Tijdens de vakantie, met al het feestgedruis en de familie, vergeet je gemakkelijk om echt uit te rusten. Vakantie kan een driedubbele bedreiging zijn voor ondernemers. Reizen en gezelligheid kunnen je uitputten, je geest is niet in staat je los te maken van je werk, of je kunt zelfs de motivatie verliezen om weer aan het werk te gaan. Aan de andere kant kan opzettelijke en bewuste rust tijdens de feestdagen de meest effectieve tijd zijn die je hebt. Hier zijn vijf manieren om te ontspannen en op te laden, zelfs terwijl je feest viert.

1. Ontspan in een wellness huisje met jacuzzi en sauna

romantisch huisje met jacuzzi in Oldenzaal

Bron: huisje-huren-veluwe.nl

Een wellness huisje met jacuzzi en sauna huren ergens midden op de Veluwe voor een aantal dagen kan ervoor zorgen dat je weer helemaal tot rust komt. Je lichaam kan perfect ontspannen bij hogere temperaturen in de sauna of jacuzzi.

2. Wees dankbaar tijdens de vakantie

Maak van de feestdagen een tijd om relaties te versterken. Iemand een knuffel geven en vertellen waarom je dankbaar voor hem bent, zorgt ervoor dat je hersenen het “liefde” hormoon, oxytocine, vrijmaken. Het is ook een goed moment om weer contact te maken met oude vrienden en mentoren. Neem de tijd om waarderende e-mails en handgeschreven kaarten te sturen.

3. Adem en heroriënteer

vrienden-mannen

Interactie met familie en vrienden die je een tijd niet gezien hebt kan een recept voor een ramp zijn. Neem de beslissing om responsief te zijn in plaats van reactief. Mensen worden boos en beledigd als opmerkingen of meningen te veel verinnerlijkt worden. Maar het gaat niet altijd over jou. Een eenvoudige techniek is om frustraties te externaliseren — haal even adem, en herformuleer dan iets negatiefs als een probleem dat met de ander te maken heeft in plaats van met jou. Dit is geen vrijbrief om de schuld af te schuiven als jij in gebreke blijft, maar het is goed om te onthouden dat jij niet altijd het probleem bent.

4. Begin met jezelf

Dit is vooral belangrijk voor introverte mensen. Als je je niet elke ochtend mentaal voorbereidt op het gesocialiseer en de stimulatie, zul je tijdens de feestdagen op leeg lopen. Hoe je je dag begint, bepaalt de koers voor de rest van de dag. Neem een ochtendritueel aan om je geest leeg te maken en je mentaal voor te bereiden.

5. Ga naar buiten

wandeling-bos

Als het weer het toelaat, heeft buiten in de natuur komen veel gezondheidsvoordelen, waaronder verlaging van je stressniveau en bloeddruk. Het kan je zelfs helpen creatiever te worden. Haal na al het eten wat frisse lucht en ga een wandeling maken in plaats van op de bank te luieren.

6. Eindig met reflecteren

Een andere chemische stof in de hersenen, serotonine, komt vrij als je nadenkt over betekenisvolle gebeurtenissen en successen uit het verleden. Neem aan het eind van de dag de tijd om na te denken over mensen en persoonlijke prestaties waar je dankbaar voor bent. Herbekijk het “waarom” achter je werk — de mensen die je inspireren en motiveren om je doelen te bereiken. Het visualiseren van deze gebeurtenissen zal je brandstof en energie geven om na de feestdagen weer aan het werk te gaan.

Weet je nog niet precies wat je wilt boeken en blijf je liever in Nederland? Gelukkig kan je op het internet een huisje huren met een handige zoekhulp.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *