De tuin zien we vandaag de dag allemaal wel als het verlengstuk van onze eigen woning. En daarom is het ook meer dan begrijpelijk dat je hier net even wat meer tijd, aandacht en geld in wilt steken. Want is de tuin helemaal op orde? Dit maakt de tuin meteen de perfecte plek om lekker te borrelen met vrienden, te ontbijten met het gezin en te barbecueën met de hele familie. Waar je zoal op moet letten tijdens het ontwerpen van de tuin van je dromen, lees je in dit blog.

Houd altijd rekening met een ruimte waar je lekker kunt relaxen

licht-houten-vierkante-tuintafel-modern

Op het moment dat je de tuin opnieuw in gaat richten, is het altijd verstandig om minstens één plek uit te zoeken waar je kunt relaxen. Zet er bijvoorbeeld een heerlijke loungeset neer, een paar fijne stoelen of zoek een tuintafel met bijpassende tuinstoelen uit. Hierdoor heb je meteen een fijne plek om fijn aan het weekend te starten of even bij te komen na een lange werkdag. Zoek bijvoorbeeld een gedeelte in de tuin uit waar de zon zich van zijn beste kant laat zien en pas daar de relaxhoek op aan.

Werk met een specifiek soort kleurenpallet tijdens het uitzoeken van de planten

De volgende stap tijdens het ontwerpen van de tuin van je dromen? Dat is natuurlijk het uitzoeken van de juiste soort planten, samen met een schop bij Welkoop. Probeer in dat geval altijd met een vast kleurenpalet te werken. Hierdoor komen alle bloemetjes perfect met elkaar overeen en je zorgt daardoor dus ook meteen voor een rustig en sereen totaalplaatje. Wel zo belangrijk natuurlijk, want de tuin moet een plek aan huis zijn om even helemaal te kunnen ontspannen.

Tip! Investeer in planten die vlinder- en bij vriendelijk zijn

mensen-ontspannen-tuin-schaduw

Daarnaast is het ook een goed idee om wat gerichter te gaan zoeken naar het type planten dat je maar al te graag in de tuin terug wilt laten komen, net als het uitzoeken van een snoeischaar. Draag een duurzaam steentje bij aan de planeet door bijvoorbeeld te kiezen voor planten die vlinder- en bij vriendelijk zijn. Of maak een eerste start aan je eigen moestuintje, zodat je je eigen groenten kunt gaan verbouwen. Al met al is er op het gebied van het uitzoeken van de planten enorm veel mogelijk. Heb je daar op dit moment al een specifieke voorkeur in?

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *