neppe Stone Island kleding gaat?

Het kan tijdrovend en stressvol zijn om elke gedetailleerde authenticatiestap, die hierboven is beschreven, te moeten doorlopen wanneer je de originaliteit van jouw Stone Island badge moet bevestigen.

Daarom hebben we deze snelle oplossing van 20 seconden samengesteld om badge te kunnen authenticeren. Hieronder staan de vier indicatoren om te controleren of je Stone Island badge echt of namaak is.

 1. Controleer de tekst op de Stone Island badge op inconsistenties.
 2. Zorg ervoor dat de kleur van de badge verzadigd en helder is.
 3. Zoek naar draden die aan het stiksel op de achterkant en voor de badge hangen.
 4. Het stiksel van het kompas moet diep gaan en zwaar zijn.

Mocht je er nog steeds niet uitkomen om een echte van een neppe Stone Island te herkennen? Check dan de video hieronder:

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *