Geef je woning een frisse uitstraling, door aan de slag te gaan met het ontwerp van een nieuwe keuken. Een keuken kopen begint lang niet altijd in een fysieke keukenzaak; er zijn verschillende winkels die een online 3D ontwerptool aanbieden. Hiermee kun je in eerste instantie zelf aan de slag gaan! Wat wordt de indeling van je nieuwe keuken? Welke keukenapparatuur mag niet in de keuken ontbreken? Kies je voor een landelijke-, of juist hele moderne stijl? Door alvast eens naar de keukencollecties van een bekende keukenzaak te kijken, krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt. Het biedt inspiratie voor je eigen keuken!

Keuze uit verschillende stijlen bij een nieuwe keuken

keuken-marmer-luxe

Wanneer je voor een nieuwe keuken kiest, is het zaak deze qua stijl aan te laten sluiten bij de rest van het interieur in huis. Je hebt hierbij keuze uit een landelijke-, een moderne-, een houten-, een industriële- en bijvoorbeeld een design keuken. Ook een betonnen keuken wint de laatste jaren aan populariteit. Dat is niet gek, want deze stijl past bij de trend van het gebruik van natuurlijke materialen. Het verklaart direct waarom steeds meer woningbezitters voor een houten keuken kiezen in combinatie met een keukenblad van beton, graniet of bijvoorbeeld composiet. Een houten keuken valt daarnaast goed te combineren met zowel een modern-, als landelijk- en klassiek interieur. Naar welke van deze stijlen gaat jouw voorkeur uit?

Bepaal welke apparatuur je nodig hebt

Denk bij het online ontwerpen van een keuken niet alleen na over de stijl en indeling ervan; de keukenapparatuur die je hierin verwerkt is minstens zo belangrijk. Ga je bijvoorbeeld voor een grote Amerikaanse koelkast, of wil je de koelvriescombinatie inbouwen? Neem je een combi-oven, of toch een moderne stoomoven? Voorzie je de keuken van een klassieke kraan, of ben je inmiddels gewend geraakt aan de Quooker in je bestaande keuken? Het zijn voorbeelden van vragen die je jezelf hierbij kunt stellen.

Slimme apparatuur steeds populairder

industriele-keuken-modern

Steeds populairder is het gebruik van slimme apparatuur in keukens. Denk bijvoorbeeld aan een vaatwasser welke aan het netwerk in huis te verbinden is. Niet alleen een vaatwasser kan dit, ook sommige ovens bieden deze mogelijkheid. Een voordeel, daar je de oven alvast voor kunt laten verwarmen als je zelf nog in een meeting zit in je kantoor aan huis. Of denk aan de situatie dat je al op bed ligt, maar de vaatwasser nog aan moet zetten. Je doet dit eenvoudig via de app op je telefoon of tablet!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *